Dagens info 💰
Du har ikke et aktivt abonnement
Du må ha et aktivt abonnement av riktig type for å se denne siden. Dersom du mener dette er en feil, ta kontakt med oss.

Til din informasjon
Vi vil starte med å si at dette ikke er økonomisk rådgiving, men kun våre syn av markedet og hva vi tenker. Dette er basert på nyheter og ting vi fanger opp i markedet, og vi anbefaler ingen noen ting. Du bestemmer over dine egne handlinger og vurderinger.
Kurser
Råvarer
Valuta
Innhold
I natt
Krypto

God morgen!
EOS faller 11 % i bearish handel
EOS ble handlet for $0,4347 ved 20:52 (00:52 GMT) på Investing.com-indeksen på tirsdag, ned 11,09 % på dagen. Det var det største prosentvise tapet på én dag siden 3. mars.
Bevegelsen nedover presset EOSs markedsverdi ned til $693,1473 millioner, eller 0,03% av den totale markedsverdien for kryptovaluta. På det høyeste var markedsverdien til EOS 17,5290 milliarder dollar.
EOS hadde handlet i et område på $0,4347 til $0,4649 de siste tjuefire timene.
I løpet av de siste syv dagene har EOS sett et verdifall, da det tapte 18,75 %. Volumet av EOS handlet i løpet av de tjuefire timene til skrivende stund var $120,5126 millioner eller 0,08% av det totale volumet av alle kryptovalutaer. Den har handlet i et område på $0,4347 til $0,5702 de siste 7 dagene.
Med nåværende pris er EOS fortsatt ned 98,11 % fra det høyeste nivået på 22,98 dollar som ble satt 29. april 2018.
Andre steder i handel med kryptovaluta
Bitcoin var sist på $76 677,1 på Investing.com-indeksen, ned 5,67 % på dagen.
Ethereum ble handlet til $1 766,97 på Investing.com Index, et tap på 13,24%.
Bitcoins markedsverdi var sist på $1,525,3489B eller 60,92% av den totale markedsverdien for kryptovaluta, mens Ethereums markedsverdi var $219,1643B eller 8,75% av den totale markedsverdien for kryptovaluta.

Asia
Asia-aksjer faller i takt med amerikanske selskaper midt i resesjonsrisiko
Asiatiske aksjer falt tirsdag ledet av kraftige nedganger i teknologisektoren, da markedene fulgte Wall Streets salg over natten midt i økende resesjonsfrykt i USA drevet av president Donald Trumps handelspolitikk.
Store amerikanske aksjeindekser falt mandag, med teknologitunge NASDAQ Composite som stupte 4 %.
Asiatiske teknologiaksjer faller på grunn av frykt for lavkonjunktur i USA
En Reuters-undersøkelse viste at den økonomiske risikoen øker for Mexico, Canada og USA ettersom bedrifter og beslutningstakere sliter med usikkerhet som stammer fra den kaotiske implementeringen av Trumps tariffer.
Inflasjonsbekymringene i USA, som allerede var på vei opp, har forverret seg, noe som gjør det stadig mer sannsynlig at Federal Reserve vil utsette eventuelle politiske justeringer i nær fremtid. Samtidig øker sannsynligheten for en resesjon i alle tre nasjonene, fant undersøkelsen.
Til tross for eskalerende handelsspenninger, har Trump unngått å komme med noen spådommer om hvorvidt USA kan møte en resesjon i 2025.
Japanske Nikkei 225 falt 1,4 % til det laveste nivået siden midten av september 2024, mens TOPIX falt 2 %.
SoftBank Group (TYO:9984)-aksjen falt 4 %, mens Tokyo Electron (TYO:8035)-aksjen falt 2,2 %. Panasonic-aksjen (TYO:6752) falt 4,1 %.
Sør-Koreas KOSPI falt 1,2 %, mens tekniske tungvektere Samsung Electronics (KS:005930) og SK Hynix Inc (KS:000660) tapte henholdsvis 0,5 % og 2,2 %.
Kinas Shanghai Composite falt 0,7 prosent tirsdag, mens Shanghai Shenzhen CSI 300-indeksen falt 0,8 prosent.
