13 Mars

Images top

Dagens info 💰

Du har ikke et aktivt abonnement

Du må ha et aktivt abonnement av riktig type for å se denne siden. Dersom du mener dette er en feil, ta kontakt med oss.

Til din informasjon

Vi vil starte med å si at dette ikke er økonomisk rådgiving, men kun våre syn av markedet og hva vi tenker. Dette er basert på nyheter og ting vi fanger opp i markedet, og vi anbefaler ingen noen ting. Du bestemmer over dine egne handlinger og vurderinger.

Kurser

Råvarer

Valuta

I natt

Krypto

God morgen!

Bitwise CIO spår at Bitcoin kan stige til $50 billioner markedsverdi

Til tross for Bitcoins nylige prisnedgang, er Bitwise CIO Matt Hougan fortsatt optimistisk, og spår at verdsettelsen kan stige til 50 billioner dollar i det lange løp.

I 2025 har Bitcoin møtt en jevn prisnedgang, selv etter den amerikanske regjeringens kunngjøring av en Strategic Bitcoin Reserve (SBR), en historisk milepæl for den digitale ressursen. Hougan tilskriver imidlertid den nåværende nedgangen til eksterne økonomiske bekymringer og bredere makroøkonomiske faktorer, som handelstariffer mellom USA og andre land.

I tillegg bemerket han at mange kryptoinvestorer var skuffet over regjeringens beslutning om ikke umiddelbart å kjøpe mer Bitcoin. I stedet vil SBR i utgangspunktet bli finansiert med tapte eiendeler som allerede er i føderal varetekt.

Bitcoins langsiktige rolle i globale markeder
Til tross for markedsskepsis og frykt, mener Hougan at Bitcoins fremtid forblir lys, og hevder at de fleste investorer fokuserer på feil beregninger. Han antyder at markedet betydelig undervurderer sannsynligheten for at den amerikanske regjeringen utvider sine Bitcoin-beholdninger i nær fremtid.
Hvis Bitcoin oppnår denne statusen, kan verdsettelsen stige til mellom $10 billioner og $50 billioner. Denne anslaget er basert på antakelsen om at flere nasjoner vil legge til Bitcoin til sine strategiske reserver, mens suverene formuesfond i økende grad vil allokere kapital til den digitale eiendelen etter hvert som dens rolle i global finans vokser.

Imidlertid, hvis Bitcoin ikke oppnår geopolitisk relevans, kan prisen slite med å overstige $150 000, og forbli primært støttet av cypherpunkere, libertarianere og spekulanter.

Avslutningsvis avviser Hougan Bitcoins kortsiktige volatilitet som ren støy, og hevder at etableringen av den amerikanske strategiske Bitcoin-reserven allerede har økt dens globale relevans. Han tror at dette trekket vil oppmuntre andre land til å akkumulere Bitcoin, og ytterligere styrke potensialet til å bli en $10-$50 billioner eiendel – noe som innebærer en 5x til 25x avkastning fra dagens pris.

Asia

Asia-aksjer blandet seg blant Trumps svingende tollbeslutninger

Asiatiske aksjer ble blandet onsdag med aksjer i Australia og Malaysia som førte til tap midt i fornyet usikkerhet rundt USAs president Donald Trumps handelspolitikk, mens sørkoreanske aksjer hoppet etter et beskjedent oppsving i amerikanske teknologigiganter.

Store amerikanske aksjeindekser forlenget sitt største salg på flere måneder tirsdag, raslet av Trumps skiftende holdning til tariffer.

Markedene i Malaysia, Filippinene raser midt i handelsspenninger
President Trump kunngjorde tirsdag en økning i tollsatsene på kanadisk stål- og aluminiumimport til 50 %, bare for å trekke beslutningen tilbake timer senere, og gjeninnføre de opprinnelige 25 %-tollene.

Denne brå reverseringen av politikken har bidratt til økt volatilitet i globale finansmarkeder.

Den første kunngjøringen om tolløkningen reiste bekymring for eskalerende handelsspenninger mellom USA og dets handelspartnere, noe som fikk investorer til å revurdere risiko knyttet til internasjonal handel.

Den påfølgende reverseringen av avgjørelsen bidro til uforutsigbarheten, og uroet investortilliten ytterligere.

De fleste asiatiske markeder, som er svært følsomme for global handelsdynamikk, reagerte negativt på denne utviklingen.

Fra 02:37 GMT gikk Kinas Shanghai Composite 0,2 % lavere, mens Shanghai Shenzhen CSI 300-indeksen tapte 0,3 %.

Hong Kongs Hang Seng-indeks var stort sett dempet.

Malaysias KLCI-indeks falt 1,5 %, mens Filippinernes PSEi Composite falt 1,2 %.

Aussie-aksjer går kort inn i korreksjonsterritorium da USA utelukker tollfritak
Australias S&P/ASX 200-indeks falt så mye som 1,6 % tirsdag, og gikk kort inn i et markedskorrigeringsområde.

