Dagens info 💰
Du har ikke et aktivt abonnement
Du må ha et aktivt abonnement av riktig type for å se denne siden. Dersom du mener dette er en feil, ta kontakt med oss.

Til din informasjon
Vi vil starte med å si at dette ikke er økonomisk rådgiving, men kun våre syn av markedet og hva vi tenker. Dette er basert på nyheter og ting vi fanger opp i markedet, og vi anbefaler ingen noen ting. Du bestemmer over dine egne handlinger og vurderinger.
Kurser
Råvarer
Valuta
Innhold
I natt
Krypto

God morgen!
Bitcoin-pris i dag: holder seg på 97 000 dollar med øyne på CPI-data
Bitcoin beveget seg lite på onsdag, og stabiliserte seg fra en nylig kursutgang da tradere vek unna store innsatser foran viktige amerikanske inflasjonsdata som sannsynligvis vil ta hensyn til utsiktene for rentene.
Verdens største kryptovaluta holdt seg helt innenfor et handelsområde på $90 000 til $100 000 etablert i løpet av de siste ukene, midt i avkjølende optimisme over vennlige regler under påtroppende president Donald Trump.
Bredere kryptopriser klokket store tap, ettersom risikoappetitten ble verre denne uken på grunn av økte geopolitiske spenninger i Midtøsten og Asia. Kryptomarkeder var også gjenstand for profitttaking etter en sterk kjøring gjennom november.
Bitcoin steg 0,6 % til $97 483,5 innen 00:53 ET (05:53 GMT).
KPI-data ventet på flere renteantydninger
Fokus på onsdag var direkte på kommende inflasjonsdata for konsumprisindeksen, som forventes å ta hensyn til Federal Reserves planer for renter.
Avlesningen kommer bare en uke før et Fed-møte, der sentralbanken er allment forventet å kutte renten med 25 basispunkter.
Men markedene har blitt mer usikre på de langsiktige utsiktene for rentene, på grunn av nylige tegn på treg inflasjon. Ekspansiv og proteksjonistisk politikk under Trump forventes også å underbygge inflasjonen, og holde rentene høyere på lang sikt.
Høye priser lover dårlig for spekulative eiendeler som krypto, gitt at de begrenser mengden likviditet som er tilgjengelig for spekulasjon.
MicroStrategy kan legges til Nasdaq 100
MicroStrategy Incorporated (NASDAQ:MSTR) – den største bedriftseieren av Bitcoin – steg tirsdag midt i spekulasjoner om at aksjen kan legges til Nasdaq 100 – et trekk som kan føre til ytterligere oppside i aksjen.
Mikrostrategi økte med rundt 450 % i verdi i år ettersom Bitcoin-innsatsen ga resultater, og selskapet fortsatte å utstede mer gjeld og kjøpe mer Bitcoin.
Bloomberg-analytiker Eric Balchunas sa at firmaets tillegg til Nasdaq 100 kan invitere til nettokjøp av minst $2,1 milliarder Microstrategy-aksjer av børshandlede fond for å få eksponering.
Kryptopris i dag: altcoins blandet etter kraftige tap
Blant bredere kryptopriser var de fleste store altcoins en blandet pose på onsdag etter å ha blitt utsatt for store gevinster de siste øktene. Men de fleste tokens handlet fortsatt betydelig høyere for året.
Verdens nr. 2 krypto-ether falt 1,1 % til $3 661,36. XRP stabiliserte seg på $2,3368 etter å ha gått tilbake fra et lavpunkt på 10 dager i forrige økt.
Solana steg 1,3 %, mens Cardano og Polygon var flate. Blant meme-tokens falt Dogecoin 3,4%.

Asia
Asia-aksjer blandet foran amerikansk inflasjon, Kina-aksjer stiger på politiske håp
Asiatiske aksjer var blandet på onsdag da investorer utviste forsiktighet i forkant av en viktig amerikansk inflasjonslesning, mens kinesiske aksjer steg i påvente av flere statlige signaler om stimuleringstiltak.
Investorer begrenset også risikoeksponeringen sin på grunn av geopolitiske spenninger i Midtøsten, etter at opprørsstyrker kastet ut Syrias regjering og tok kontroll over Damaskus.