Hong Kongs Hang Seng handlet 1 % lavere. Hong Kong-noterte Alibabas (HK:9988) aksje falt 1,3 %.
Futures for Nifty 50 var stort sett dempet, mens Australias S&P/ASX 200-indeks tapte 0,8 %.
Filippinernes PSEi Composite falt 2 %, mens Singapores Straits Times Index falt 1,7 %.
Japan Q4 BNP revisjon, Australias forbrukerstemning i fokus
Japans BNP-vekst i fjerde kvartal 2024 ble revidert ned til 2,2 % på årsbasis fra 2,8 %, hovedsakelig på grunn av svakere forbruk.
Til tross for dette forventes Bank of Japan å fortsette med renteøkninger midt i spenst i økonomien og fast inflasjon.
I Australia steg forbrukernes sentiment til en treårshøyde i mars, med Westpac-Melbourne Institute Index som steg 4 % til 95,9.
Denne økningen ble tilskrevet Reserve Bank of Australias nylige rentekutt og lettelse av inflasjonspresset.


Australia
Australias Healthscope forbereder seg på potensielt salg etter å ha sikret utlåneravlastning
Brookfield-eide Healthscope, Australias nest største private sykehusoperatør, har satt i gang forberedelser til et potensielt salg etter å ha sikret seg midlertidig lindring fra långivere midt i økonomiske utfordringer, opplyste lokale medier tirsdag.
Selskapet har inngått kortsiktige overbærenhetsordninger med flertallet av sine senior långivere, som lar det til mai utforske langsiktige løsninger, inkludert et mulig salg, for å dekke gjelden på 1,6 milliarder dollar, heter det i rapportene.
Som en del av overbærenhetsavtalene, vil den begynne å forberede seg på et mulig salg av virksomheten, samtidig som den deltar i bredere restruktureringsdiskusjoner med sentrale interessenter, rapporterte Australian Financial Review som siterer en uttalelse fra selskapet.
Healthscope, eid av Brookfield siden et oppkjøp på 4,4 milliarder dollar i 2019, har møtt økende gjeld forverret av økende medisinske kostnader og utfordringer med å sikre høyere refusjoner fra helseforsikringsselskaper, rapporterte The Australian.
Disse økonomiske belastningene har ført til tapte leiebetalinger og økt bekymring for selskapets levedyktighet, la The Australians rapport til.
Potensielle kjøpere, inkludert HMC Capital, vurderer angivelig å kjøpe Healthscope, selv om det ikke er gitt noen formelle tilbud, heter det i rapportene.
Resultatet av denne utviklingen vil ha betydelig innvirkning på Australias helselandskap, med interessenter som følger situasjonen nøye.

USA
Aksjemarkedet i dag: S&P 500 faller ettersom resesjonsfrykt griper Wall Street
S&P 500 falt mandag, da bekymring for at president Donald Trumps tollpolitikk kan vippe den amerikanske økonomien inn i resesjon, svekket investorsentimentet.
Klokken 16:00 ET (20:00 GMT), Dow Jones Industrial Average tapte 889 poeng, eller 2,1 %, S&P 500-indeksen falt 2,8 %, og NASDAQ Composite falt 4 %.
Trump nekter å utelukke resesjon
Sentimentet ble ytterligere rammet etter at president Trump ikke utelukket muligheten for en amerikansk resesjon i år og flagget kortsiktig økonomisk turbulens fra sin handels- og finanspolitiske agenda i et Sunday Morning Futures-intervju på Fox News.
På spørsmål om muligheten for en resesjon, sa Trump at han ikke ønsket å komme med spådommer, og sa at det var en “overgangsperiode fordi det vi gjør er veldig stort.”
Trump innførte 25% toll på Mexico og Canada forrige uke, men fritok senere de fleste varene i en måned, noe som skapte usikkerhet rundt handelspolitikken hans.
Den amerikanske presidenten økte også tollsatsene på kinesiske varer, noe som førte til gjengjeldelsesavgifter fra Kina. Han er satt til å implementere verdensomspennende gjensidige tariffer fra 2. april, noe som kan svekke markedssentimentet ytterligere.
