Dagens info 💰
Du har ikke et aktivt abonnement
Du må ha et aktivt abonnement av riktig type for å se denne siden. Dersom du mener dette er en feil, ta kontakt med oss.

Til din informasjon
Vi vil starte med å si at dette ikke er økonomisk rådgiving, men kun våre syn av markedet og hva vi tenker. Dette er basert på nyheter og ting vi fanger opp i markedet, og vi anbefaler ingen noen ting. Du bestemmer over dine egne handlinger og vurderinger.
Kurser
Råvarer
Valuta
Innhold
I natt
Krypto

God morgen!
Bitcoin-pris i dag: stiger til $59k med inflasjon, økonomiske signaler på trykk
Bitcoin-prisen steg litt på tirsdag ettersom en rute i helgen tiltrakk seg noen gode kjøp, selv om risikosentimentet var begrenset i forkant av en rekke viktige amerikanske økonomiske indikatorer denne uken.
Kapitalflytdata viste at røverkjøp trakk tradere inn i kryptoinvesteringsprodukter gjennom hele forrige uke, selv om bare Ether så store tilsig på denne trenden.
Sentimentet mot kryptomarkeder ble også undergravd av en diskusjon mellom den republikanske presidentkandidaten Donald Trump og Teslas (NASDAQ:TSLA) administrerende direktør Elon Musk på X, der temaet kryptoreguleringer ikke ble tatt opp en gang.
Bitcoin steg 1,2 % til $59 305,3 innen 01:53 ET (05:53 GMT).
Musk-Trump talk nevner ikke krypto
Samtalen mellom Musk og Trump overveldet noen markedsdeltakere som håpet at den republikanske kandidaten ville gjenta sin støtte til krypto.
Men mens Trump har uttrykt støtte til kryptoindustrien – går så langt som å snakke på Bitcoin-konferansen forrige måned – har han sjelden nevnt krypto eller Bitcoin når han snakker på mer mainstream-arrangementer.
Samtalen hans med Musk var intet unntak fra denne trenden, med spill på cryptocurrency-spillplattformen Polymarkets som viste at handelsmenn posisjonerte seg for noe omtale av krypto. Bitcoin falt også en kort stund til $58 000 etter samtalen.
Bitcoin ser begrenset institusjonell etterspørsel, Ether-innstrømningen rebound
Data fra digital aktivaforvalter Coinshares viste mandag at kryptoinvesteringsprodukter, for det meste de som er eksponert for Ether, har hatt sterk innstrømning den siste uken, ettersom en bratt kursruting tiltrakk seg en rekke gode kjøp.
Ether-produkter fikk over 155 millioner dollar i innstrømning, og kjøp tok seg også opp etter den overveldende lanseringen av spot Ether-børshandlede fond i amerikanske markeder forrige måned.
Bitcoin så bare rundt 13 millioner dollar i tilsig.
Krypto-markedene hadde fortsatt store tap fra forrige uke, der den dårlige risikoviljen slo prisene over hele linja. Bitcoin hadde falt så lavt som $49.000, og var nå avgrenset mellom $50.000 og $60.000 – en rekkevidde som er sett i det meste av dette året.
Krypto-pris i dag: Altcoins fremgang, inflasjonsdata ventet
Bredere kryptovaluta-priser steg på tirsdag, og fulgte milde oppganger i Bitcoin, men i likhet med tokenet forble også de fleste altcoins avstandsgrense.
Verdens nr. 2 token Ether steg 3,8 % til $2 651,26. SOL, XRP og ADA steg mellom 0,2 % og 1,6 %.
Blant meme-tokens steg DOGE 2,9 %.
Markedene var stort sett forsiktige i forkant av viktige inflasjonsdata for konsumprisindeksen i USA, som kommer på onsdag, som er satt til å gi flere pekepinner på Federal Reserves planer om å kutte renten.