Futures på amerikanske aksjeindekser var litt høyere i asiatisk handel, etter å ha stengt lavere over natten på grunn av svake teknologiaksjer. Fokus er nå på viktige konsumprisindeksdata, som kommer senere på onsdag, for flere signaler om amerikanske renter.
Kina, Hong Kong-aksjene stiger foran CEWC
Shanghai Composite-indeksen steg 0,4 % onsdag, mens Shanghai Shenzhen CSI 300-indeksen steg 0,2 % høyere. Hong Kongs Hang Seng-indeks steg 0,8 prosent. Alle tre indeksene hadde registrert kraftige oppganger tidligere denne uken.
Fokus var på Kinas sentrale økonomiske arbeidskonferanse (CEWC), et todagers møte som startet senere på dagen. Møtet kommer etter at Kinas politbyrå ga sine mest dueaktige signaler til nå om planer om å låse opp mer stimulans og støtte vekst.
Kinas regjering signaliserte at den vil implementere mer proaktive finanspolitiske stimuleringstiltak og vedta moderat løsere pengepolitikk i 2025, ifølge opplesningen fra et møte i politbyrået ledet av president Xi Jinping.
Den forestående økningen i amerikanske importtariffer kan påvirke Kinas økonomi betydelig, og potensielt redusere bruttonasjonalproduktet (BNP) med 1,5 % i løpet av de neste årene, sa ANZ-analytikere i et nylig notat.
De bredere asiatiske markedene var litt høyere.
Indonesias Jakarta Stock Exchange Composite Index steg 0,5 %, mens Indias Nifty 50 Futures indikerte en marginal oppgang ved åpning.
Sør-Koreas KOSPI utvidet oppgangen med en økning på 0,6 %, og tok tilbake noe av bakken den tapte på mandag og i forrige uke. Sør-Koreas president Yoon Suk Yeol er under kriminell etterforskning for opprør etter hans kontroversielle erklæring om krigslov tidligere denne måneden.
En rekke statlige tiltak, inkludert tilførsel av midler i det lokale markedet, har bidratt til å lindre noen bekymringer over den pågående politiske krisen.
Japanske aksjer faller ettersom sterk inflasjon gir næring til renteøkninger
Japanske Nikkei 225 falt 0,6 %, mens TOPIX falt 0,3 %.
Data på onsdag viste at Japans engrosinflasjon økte for tredje måned på rad i november, da bedrifter sto overfor høyere arbeids- og råvarekostnader. Lesingen fremhevet økende press på Bank of Japan for å vurdere å heve renten igjen, midt i klissete inflasjon.
Markedene er delt om hvorvidt BOJ vil heve renten igjen når den møtes neste uke, ettersom ferske data viste at Japans økonomi vokste litt mer enn først anslått i juli-september kvartalet. Men veksten avtok kraftig fra forrige kvartal.
Andre steder tapte Australias S&P/ASX 200 0,5 %, en dag etter at landets sentralbank holdt renten stabil, men hadde en litt dueaktig holdning.
Taiwans Taiwan Weighted-indeks falt 0,6 %, og Malaysias FTSE Malaysia KLCI-indeks falt 0,5 %, mens den filippinske PSEi Composite-indeksen gikk 0,3 % lavere.


Australia
Australske aksjer er satt til å åpne lavere, etter at amerikanske aksjer falt på grunn av svake teknologiaksjer.
ASX-futures var ned 0,32 % eller 27 poeng fra klokken 09:00 onsdag, noe som tyder på en lavere åpning.
I USA kuttet aksjeinvestorers besettelse av teknologi begge veier, ettersom optimisme over kvantedatabehandling avskaffet den med angst for overvurdering av kunstig intelligens. Bearish sentiment vant til slutt ut med store indekser som lukket litt lavere.
“Vi har nettopp hatt denne ugjennomtrengelige bredbaserte rallyet uten tvil siden valget,” sa Sylvia Jablonski, investeringssjef i fondsforvalteren Defiance ETFs. “Det er fornuftig at markedene kommer til å ta en pause, spesielt foran KPI i morgen.”
S&P 500 og Nasdaq Composite tapte 0,3 % mens Dow Jones Industrial Average falt 0,4 %.
I råvaremarkedene var Brent-råolje ned 0,12 % til 72,05 USD per fat, mens gullet var uendret på 2 694,19 USD.