Andre steder vurderte markedene utfallet av et ledervalg i Canadas regjerende liberale parti. Den tidligere sentralbankmannen Mark Carney vant 86 % av stemmene for å etterfølge Justin Trudeau som landets statsminister, og toppet eks-finansminister Chrystia Freeland.
Carney slo ut mot Trump i en adresse etter stemmeseddelen og sa at han «angriper kanadiske arbeidere, familier og bedrifter».
Nøkkelinflasjonsrapporten tårner seg opp
Den viktigste økonomiske utgivelsen denne uken vil være den viktigste konsumprisindeksen for februar, som skal gi et oppdatert glimt av amerikansk inflasjonsbane.
Onsdagens rapport vil omfatte den første hele måneden av Trumps administrasjon siden han kom tilbake til Det hvite hus i slutten av januar. Prisene vokste på den raskeste banen siden august 2023 i åpningsmåneden 2025.
Økonomer forventer at overskriftstallet avkjølte til 2,9 % fra 3,0 % i løpet av de tolv månedene til februar. Måned-til-måned reduseres den marginalt til 0,3 % fra 0,5 %.
Nummeret vil være blant de siste Federal Reserve mottar før neste policysamling 18.-19. mars. Sentralbanken presset pause på en lettelsessyklus på sin siste
En rekke andre viktige økonomiske indikatorer vil også bli utgitt denne uken, inkludert den viktige konsumprisindeksen og undersøkelsen om jobbåpninger og arbeidsomsetning, en nøkkelfaktor for etterspørselen etter arbeidskraft.
Dette følger fredagens offisielle månedlige jobbrapport, som viste at den amerikanske økonomien la til 151 000 jobber i februar, noe under forventningene, og arbeidsledigheten steg opp til 4,1%.
Big Tech-ledere snubler
Men teknologi inkludert halvledergiganter som NVIDIA Corporation (NASDAQ:NVDA) og Broadcom Inc (NASDAQ:AVGO) førte nedover i det bredere markedet på grunn av bekymringer for bedriftsutgifter ettersom frykt for lavkonjunktur øker.
Nedturen i teknologien kommer foran en rekke kvartalsvise inntekter fra nøkkelselskaper denne uken, inkludert Oracle (NYSE:ORCL).
Resultatene vil komme etter at Trump sa at selskapet, i forbindelse med ChatGPT-produsenten OpenAI og Japans SoftBank (TYO:9984), ville gjøre en betydelig investering i infrastruktur for kunstig intelligens.
Tesla Inc (NASDAQ:TSLA), i mellomtiden, falt mer enn 15%, noe som bidro til de siste tapene som førte til at elbilprodusenten mer enn utslettet gevinsten etter valget.
Annen inntjening fra teknologisektoren vil komme fra Adobe (NASDAQ:ADBE) og DocuSign (NASDAQ:DOCU), mens forhandlerne Dick’s Sporting Goods (F:DKS) og Kohl’s (NYSE:KSS) også kan gi litt innsikt i den amerikanske forbrukerens tilstand.
I andre nyheter falt Novo Nordisk (NYSE:NVO) A/S klasse B (CSE:NOVOb) rundt 10 % etter at farmaselskapet rapporterte skuffende resultater fra stoffet for vekttap.

Olje
Oljeprisen synker, tilbake i sikte av 3-års lav vekst, tariffrisiko
Oljeprisen falt i handelen i Asia på tirsdag, og kom tilbake i syne av et lavt nivå på over tre år midt i økende bekymring for at en global økonomisk nedgang og eskalerende handelskrig vil dempe etterspørselen.
Råoljeprisene har gitt store tap i løpet av minst de siste tre ukene, ettersom usikkerheten rundt USAs president Donald Trumps toll-agenda vokste etter at han snublet med tollsatser mot Canada og Mexico.
Trumps innføring av 20 % toll på Kina – verdens største oljeimportør – svekket også sentimentet, da Beijing tok igjen med sine egne tiltak.