Asia
Asiatiske aksjer dempet foran økonomiske data; Japan øker i innhenting av handel
De fleste asiatiske aksjer beveget seg i et stramt område tirsdag da forsiktighet vedvarte før en rekke viktige økonomiske målinger denne uken, mens japanske markeder steg kraftig etter en lang helg.
Regionale markeder tok middels signaler fra en flat over natten stenger på Wall Street, da forventning om nøye overvåkede amerikanske inflasjonsdata denne uken holdt investorene på sidelinjen.
Futures på amerikanske aksjeindekser var flate i asiatisk handel. Inflasjonsdata fra konsumprisindeksen fra USA er det største fokuspunktet for markedene denne uken.
Nikkei, TOPIX stigning i innhenting av handel, BNP på trykk
Japanske Nikkei 225- og TOPIX-indekser steg med henholdsvis 2,3 % og 1,8 %, noe som forlenger et oppsving fra slutten av forrige uke.
Begge indeksene hadde stupt inn i bjørnemarkedets territorium forrige uke etter haukesignaler fra Bank of Japan. Men mindre haukiske kommentarer fra noen BOJ-tjenestemenn og en mykere yen hjalp japanske aksjer med å hente inn mesteparten av tapene.
Noen positive inntjening hjalp også sentimentet, spesielt i chipmaking-sektoren.
Fokus denne uken er direkte på bruttonasjonalproduktdata for andre kvartal, der handelsmenn vil se etter tegn til bedring i veksten.
Den japanske økonomien krympet betydelig mer enn forventet i første kvartal, noe som svekket sentimentet mot landet. Men enhver forbedring i veksten gir også BOJ mer rom for å heve renten ytterligere i år.
Kinesiske aksjer henger etter inntjeningen, økonomiske signaler på trykk
Underytelsen i kinesiske markeder vedvarte, med Shanghai Shenzhen CSI 300 og Shanghai Composite som beveget seg i et flatt-til-lavt område på tirsdag. Hong Kongs Hang Seng-indeks tråkker også vann.
Noen av Kinas største firmaer kommer til å rapportere sine kvartals- og halvårsresultater denne uken, med Hong Kong-noterte majors inkludert Tencent Holdings Ltd (HK:0700), Alibaba Group (HK:9988) (NYSE:BABA), JD. com (HK:9618), medlemmer av CK-gruppen og China Unicom (NYSE:CHU) Hong Kong (HK:0762) forfaller i løpet av de kommende dagene.
Handelsmenn vil følge med for å se om kinesiske firmaer var i stand til å takle tilsynelatende dystre økonomiske forhold i landet.
Utover inntjeningen er fokus også på industriell produksjon og detaljsalgsavlesninger fra landet, som kommer på torsdag.
Indiske aksjer er åpen med Adani i fokus
Futures for Indias Nifty 50-indeks pekte på en mildt negativ åpning, etter at indeksen viste ville svingninger på mandag før den la seg lavere.
Sentimentet mot indiske markeder ble rasert av påstander om samarbeid mellom Indias verdipapirtilsynsmyndighet og konglomeratet Adani Group, reist av shortselger Hindenburg.
Aksjer under Adani Group falt på mandag, med tap i gruppens flaggskip Adani Enterprises Ltd (NS:ADEL) og Adani Ports and Special Economic Zone Ltd (NS:APSE) som også veier Indias aksjereferanser.
De indiske markedene var også tilbakelent etter en litt mer haukisk helling enn forventet fra Reserve Bank forrige uke.
Bredere asiatiske aksjer var stort sett dempet. Australias ASX 200 steg 0,2 % da data viste at forbrukernes sentiment ble noe bedre i august.
Sør-Koreas KOSPI falt 0,1 prosent.


Australia
Australske aksjer er satt til å åpne høyere, etter at amerikanske aksjer endte blandet foran inflasjonsdata og inntjening fra Home Depot og Walmart.
ASX-futures var opp 0,53 % eller 41 poeng fra klokken 8:30 tirsdag, noe som tyder på en høyere åpning.