Den australske dollaren var på 63,78 amerikanske cent, ned fra forrige slutt på 64,38.

USA
S&P 500 stenger lavere når teknologien snubler til tross for alfabethopp
S&P 500 stengte lavere for den andre økten på rad da teknologien fortsatte sin slingring til tross for et hopp i det tekniske tungvekts alfabetet, en dag foran viktige inflasjonsdata.
Klokken 16:00 ET (21:00 GMT), Dow Jones Industrial Average falt 142 poeng, eller 0,3 %, mens S&P 500-indeksen falt 0,3 % og NASDAQ Composite falt 0,2 %.
Oracle presser teknologisektoren, men Alphabet skinner
Oracle (NYSE:ORCL) falt over 6 %, og presset den bredere teknologisektoren etter at skyfirmaets finansinntekter for andre kvartal gikk glipp av høye gateanslag, midt i økt konkurranse i sektoren.
Alphabet Inc Class A (NASDAQ:GOOGL) var et lyspunkt innen teknologi, og klatret mer enn 5 % etter lanseringen av Willow-kvantebrikken.
KPI-data ventet på flere renteantydninger
Fokus denne uken er rett og slett på inflasjonsdata for amerikanske konsumprisindekser, som kommer på onsdag, som kan påvirke Federal Reserve på sitt pengepolitiske møte senere denne måneden.
Overordnet KPI forventes å øke litt til 2,7 % fra 2,6 % år-til-år, mens kjerne-KPI, som ekskluderer flyktige mat- og energivarer, forventes å holde seg på 3,3 %.
Mens inflasjonen hadde falt jevnt tidligere i 2024, ble den mer klissete de siste månedene på grunn av motstandskraften i den amerikanske økonomien, noe som utløste noe usikkerhet rundt utsiktene for rentene.
Markedene venter fortsatt på et rentekutt på 25 basispunkter fra Federal Reserve neste uke. Men de langsiktige utsiktene for rentene har nå blitt mer usikre, med forventninger om inflasjonspolitikk under påtroppende president Donald Trump som bidrar til blandingen.
Eli Lilly glipper til tross for tilbakekjøp, utbytteøkning; Alaska svever på veiledning; JPMorgan slutter lavere til tross for optimistisk veiledning
Eli Lilly (NYSE:LLY)-aksjen endte like under flatline etter at legemiddelprodusenten annonserte et nytt tilbakekjøp av aksjer på 15 milliarder dollar og økte utbyttet.
Alaska Air (NYSE:ALK)-aksjen steg 13 % etter at flyselskapet hevet resultatprognosen for fjerde kvartal, på grunn av robust reiseetterspørsel og forbedret prising. Flyselskapet ga også resultatveiledning for hele året 2025 som toppet Wall Street-estimatene.
JPMorgan Chase & Co (NYSE:JPM) stengte lavere selv om investeringsbanken spådde bedre enn forventet netto renteinntekter for Q4 og året fremover.eravlesningen viste at inntektene falt 12,2 % fra oktobers tall.

Olje
Olje opp på Kinas endring i pengepolitikken
Oljeprisen steg onsdag, med markedsdeltakere som forventer at etterspørselen vil stige i Kina, verdens største råoljeimportør, etter at Beijing kunngjorde at de ville lempe på pengepolitikken for å prøve å stimulere økonomisk vekst.
Brent-oljefutures økte med 24 cent, eller 0,3 %, til 72,43 dollar per fat innen 0730 GMT, mens US West Texas Intermediate råoljefutures steg 24 cent, eller 0,4 %, til 68,83 dollar.
Kina sa mandag at de ville vedta en “passende løs” pengepolitikk i 2025 ettersom Beijing prøver å stimulere økonomien sin med den første lettelsen i sin holdning på 14 år.
“Oljeprisen har klart å finne fotfeste i det siste, ettersom sterkere politiske signaler fra kinesiske myndigheter igjen har vekket håp om sterkere stimuleringstiltak i 2025,” sa Yeap Jun Rong, markedsstrateg i IG.
“Men prisgevinster er fortsatt noe begrenset, gitt at markedsaktørene fortsatt ønsker å se mer konkrete detaljer utover den typiske positive meldingsmeldingen,” sa Yeap.
Kinesisk råoljeimport vokste årlig for første gang på syv måneder i november, opp mer enn 14 % fra året før.