Men den største tyngden på oljeprisen var økende frykt for en amerikansk økonomisk nedgang, spesielt ettersom Trump tar fatt på en omfattende overhaling av handelspraksis og regjeringens politikk. Trump avviste i et nylig intervju å utelukke muligheten for en resesjon.
Brent-oljefutures som utløper i mai falt 0,7 % til $68,77 per fat, mens West Texas Intermediate råoljefutures falt 0,8% til $65,15 per fat innen 21:23 ET (01:23 GMT).
Amerikansk resesjon frykter oljemarkedene
Frykten for en amerikansk økonomisk nedgang vokste de siste ukene, spesielt på grunn av økt forstyrrelse fra Trumps agenda. Den 47. amerikanske presidenten kunngjorde en rekke tiltak for å kutte offentlige utgifter, redusere føderale arbeidere og hash ut nye handelsavtaler gjennom økte tollsatser.
Trump avviste søndag å utelukke muligheten for en resesjon, og uttalte at han forventet at agendaen hans ville forårsake noen forstyrrelser på kort sikt. Han gjentok sine trusler om at planer om høyere handelstariffer vil komme gjennom i begynnelsen av april.
Frykten for en resesjon ble også fremmet av svake målinger på detaljhandelsutgifter og arbeidsmarkedet for de to første månedene av 2025. Markedene frykter at forverret vekst i store økonomier, spesielt USA, vil stanse oljeetterspørselen i de kommende månedene, og kan spesielt skade prisene hvis tilbudet øker.
Amerikanske inflasjonsdata som kommer senere i uken er satt til å gi flere pekepinner på økonomien.
Svake inflasjonsdata fra Kina, utgitt i helgen, viste også at landet fortsatt sliter med å støtte opp lokal etterspørsel. Beijings løfter om mer stimulansstøtte ble møtt med dempet entusiasme de siste ukene.
Økte tilbudssatsinger tynger oljen
Trumps planer om å få ned energiprisene veide også, etter at han signerte ordre om å øke innenlandsk produksjon. Han ba også Organisasjonen for oljeeksporterende land om å øke produksjonen – et krav kartellet etterkom forrige uke.
En blanding av avtagende etterspørsel og økende forsyninger vil føre til en kraftig bulk av oljeprisene de kommende månedene.
Fokus denne uken er på OPECs månedlige rapport, som kommer på onsdag, for flere signaler om etterspørselsprognoser og kartellets planer for produksjon.

Gull prisene
Gullprisene stabile midt i tariffbekymringer; investorer vurderer utsiktene til Fed-renten
Gullprisene holdt seg stabile i asiatisk handel på mandag etter beskjedne oppganger forrige uke, da dollaren holdt seg nær et fire måneders lavpunkt midt i usikkerhet rundt USAs handelspolitikk.
Investorer analyserte også forrige ukes jobbrapport og Federal Reserve Chairs kommentarer for å måle sentralbankens renteutsikter.
Spot Gold var stort sett uendret på $2 911,21 per unse, mens Gold Futures som utløper i april økte med 0,1 % til $2 918,27 per unse kl. 02:05 ET (06:05 GMT).
Trump avstår fra resesjonsspådommer blant tollbekymringer
I et nylig intervju på Fox News «Sunday Morning Futures» avsto president Donald Trump fra å spå om USA kan oppleve en resesjon i 2025 midt i eskalerende handelsspenninger.
Trumps administrasjon har innført 25 % toll på import fra Mexico og Canada, med ytterligere tiltak rettet mot Kina. Denne politikken har skapt bekymring for potensielle økonomiske nedganger og økende inflasjon.
Tariffene, spesielt de på import av stål og aluminium fra Canada og Mexico som skal tre i kraft denne onsdagen, har urolige investorer, noe som fører til økt markedsvolatilitet.
Som svar på disse usikkerhetene henvender investorer seg i økende grad til trygge eiendeler som gull. Det edle metallet steg nylig til rekordhøye nivåer.
Gullprisene forble også støttet da US Dollar Index svevet nær et fire måneders lavpunkt den nådde forrige uke.