Det amerikanske aksjemarkedet holdt seg på kanten mandag, med Wall Street på jakt etter retning etter en av de villeste ukene på mange år.
Dow Jones Industrial Average falt med 0,4 %, eller rundt 141 poeng, mens S&P 500 endte omtrent flatt. drevet av et hopp i Nvidia-aksjer, oppnådde teknologitunge Nasdaq Composite en fremgang på 0,2 %.
I råvaremarkedene steg Brent-råolje med 3,3 % til 82,30 USD per fat, mens gullet var flatt på 2 472,81 USD.
Den australske dollaren var på 65,84 amerikanske cent.

USA Recap av markedet
Det amerikanske aksjemarkedet holdt seg på kanten mandag, med Wall Street på jakt etter retning etter en av de villeste ukene på mange år.
Store indekser svingte mellom mindre gevinster og tap gjennom økten før de la ut blandede resultater ved den avsluttende klokken. Dow Jones Industrial Average falt med 0,4 %, eller rundt 141 poeng, mens S&P 500 endte omtrent flatt. drevet av et hopp i Nvidia-aksjer, oppnådde teknologitunge Nasdaq Composite en fremgang på 0,2 %.
Den relativt rolige mandagen ga investorene en pust i bakken etter berg-og-dal-banen i forrige uke, da et enormt salg til slutt ga plass til et oppsving. Nå prøver mange analytikere å analysere om aksjer kan bevege seg forbi økonomisk usikkerhet i USA og reversering av en populær handel for å gjenoppta stigningen.
Ferske data i de kommende dagene vil gi ledetråder om utsiktene for amerikanske forbrukere og den bredere økonomien. Inflasjonsdata kommer på onsdag, og en rapport om detaljhandel følger dagen senere. Investorer vil også få innsikt på selskapsnivå i form av kvartalsresultater fra Home Depot og Walmart.
Denne strengen med data vil bidra til å vise “om vi forbereder oss på fortsatt volatilitet i markedene eller om vi går ut av den volatile perioden vi nettopp har sett de siste ukene,” sa Mark Hackett, sjef for investeringsanalyse i Nationwide, til kunder i en lapp.
Et nøkkeltegn på stabilitet kommer fra markedet for statsgjeld. Rentene på 10-årige statsobligasjoner har holdt seg omtrent stabile de siste dagene, og ble mandag satt til 3,908 %, noe som tyder på at investorer ikke skynder seg å sluke trygge eiendeler i massevis.
Noen analytikere mener i mellomtiden at mange av handelsmennene som solgte av posisjoner tidlig i forrige uke på grunn av bekymringer om et forverret økonomisk bakteppe, slapp stort sett uskadd.
“Når du får en massiv, stygg, kryss-aktiv avslapping, blir det trukket mange nødsnorer i disse porteføljene,” sa Andrew Beer, administrerende medlem i DBi, et firma som tilbyr børshandlede fond designet for å etterligne hedgefond ‘ trendfølgende handelsstrategier.
Som mange av sine motparter, har DBi redusert eksponeringen mot yenen med rundt 80 % de siste månedene ettersom Bank of Japan begynte å heve renten. Firmaet er fortsatt positivt på amerikanske aksjer.
“Ingenting beveger seg i en rett linje,” sa Beer. “Det er alltid den støyen.”
En ny variabel dukket opp mandag fra oljemarkedene, der prisene hoppet med sin raskeste daglige rate på 10 måneder midt i økt frykt for en større krig i Midtøsten. Benchmark amerikansk råolje økte med 4,2 %, til 80,06 dollar per fat, etter at Israel satte militæret sitt i høy beredskap for potensielle angrep fra Iran eller Hizbollah.
Likevel er mange analytikere skeptiske til at et angrep vil presse oljeprisen opp i en lengre periode med mindre den resulterende konflikten forstyrret Hormuzstredet, et avgjørende chokepoint for tankskip som frakter iransk eksport til raffinerier i Kina og andre steder.