Kinas politiske endringer kan imidlertid ikke være i stand til å motvirke noen påvirkning fra handelstiltakene som er foreslått av president-valgte Donald Trump, sa Mukesh Sahdev, leder for oljeanalyse i Rystad Energy.
“Dette (Kinas politiske endringer) kan bare bidra til å forhindre ytterligere ulemper i beste fall,” sa han.
I USA steg råolje- og drivstofflagrene forrige uke, sa markedskilder tirsdag, med henvisning til tall fra American Petroleum Institute tirsdag. [API/S]
Råoljelagrene steg med 499.000 fat i uken som ble avsluttet 6. desember, sa kildene på betingelse av anonymitet. Bensinlagrene steg med 2,85 millioner fat, og destillatlagrene steg med 2,45 millioner fat, sa de.
Offisielle data om oljelagre fra U.S. Energy Information Administration kommer på onsdag klokken 10:30 ET (1530 GMT). Analytikere spurt av Reuters forventer en nedgang på 900.000 fat i råolje og en økning på 1,7 millioner fat i bensin.

Gull prisene
Gullprisene stabiliserer seg nær 2700 dollar ettersom geopolitikk, CPI-jitter ansporer etterspørselen etter trygg havn
Gullprisene stabiliserte seg nær en to ukers høy i handelen i Asia på onsdag ettersom geopolitisk ustabilitet i Asia og Midtøsten underbygget etterspørselen etter trygg havn.
Det gule metallet fanget også noen bud da markedene ble risikovillige foran viktige amerikanske inflasjonsdata som kommer senere på onsdag, noe som sannsynligvis vil ta hensyn til utsiktene for rentene.
Blant industrimetaller steg kobberprisene kraftig på grunn av vedvarende optimisme over flere stimuleringstiltak i toppimportøren Kina. Oppmuntring av kobberimportdata fra landet hjalp også stemningen.
Spotgull stabiliserte seg på $2 694,16 per unse, mens gullfutures som utløper i februar steg 0,8 % til $2 739,82 per unse innen 23:29 ET (04:29 GMT).
Spenninger mellom Kina og Taiwan og Syria stimulerer etterspørselen
Gullvinsten denne uken kom midt i økte geopolitiske spenninger i Midtøsten, etter at opprørere styrtet den syriske regjeringen. Markedene ventet på å se hva dette ville innebære for regionen, gitt at det potensielt løsner Irans grep i Midtøsten.
I Asia varslet Taiwan etter at Kina angivelig var engasjert i sine største maritime bevegelser rundt øya på flere tiår. Kina ble sett sende rundt 90 skip i rapporterte krigsøvelser rundt Taiwan.
Politisk ustabilitet i Sør-Korea forble også i fokus, med president Yoon Suk Yeol som ble anklaget for et mislykket forsøk på å innføre krigslov forrige uke.
KPI-data ventet, dollarfirmaer
Utover geopolitikk ble risikoappetitten også anstrengt av påvente av viktige amerikanske konsumprisindeksdata på onsdag, noe som sannsynligvis vil ta hensyn til Federal Reserves planer for renter.
Mens dollaren holdt seg fast før KPI-avlesningen, gjorde den lite for å avskrekke gullgevinster, ettersom markedene også beholdt veddemål om at Fed vil kutte renten med 25 basispunkter neste uke.
Andre edle metaller ble blandet. Platinafutures steg 0,3% til $950,80 per unse, mens sølvfutures falt 0,2% til $32,678 per unse.
Kobber upbeat på Kina cheer; CEWC i fokus
Benchmark-kobberfutures på London Metal Exchange steg 0,4 % til 9 277,50 dollar per tonn, mens kobberfutures i februar steg 0,6 % til 4,2978 dollar per pund.
Det røde metallet styrket seg kraftig denne uken etter at toppimportøren Kina lovet å lempe pengepolitikken og utbetale målrettede finanspolitiske tiltak for å øke økonomisk vekst.
Fokus er nå på Kinas sentrale økonomiske arbeidskonferanse, som begynner på onsdag og sannsynligvis vil sette den økonomiske agendaen for 2025, inkludert Beijings planer for stimulering.
Data som viser en kraftig økning i kinesisk kobberimport gjennom november hjalp også sentimentet.