Den handlet for øyeblikket 1,3 % lavere til 7 786,30 poeng.

Den australske statsministeren Anthony Albanese sa at landet ikke vil pålegge USA gjensidige tollsatser, til tross for at president Trump utelukker unntak for stål- og aluminiumtoll.

Dette kommer etter at Trump opprinnelig foreslo å vurdere et unntak for Australia, men senere bekreftet at tollsatsene på 25 % ville gjelde for alle land.

S.-Korea-aksjen tar seg opp etter hvert som teknologisk oppgang
Sør-Koreas KOSPI hoppet 1,6 % med teknologiske tungvektere Samsung Electronics (KS: 005930) og SK Hynix Inc (KS: 000660) som steg henholdsvis 2,1 % og 4,5 %.

Amerikanske teknologigiganter som NVIDIA Corporation (NASDAQ:NVDA), Broadcom Inc (NASDAQ:AVGO) og Tesla Inc (NASDAQ:TSLA) så en liten opptur på tirsdag, etter kraftige nedganger på mandag, og sprutet noen oppganger inn i den asiatiske teknologisektoren.

Japanske Nikkei 225 steg 0,3 % etter å ha stupt til et lavpunkt på seks måneder i forrige økt. TOPIX steg 0,9 %.

Futures for Nifty 50 gikk opp 0,2 % onsdag.

Australia

Australias regulator tar det største pensjonsfondet for retten på grunn av forsinkelser i erstatningskrav ved dødsfall

Australias verdipapirvakt saksøker landets største pensjonsfond for forsinkelser i behandlingen av krav knyttet til avdøde medlemmer, etter et lignende søksmål mot et annet pensjonsfond for mangler ved kundeservice.

Den australske verdipapir- og investeringskommisjonen (ASIC) sa onsdag at den hadde anlagt sak mot AustralianSuper, med påstand om at den ikke klarte å umiddelbart utbetale krav om dødsfall for rundt 7000 medlemmer over en femårsperiode.

ASIC fremhevet et tilfelle der AustralianSuper tok over tre år å betale et krav til et avdødes slektning, mens midler i henhold til australsk lov gis en 90-dagers frist for å behandle krav knyttet til dødsfall.

ASIC hevder at potensielle feil oppstod mellom 1. juli 2019 og 18. oktober 2024.

AustralianSuper sa i en e-post til Reuters at de vurderer kravet og vil svare etter hvert.

“Under COVID, en kraftig økning i medlemsdødsfall og en betydelig innvirkning av pandemien på antall ansatte, så det opp et etterslep knyttet til behandlingen av dødskrav,” sa en talsperson for fondet.

Anklagene kommer etter at ASIC anla søksmål mot pensjonsfondet Cbus i november 2024 for en rekke kundeservicesvikt.

I februar ila ASIC en bot på A$27 millioner ($17,00 millioner) til AustralianSuper for ikke å slå sammen dupliserte kontoer.

“Det er bobestyrerens ansvar å sørge for at tilstrekkelige ressurser er tilgjengelige for tjenestemedlemmer og fordringshavere, og at tilstrekkelig tilsyn med systemene opprettholdes for å levere alle tjenester som lovet til medlemmene. Ansvar kan ikke outsources,” sa Sarah Court, ASIC-nestleder, onsdag.
Regulatoren hevder også at AustralianSuper, som forvalter over 355 milliarder dollar (223,40 milliarder dollar) i pensjonssparing, ikke klarte å betale medlemmenes ytelser så snart som praktisk mulig etter medlemmenes død i forhold til minst 752 medlemmer.

($1 = 1,5891 australske dollar)

USA

Trump kunngjør nye tollsatser på kanadisk stål, aluminium

USAs president Donald Trump kunngjorde en betydelig økning i tollsatsene på stål- og aluminiumimport fra Canada tirsdag, noe som eskalerte handelsspenningene mellom de to landene. De nye tollsatsene vil øke tollsatsen på denne importen til 50 %, opp fra dagens 25 %. Denne handlingen skal tre i kraft 12. mars.

Amerikanske aksjer, som styrket seg tidlig etter mandagens brutale salg, gjenopptok nedsidepresset etter Trumps kunngjøring.

Presidentens avgjørelse, avslørt via Truth Social, kommer som svar på Ontarios innføring av en 25% tariff på elektrisitet som kommer inn i USA. Trump har også bedt Canada om å eliminere det han beskriver som “anti-amerikansk bondetoll” på 250% til 390% på forskjellige amerikanske meieriprodukter. Han stemplet disse tollsatsene som “opprørende” og indikerer at Canada er “en av de høyest tollsatsende nasjonene hvor som helst i verden.”

I sin uttalelse truet Trump også med å erklære en nasjonal nødsituasjon for elektrisitet i det truede området, som han mener vil gi USA mulighet til å ta opp det han anser som en “fornærmende trussel” fra Canada. Presidenten advarte om at hvis Canada ikke slipper andre betydelige tollsatser, vil han ytterligere øke tollsatsene 2. april på biler importert fra Canada, et trekk han sier kan “permanent stenge ned bilproduksjonsvirksomheten i Canada.”