Olje
Olje trekker seg tilbake ettersom markedene fokuserer på etterspørselsproblemer
Oljeprisene gikk ned på tirsdag, og brøt en fem-dagers rekke av oppgang, da markedene fokuserte på bekymringer om etterspørselen etter at OPEC mandag kuttet prognosen for etterspørselsvekst i 2024 på grunn av mykere forventninger i Kina.
Den globale referanseindeksen for Brent-oljefutures falt 57 cent, eller 0,7 %, til 81,73 dollar per fat kl. 0630 GMT. U.S. West Texas Intermediate råoljefutures falt til $79,58 per fat, ned 48 cent, eller 0,6%.
Brent hadde økt mer enn 3 % på mandag, mens amerikanske råoljefutures hadde steget mer enn 4 %.
Organisasjonen for oljeeksporterende land (OPEC) sin globale etterspørselsreduksjon for 2024 fremhevet dilemmaet som den bredere OPEC+-gruppen står overfor når det gjelder å øke produksjonen fra oktober.
Kuttet til OPECs 2024-prognose var det første siden det ble laget i juli 2023, og kommer etter økende tegn på at etterspørselen i Kina har ligget etter forventningene på grunn av fallende dieselforbruk og som en krise i eiendomssektoren hemmer verdens nest største økonomi.
“Bekymringer om etterspørsel etter råolje forblir på bordet,” sa Yeap Jun Rong, markedsstrateg i IG, og la til at forbeholdene holdt seg foran kommende amerikanske inflasjonsdata.
“Enhver refleksjon av høyere økonomisk risiko kan tynge oljeprisen, i en tid da OPEC+ har kuttet prognosen for 2024-etterspørselen og er satt til å rulle tilbake på produksjonskuttene fra og med oktober, noe som kan peke på et mindre stramt oljemarked fremover,” Yeap sa.
Men han la til at investorer forble på vakt mot de siste geopolitiske spenningene.
Midtøsten-konflikten har eskalert, med USA som forbereder seg på det som kan bli betydelige angrep fra Iran eller dets fullmektiger i regionen så snart som denne uken, sa Det hvite hus nasjonal sikkerhetstalsmann John Kirby (NYSE:KEX) mandag.
Ethvert angrep kan stramme inn tilgangen til globale råoljeforsyninger og øke prisene. Et angrep kan også føre til at USA legger embargoer på iransk råoljeeksport, som potensielt kan påvirke 1,5 millioner fat per dag med forsyning, sa analytikere.
Markedene forbereder seg også på onsdagens amerikanske konsumprisindeksrapport som vil gi en avgjørende lesning om inflasjonen, med investorer som nå er bekymret for at et altfor deprimert KPI-tall vil vekke frykt for en nedgang.
Pengemarkedene har til og med satset på et kutt på 25 eller 50 basispunkter i amerikanske renter i september, og forventer en total lettelse på 100 bps innen utgangen av 2024, viste CMEs FedWatch Tool.
Rentekutt har en tendens til å øke økonomisk aktivitet, noe som øker bruken av energikilder som olje.

Gullprisene faller, men rekordhøye i sikte midt i inflasjonsangsten, frykter M.East
Gullprisene falt i handelen i Asia på tirsdag, men holdt seg nær rekordhøye da etterspørselen etter trygg havn ble styrket av frykt for et iransk angrep mot Israel.
Markedene snudde også risikoen foran viktige amerikanske inflasjonsdata denne uken, som sannsynligvis vil ta hensyn til utsiktene for rentekutt.
Gull forble også optimistisk med tanke på utsiktene til amerikanske rentekutt, med en mykere inflasjonslesing som er allment forventet å fremme denne tanken.
Spotgull falt 0,4 % til 2 460,78 dollar per unse, mens gullfutures som utløper i desember falt 0,1 % til 2 501,45 dollar per unse kl. 00:56 ET (04:56 GMT). Gullfutures nådde rekordhøye $2 517,10 per unse, mens spotprisene holdt seg i sikte av rekordhøye $2 483,78 per unse.