Dollarens fall mot store valutaer gjør gull, priset i dollar, mer attraktivt for investorer.
Andre edle metaller var stort sett dempet. Platinum Futures lå stabilt på $966,25 per unse, mens Silver Futures steg 0,3% til $32,943 per unse.
Investorer funderer over jobbdata, kommenterer Powell for ledetråder fra Fed-renten
Økonomiske data utgitt på fredag reflekterte et blandet bilde da den amerikanske økonomien la til 151 000 jobber i februar, noe under forventningene, og arbeidsledigheten steg opp til 4,1%.
De svakere enn antatte dataene styrket forventningene om flere rentekutt i 2025.
Fed-leder Powell indikerte imidlertid at sentralbanken ville opprettholde en tålmodig holdning til rentene, og erkjente at den amerikanske økonomien forblir på et godt sted til tross for økt usikkerhet.
Han sa at Fed var forsiktig med å vurdere Trumps nylige endringer i den økonomiske politikken, inkludert tariffer og oppsigelser av føderale arbeidere.
Kobber tikker lavere på svake kinesiske data; svake dollartakstap
Kobberprisene var marginalt lavere, i tråd med den bredere forsiktige stemningen.
Data på søndag viste at Kinas deflasjonspress økte i februar, da både forbruker- og produsentprisene falt mer enn forventet på grunn av svake forbruksutgifter.
Den deflasjonære trenden i Kina forsterker bekymringen om svekket industriaktivitet, noe som gjør kobber mindre attraktivt for investorer og potensielt driver prisene ned.
Benchmark Copper Futures på London Metal Exchange gikk ned 0,1 % til 9 571,05 dollar per tonn, mens Copper Futures som utløper i april falt 0,3 % til 4,6945 dollar per pund.

Europesike markedet
Volkswagen gir dempet utsikter for 2025 midt i handelsspenninger, nye konkurrenter
Volkswagen (ETR:VOWG_p) sa tirsdag at de forventer en driftsmargin på 5,5-6,5 % i 2025, fra 5,9 % i 2024, og slutter seg til rivaler for å gi et dempet utsikter for året som kommer, mens sektoren kjemper mot svak etterspørsel, høye kostnader og ulmende handelsspenninger.
Konsernet foreslo et utbytte på 6,36 euro per preferanseaksje for 2024, ned fra 9,06 euro utbetalt for året før, som også reflekterer pågående spareinnsats fra bilprodusenten etter store jobb- og kapasitetskutt annonsert i desember.
“Våre utsikter reflekterer de globale økonomiske utfordringene og de dyptgripende endringene som skjer i bransjen,” sa finansdirektør Arno Antlitz i en uttalelse.
Bilprodusentene Volkswagen og Stellantis
har bekreftet at kjøretøyene deres laget i Nord-Amerika vil være unntatt fra USAs president Donald Trumps nylig utrullede 25%-tollsatser, mens BMW
sier det vil møte avgifter, ettersom europeiske bilprodusenter sliter med nye handelsregler.
Den nylig hjemvendte lederen av Det hvite hus har lenge truet med å legge toll på store amerikanske handelspartnere, inkludert Canada, Mexico og EU. I forrige uke trådte nye tollsatser på varer fra Mexico, Canada og Kina i kraft.
Trusselen om importtariffer har slått alarmklokkene i Europa, ettersom kjøretøy og maskiner er EUs største eksport til USA. I 2023 hadde EU et handelsoverskudd på 102 milliarder euro (110,6 milliarder dollar) i maskiner og kjøretøy med USA, med kategorien som sto for 41 % av eksporten til Amerika.
Imidlertid kan noen av regionens bilprodusenter kanskje – i det minste midlertidig – omgå de nye pliktene. I forrige uke ga Det hvite hus en måneds tollforsinkelse til bilprodusenter hvis kjøretøy er i samsvar med USA-Mexico-Canada-avtalen, eller USMCA – en handelsavtale mellom de tre landene. I henhold til vilkårene, hvis minst 75 % av et kjøretøys deler kommer fra Nord-Amerika, kan det fritas fra nye tariffer pålagt import fra Canada og Mexico.