Europesike markedet
Analyse – Legg til et tomrom i ledelsen til Europas økonomiske ubehag
Frankrikes og Tysklands politiske kriser er et tilbakeslag for arbeidet med å modernisere Europas økonomi som sliter, og gjør det allerede vanskeligere for selskaper å ta investeringsbeslutningene de trenger for å konkurrere globalt.
Regjeringskollapser i Tyskland og Frankrike – de to store økonomiene som i flere tiår har drevet EU – kommer akkurat mens regionen må navigere Donald Trumps retur til Det hvite hus og økende handelsspenninger med Kina.
Fra franske konjakkprodusenter som står overfor kinesiske plikter til tyske komponentprodusenter som venter på klarhet om Europas industrielle strategi for elektriske kjøretøy, kan timingen ikke vært verre.
På tvers av blokken med 27 nasjoner er det få som er uenige i at regionens økonomier må revideres hvis de skal generere den rikdommen som trengs for å opprettholde en aldrende befolkning på 450 millioner. Men mer enn noen gang er spørsmålet om politikerne kan levere.
– Den franske krisen, sammen med den tyske, må ikke bremse gjennomføringen av de økonomiske reformene, sier Enrico Letta, forfatter av en 147 sider lang EU-oppdragsrapport i år om svakhetene i regionens økonomi, til Reuters.
Fallet til president Emmanuel Macrons regjering onsdag – bare uker etter implosjonen av den tyske koalisjonen – er en “potensiell meteoritt” for finansiell stabilitet i en region som sliter med høy gjeld, advarte han.
Mens mange europeere ikke ville byttet ut livskvaliteten og velferdssikkerhetsnettene sine med de av sine amerikanske jevnaldrende, har kontinentet falt bak USA når det gjelder økonomisk vekst per innbygger siden finanskrisen i 2008.
Alt fra svak produktivitet til fragmenterte kapitalmarkeder og den bredere banksektoren har fått skylden. Sanksjoner mot Russland etter at det invaderte Ukraina har fratatt europeiske produsenter en billig energikilde.
Med fremveksten av høyreekstreme og harde venstrepartier som gjør det vanskeligere å oppnå konsensus i nasjonale parlamenter og EU-institusjoner, er utsiktene for handling mot Europas langsiktige feil ikke store.
Usikkerhet forårsaket av den kollapsede tyske koalisjonsregjeringen er “gift for oss”, sa Axel Petruzzelli, bedriftsrådssjef ved Stuttgart-fabrikken til bildeleleverandørgiganten Bosch (NS:BOSH). Selskapet hans venter på akutt klarhet om tysk industripolitikk, spesielt Berlins holdning til elbilsektoren, men det kommer ikke før etter valget i februar.
UNITED ON HANDEL?
Det nasjonale flyselskapet Lufthansa møter en lignende radiostillhet fra Berlin på grunn av kravet om reduksjoner i flyplassavgiftene, som er mye høyere enn andre steder i Europa. En leder sa at det til og med kunne flytte virksomheten bort til lavere kostnadsknutepunkter som Roma.
Lufthansa svarte ikke på en forespørsel om kommentar om eventuelle trekk.
Den franske jetmotorprodusenten Safran (EPA:SAF) sa i forrige uke at politisk stabilitet var en nøkkelfaktor i en avgjørelse det vil ta tidlig neste år på stedet for et nytt karbonbremseanlegg, med USA og Canada på shortlist sammen med Frankrike.
Dessuten øker det franske parlamentets unnlatelse av å bli enige om et budsjett for 2025 muligheten for at utgiftsrammene i årets budsjett må rulles over som en nødstopp, selv om inflasjonen presser kostnadene høyere over hele linja.
“I forsvar vil det skape press,” sa Safran-sjef Olivier Andries til journalister. — Utover det, hvor presset vil lande og hvordan forsvarsdepartementet vil håndtere det, kan jeg ikke si.
Med Europas økonomi som knapt vokser én prosent i år, er det mye håp om at forbruksutgiftene vil føre til en bedring neste år ettersom lønnsøkninger øker husholdningenes inntekter – men det forutsetter at shoppere ikke begynner å bli nervøse.
“Denne typen politisk klima oppmuntrer ikke til forbruk generelt, og spesielt for mer betydelige kjøp som et nytt kjøretøy,” sa Marc Mortureux, administrerende direktør i den franske billobbygruppen La Plateforme automobile (PFA).