Iran-Israel frykt holder etterspørselen etter trygge havn høy
Gull tjente på etterspørselen etter trygg havn da medieoppslag antydet at Iran kunne sette i gang et angrep mot Israel så snart denne uken.
Angrepet vil sannsynligvis være en gjengjeldelse for det nylige drapet på en Hamas-leder i Iran, og kommer mens Israel fortsatte sin offensiv i Gaza.
Usikkerhet over omfanget av angrepet, og trusselen om at det kan utløse en fullstendig krig i Midtøsten, var nøkkeldriverne for etterspørselen etter gull i trygge havn.
KPI, økonomiske data ventet på flere renteantydninger
Fokus denne uken var helt og holdent på data fra konsumprisindeksen fra USA, som kommer på onsdag. Avlesningen ventes å vise at inflasjonen avtok noe i juli.
Flere tegn til avkjølende inflasjon gir Federal Reserve mer drivkraft til å kutte renten, spesielt midt i økende frykt for at den amerikanske økonomien er på vei mot en resesjon.
Markedene er delt over et kutt på 25 og 50 basispunkter i september, og onsdagens inflasjonsdata vil sannsynligvis gi mer innsikt i det potensielle kuttet.
Utover inflasjonsdataene, er også avlesninger for industriproduksjon og detaljsalg satt til å gi flere signaler om verdens største økonomi denne uken.
Bredere edelt metallpriser falt tirsdag, men ble sittende på noen oppganger denne uken. Platinafutures falt 0,7% til $942,60 per unse, mens sølvfutures falt 0,8% til $27,773 per unse.
Kobber under press, flere Kina-signaler ventet
Blant industrielle metaller falt kobberprisene tirsdag og forble under press fra vedvarende bekymringer over toppimportøren Kina.
Benchmark-kobberfutures på metallbørsen i London falt 0,7 % til 8 963,50 dollar per tonn, mens kobberfutures på én måned falt 0,7 % til 4,0418 dollar per pund.
Fokus denne uken er på industriell produksjon og detaljsalgsdata fra Kina, som kommer på torsdag, for økonomiske signaler om verdens største kobberimportør.
Målingene kommer etter at en rekke underveldende data fra landet økte bekymringene over appetitten for kobber.

Europesike markedet
Aksjer i Storbritannia steg mandag, da FTSE 100-indeksen steg 0,5 % til 8210,25.
Blant store selskaper var BT Group PLC den største gevinsten under økten, med en økning på 8,4 %, og Bakkavor Group PLC økte med 4,4 %. Entain PLC rundet ut de tre beste bevegelsene på mandag, da aksjene steg 4,0 %.
JD Sports Fashion PLC hadde den største nedgangen, falt 4,1 %, etterfulgt av aksjene i Alphawave IP Group PLC, som falt 3,6 %. Aksjene til Watches of Switzerland Group PLC falt 3,1 %.
I andre deler av Europa stengte markedene stort sett flatt, med STOXX Europe 600-indeksen uendret på 499,08, Tysklands DAX uendret på 17 726,47 og Frankrikes CAC 40 falt 0,3 % til 7 250,67.

I dag ville jeg
Europeiske aksjer satt til positiv åpen; Inflasjonsdata i USA og Storbritannia i fokus denne uken
Europeiske aksjer ventes å åpne høyere tirsdag, og gjenvinne noe positivt momentum etter forrige ukes volatilitet.
U.K.s FTSE
indeksen er sett åpnet 26 poeng høyere på 8 233, Tysklands DAX
opp 18 poeng til 17 288, Frankrikes CAC 40
opp 14 poeng til 7 259 og Italias FTSE MIB
62 poeng høyere på 32.084, ifølge data fra IG.
Europeiske aksjer stengte blandet mandag da kommende inflasjonsdata fra USA og Storbritannia dominerte investorenes oppmerksomhet.