“Våre nordamerikanske sammensatte VW-merkekjøretøyer oppfyller USMCA-reglene for opprinnelse og er unntatt fra 25%-tariffene,” sa en talsperson for Volkswagen i en e-postmelding.
“Som en global bilprodusent overvåker vi utviklingen i Nord-Amerika veldig nøye og vurderer eventuelle potensielle effekter på bilindustrien og selskapet vårt som et resultat av de kunngjorte tariffene for USA, Canada, Mexico og EU.”
Bortsett fra flaggskipsmerket, eier Volkswagen ulike store kjøretøymerker, inkludert Skoda, Audi og Bentley.
“Vi er klare til å samarbeide med beslutningstakere for å finne løsninger som støtter den amerikanske industrien samtidig som vi bevarer økonomiske muligheter for både arbeidere, bedrifter og forbrukere,” sa bilgiganten til CNBC.
I mellomtiden takket Stellantis – kjent for sine Jeep- og Dodge-kjøretøyer – Trump for å ha gitt USMCA-unntak i en uttalelse på fredag og lovet å øke sin amerikanske virksomhet. Bilprodusenten var et av de store selskapene som ble gitt én måneds fritak fra avgiftene, før såkalte gjensidige tariffer trer i kraft 2. april.
“Vi deler presidentens mål om å bygge flere amerikanske biler og skape varige amerikanske arbeidsplasser,” sa firmaet den gang. “Vi ser frem til å jobbe med ham og teamet hans.”
Aksjene i Stellantis, som har flere fabrikker i Mexico, dukket opp etter at Trump kunngjorde unntakene for bilprodusenter forrige uke. Aksjen steg mer enn 2 % mandag ettermiddag i London.
“Volatil og kompleks” situasjon
På den annen side sa den tyske bilgiganten BMW at hvis USMCA-reguleringen består, vil den bli pålagt avgifter.
“Den nåværende situasjonen angående innføringen av importtariffer i Nord-Amerika er veldig flyktig og kompleks,” sa BMW i en e-postmelding. “Koblingen av importtoll til overholdelse av USMCA-reglene er den siste kunngjøringen. Hvis denne forskriften forble i kraft, ville BMW Group være et av de berørte selskapene.”
“Vår posisjon forblir uendret: Frihandel, som alltid har vært et ledende prinsipp for BMW Group, er av enorm betydning over hele verden,” la selskapet til. “Det er en av de mest avgjørende driverne for vekst og fremgang. Tollsatser på sin side hindrer frihandel, bremser innovasjon og setter en negativ spiral i gang. Til slutt er de skadelige for kundene, noe som gjør produktene dyrere og mindre innovative.»
I et notat til kundene på fredag estimerte UBS-analytikere at 10 % av det amerikanske enhetssalget for BMW ble importert fra Mexico til en ganske lav prislapp, hovedsakelig for selskapets 2- og 3-seriemodeller.
“Det er verdt å fremheve at BMWs amerikanske import fra Mexico allerede var underlagt en tariff før,” sa de. “Den inkrementelle tariffen bør, alt annet likt, resultere i en EBIT-effekt på ~€400m (før prisøkninger), relativt liten i en gruppesammenheng (4%). Den største potensielle trusselen for BMW og de andre tyske OEM-ene er den potensielle tariffen på EU-lagde biler, som står overfor en frist 2. april.»
Trumps utrulling og reversering av tariffer rettet mot Canada og Mexico – der mange globale bilprodusenter har produksjonsanlegg – har utløst flyktig handel med regionale bilaksjer. I forrige måned, etter at presidenten annonserte en 30-dagers forsinkelse av avgiftene, så globale markeder et stort salg av autoaksjer, med verdifall som falt kraftig.
I dag ville jeg
Europeiske markeder leder for lunken åpne som globale sentiment fall; VW inntjening fremover
Europeiske markeder er på vei mot en blandet åpen tirsdag mens globale markeder spenner seg midt i angst for at den amerikanske økonomien vil lide på grunn av president Donald Trumps handelstollpolitikk.