Europa er stolt av sin åpne, handelsorienterte økonomi. Det er i handelen de mest umiddelbare utfordringene er å finne.
Kinas trekk i oktober for å innføre antidumpingtoll på europeisk konjakk-import – dager etter at EU annonserte toll på kinesisk EV-import – var potensielt katastrofalt for sektoren, sa den franske konjakkforeningen BNIC.
“Mistillitsavstemningen … må på ingen måte blokkere disse nødskrittene som overlevelsen til mange av våre interessenter er avhengig av,” sa BNIC, med henvisning til Macrons løfte om å løse tvisten med Kina.
Trumps trussel om å innføre toll på minst 10 % på all amerikansk import er en test på Europas solidaritet både når det bestemmer hvordan det kan foregripe disse truslene og hvordan de skal gjengjelde hvis Trump går videre med dem.
Likevel ble alle de iboende spenningene i Europas handelspolitikk – med individuelle nasjoner som alle søker å beskytte de sektorene som er mest avgjørende for deres innenlandske økonomi – på grusomt vis denne uken da EU innledet en handelsavtale med Brasil, Argentina, Uruguay, Paragu og Bolivia

I dag ville jeg
Europeiske markeder går ned ettersom handelsmenn venter på amerikanske inflasjonsdata; Zara-eier Inditex ned 6 prosent
Europeiske markeder var litt lavere onsdag ved sesjonens åpning, da handelsmenn ventet på de siste amerikanske inflasjonsdataene.
Den paneuropeiske Stoxx 600-indeksen handlet ned 0,2 % kort tid etter åpningen, med de fleste sektorer i negativt territorium.
Zara-eier Inditex la ut foreløpige ni-måneders resultater, og flagget at inntektene mellom 1. november og til 9. desember steg 9 % fra samme periode i fjor på en konstant valutabasis.
De amerikanske konsumprisindeksdataene vil sannsynligvis påvirke hvordan Federal Reserve fortsetter med rentene på sitt møte 17.-18. desember. Økonomer spurt av Dow Jones spådde at overordnet inflasjon steg 0,3 % i november og 2,7 % i løpet av de foregående 12 månedene.
Asia-Stillehavsmarkedene var blandede onsdag, etter at store Wall Street-referanser falt tirsdag foran dataene, mens amerikanske aksjefutures var nesten flate over natten.
Jeg ser mer og mer på kjernekraft.. Cameco.com
KOA har begynt å røre på seg.. holder den til 4,5
Husk dette er våre tanker og meninger og ikke noen form for råd.
- MPCC Solgt
- Argeo = solgt 50% 4kr – Kjøpte tilbake 50% på 3,75
- NHY ville jeg holdt – Selger
- Gogl -Solgt 50% 103kr solgt siste post på 140
- Tgs Solgt
- PGS Solgt
- EQNR: Solgt
- Var: Solgt
- Yar: Solgt
- KOG: Solgt
- Kahoot: villle holdt meg unna
- Sas: Solgt
- Akso: holdt
- Nel: ville jeg KJØPT (long case)
- KOA: sett litt nærmere på denne nå -KOA kjøpt 10%1,54 + 10% 1,52
- 2020 Solgt: solgt
- Pareto Bank, -solgt
- ABG Sundal Collier, -solgt
- SpareBank 1 SR-Bank, -solgt
- Gjensidige- solgt
- Dnb -solgt
- storebrand-solgt
- LSG-solgt
- Mowi : solgt
- Salme-solgt
- Salm-solgt
- Auss -solgt
- Alt av fisk: Selger ut samtlige
Dette skjer i dag
Resultat pr. 3. kv.
EKSKLUSIVE UTBYTTE
– BWLPG (USD 0,42)
MAKROSTATISTIKK
– Japan: PPI november 0.50
– USA: KPI november 14.30
– Olje: DOE ukentlig oljelagertall 16.30
SENTRALBANKER
– Canada: rentebeskjed 16.00
MAKRO ANNET
– Olje: Opec månedsrapport
ANNET
– Laks: SSB, ukentlig lakseeksport 8.00
– Kraft: Vannmagasin 13.00
Kilder: Trading Economics, Euronext, TDN Direkt, selskapene ,finansavisen