U.K. inflasjonsdata, som kommer på onsdag, vil være den første utskriften siden Bank of England kuttet renten med 25 basispunkter. Etter to måneder på 2%, forventer økonomer spurt av Reuters at overskriftene vil tikke høyere, til 2,3%.
Investorer over hele verden vil også analysere de siste amerikanske inflasjonsdataene denne uken, for å få et bedre bilde av helsetilstanden til verdens største økonomi.
Den amerikanske produsentprisindeksen, et mål på engrospriser, publiseres tirsdag og konsumprisindeksen for juli vil bli utgitt onsdag, med investorer som vurderer om dataene kan få den amerikanske sentralbanken til å begynne å kutte renten i september.
Asia-Stillehavsmarkedene var blandet over natten etter en hakkete økt i USA mandag. Amerikanske aksjefutures var lite endret mandag kveld da investorer venter på denne ukens nøkkelinflasjonsdata.
I Europa tirsdag, er inntektene på grunn av Bilfinger, Henkel og Pandora. Datautgivelser inkluderer arbeidsledighet i Storbritannia og EUs økonomiske sentimentindeks.
Husk dette er våre tanker og meninger og ikke noen form for råd.
- MPCC Solgt
- Argeo = solgt 50% 4kr – Kjøpte tilbake 50% på 3,75
- NHY ville jeg holdt – Selger
- Gogl -Solgt 50% 103kr solgt siste post på 140
- Tgs Solgt
- PGS Solgt
- EQNR: Solgt
- Var: Solgt
- Yar: Solgt
- KOG: Solgt
- Kahoot: villle holdt meg unna
- Sas: Solgt
- Akso: holdt
- Nel: ville jeg KJØPT (long case)
- KOA: sett litt nærmere på denne nå -KOA kjøpt 1,54
- 2020 Solgt: solgt
- Pareto Bank, -solgt
- ABG Sundal Collier, -solgt
- SpareBank 1 SR-Bank, -solgt
- Gjensidige- solgt
- Dnb -solgt
- storebrand-solgt
- LSG-solgt
- Mowi : solgt
- Salme-solgt
- Salm-solgt
- Auss -solgt
- Alt av fisk: Selger ut samtlige
Dette skjer i dag
Resultat pr. 2. kv.
Wallenius Wilhelmsen: Kl. 07.00, hovedkontoret kl. 08.30, webcast
Sparebanken Sør: Kl. 07.30, Teams kl. 11.00
Green Minerals: Kl. 08.00, audiocast kl. 10.00
Aprila Bank: Webcast kl. 10.00
Sparebanken Vest: Hovedkontoret i Bergen kl. 13.30, webcast
Salmones Camanchaca: Webcast kl. 18.00
Aasen Sparebank, Asetek, Nidaros Sparebank
Makro:
Norge: Salg og igangsetting nye boliger 1. halvår, kl. 10.00
Australia: Forbrukertillit august, kl. 02.30
Australia: Bedriftstillit juli, kl. 03.30
UK: Arbeidsledighet juni, kl. 08.00
Spania: Inflasjon juli endelig, kl. 09.00
Tyskland: ZEW-indeks august, kl. 11.00
ØMU: ZEW-indeks august, kl. 11.00
USA: NFIB bedriftstillit juli, kl. 12.00
USA: Produsentpriser juli, kl. 14.30
Annet:
SAS: Siste noteringsdag på børsene i København, Oslo og Stockholm
Sparebanken Vest: Kapitalmarkedsdag, hovedkontoret i Bergen, kl. 13.30-16.00, webcast
IEA: Månedsrapport, kl. 10.00
Norge: Arendalsuka
USA: API oljelagre, kl. 22.30
Ekskl. utbytte:
Magnora
Ordinær generalforsamling:
Golar LNG, Norda
Kilder: Trading Economics, Euronext, TDN Direkt, selskapene ,finansavisen