Storbritannias FTSE 100
indeksen forventes å åpne 9 poeng høyere på 8 606, Tysklands DAX
opp 5 poeng til 22.613, Frankrikes CAC
7 poeng lavere på 8.041 og Italias FTSE MIB
9 poeng lavere til 38.816, ifølge data fra IG.
Traders vil fokusere på inntjening fra Volkswagen
midt i tøffere tider for den tyske bilgiganten. Inntektene fra Persimmon, Lego og Leonardo vil også bli offentliggjort tirsdag.
Regionale markeder startet den nye handelsuken i lavere territorium på mandag, og fortsatte volatiliteten som ble sett på verdensomspennende markeder i forrige uke i møte med usikkerhet rundt utsiktene for global handel og tariffer.
S&P 500-futures handlet rundt flatline tidlig tirsdag etter bekymring for at en resesjon ville ramme den amerikanske økonomien utløste et bredt salg på mandag. Negativt sentiment på Wall Street førte til at Asia-Stillehavsmarkedene falt over natten.
På spørsmål om muligheten for en resesjon, sa Trump under et Fox News-intervju som ble sendt på søndag at økonomien gikk gjennom «en overgangsperiode». Økonomer hevder at Trump viser seg å være noe av en “kaosagent” med sin uforutsigbare handelstollpolitikk, men vurderer at en nedgang ikke er i kortene ennå.
Jeg tar inn MPCC men 1/3 inn i porteføljen kurs 18.80
Jeg ser mer og mer på kjernekraft.. Cameco.com
KOA har begynt å røre på seg.. holder den til 4,5
Husk dette er våre tanker og meninger og ikke noen form for råd.
- MPCC Kjøpt inn 18.80
- Argeo = solgt 50% 4kr – Kjøpte tilbake 50% på 3,75
- NHY ville jeg holdt – Selger
- Gogl -Solgt 50% 103kr solgt siste post på 140
- Tgs Solgt
- PGS Solgt
- EQNR: Solgt
- Var: Solgt
- Yar: Solgt
- KOG: Solgt
- Kahoot: villle holdt meg unna
- Sas: Solgt
- Akso: holdt
- Nel: ville jeg KJØPT (long case)
- KOA: sett litt nærmere på denne nå -KOA kjøpt 10%1,54 + 10% 1,52
- 2020 Solgt: solgt
- Pareto Bank, -solgt
- ABG Sundal Collier, -solgt
- SpareBank 1 SR-Bank, -solgt
- Gjensidige- solgt
- Dnb -solgt
- storebrand-solgt
- LSG-solgt
- Mowi : solgt
- Salme-solgt
- Salm-solgt
- Auss -solgt
- Alt av fisk: Selger ut samtlige
Dette skjer i dag
Resultat pr. 4. kv.:
Nidaros Sparebank
Årsrapport:
2020 Bulkers, Kraft Bank, Rogaland Sparebank
Makro:
Australia: Forbrukertillit mars, kl. 00.30
Japan: Forbruk januar, kl. 00.30
Japan: BNP 4. kv. endelig, kl. 00.50
UK: BRC detaljhandel februar, kl. 01.01
Australia: Bedriftstillit februar, kl. 01.30
Danmark: Handelsbalanse januar, kl. 08.00
Danmark: Driftsbalanse januar, kl. 08.00
USA: NFIB bedriftstillit februar, kl. 11.00
USA: JOLTS ledige stillinger, kl. 15.00
Annet:
Andfjord Salmon: Oppdatering om drift og Kvalnes-utbygging, Haakon VIIs gate 2 i Oslo, kl. 08.00, webcast
Solstad Maritime Holding: Ekstraordinær generalforsamling, kl. 10.00
Spotlio: Ekstraordinær generalforsamling, kl. 10.00
Gjensidige Forsikring: Claims-webinar, kl. 15.00
USA: API oljelagre, kl. 21.30
Ekskl. utbytte:
Paratus Energy Services
Ordinær generalforsamling:
Benchmark Holdings, Kraft Bank
Kilder: Trading Economics, Euronext, TDN Direkt, selskapene ,finansavisen