President Trump kritiserte Canadas bidrag til nasjonale sikkerhetskostnader, og antydet at USA subsidierer Canadas forsvar med mer enn 200 milliarder dollar i året. Han stilte spørsmål ved bærekraften til denne ordningen og foreslo en radikal løsning: at Canada skulle bli den femtiførste staten i USA. Trump hevdet at dette ville eliminere tollsatser, redusere C

Presidenten avsluttet sin uttalelse med en visjon om enhet, og antydet at integreringen av Canada i USA ville skape “den tryggeste og vakreste nasjonen hvor som helst i verden”, og at den kanadiske nasjonalsangen ville representere en “STOR og KRAFTIGT STAT i den største nasjonen som verden noensinne har sett.”

Som svar på Trumps nylig annonserte tariffer på Canada, sa Ontarios premier Doug Ford at de ikke vil trekke seg.

“President Trump lanserte en uprovosert handels- og tollkrig med USAs nærmeste venn og allierte,” sa Ford på X. “Inntil trusselen om toll er borte for alltid, vil vi ikke trekke oss tilbake.”

I et oppfølgingsinnlegg på Truth Social, like før kl. 12.00 ET, stilte Trump spørsmålstegn ved hvorfor USA ville tillate et annet land å levere elektrisitet, og refset Canada for grepet mot uskyldige mennesker, og sa at de “vil betale”.

“Hvorfor skulle landet vårt tillate et annet land å forsyne oss med strøm, selv for et lite område? Hvem tok disse avgjørelsene, og hvorfor?” sa Trump i et oppfølgingsinnlegg. “Og kan du forestille deg at Canada bøyer seg så lavt at de bruker ELEKTRISITET, som så påvirker livet til uskyldige mennesker, som et forhandlingskort og trussel? De vil betale en økonomisk pris for dette så stort at det vil bli lest om i historiebøkene i mange år fremover!”

anadiske skatter, og løse nasjonal sikkerhet og grensespørsmål.

Olje

Olje opp på svak dollar, men tariffen gjelder takgevinster

Oljeprisen økte onsdag, styrket av en svakere dollar, men økende frykt for en amerikansk økonomisk nedgang og virkningen av tariffer på global økonomisk vekst begrenset gevinstene.

Brent-futures steg 51 cent, eller 0,7 %, til 70,07 dollar per fat kl. 0430 GMT, mens US West Texas Intermediate-råoljefutures økte med 52 cent, eller 0,8 %, til 66,77 dollar per fat.

Til tross for de svekkede økonomiske utsiktene, holdt oljen seg stabil i en positiv posisjon, sa Daniel Hynes, senior råvarestrateg i ANZ. “Det er et tegn på at etterspørselen etter råolje på kort sikt fortsatt er sterk.”

Dollarindeksen, som falt 0,5 % til ferske 2025-bunner på tirsdag, økte oljeprisen ved å gjøre råolje billigere for kjøpere med andre valutaer. [USD/]

“Easing dollar motvirker den bearish skjevheten til global økonomisk nedgang, selv om dette virker kortvarig,” sa Priyanka Sachdeva, senior markedsanalytiker hos Phillip Nova.

Amerikanske aksjekurser, som også påvirker oljemarkedet, falt igjen på tirsdag, og bidro til det største salget på måneder, med investorer som raslet over økte tollsatser på import og svekket forbrukerstemning.

“Generelt sentiment er fortsatt skjørt til tross for en liten sprett i dagens økt,” sa Yeap Jun Rong, markedsstrateg hos IG.

“Foreløpig vil oljemarkedet sannsynligvis holde seg inne, med utviklingen av tariffer som fortsatt mangler klarhet og vedvarende bekymringer over USAs vekstrisiko,” la Yeap til.

USAs president Donald Trumps proteksjonistiske politikk har rystet globale markeder. Han har innført, deretter forsinket toll på store oljeleverandører Canada og Mexico, samtidig som han har hevet tollene på Kina, noe som har ført til gjengjeldelsestiltak.

I løpet av helgen sa Trump at en “overgangsperiode” var sannsynlig og nektet å utelukke en amerikansk resesjon.

I forsyning er amerikansk råoljeproduksjon klar til å sette en større rekord i år enn tidligere estimater, på gjennomsnittlig 13,61 millioner fat per dag, sa U.S. Energy Information Administration tirsdag.

Investorer venter på amerikanske inflasjonsdata som kommer på onsdag for ledetråder om rentebanen. De overvåker også OPEC+-planene nøye. Produsentgruppen har annonsert planer om å øke produksjonen i april.

I USA økte råoljelagrene med 4,2 millioner fat i uken som endte 7. mars, sa markedskilder, som siterer tall fra American Petroleum Institute tirsdag.

Markedene venter nå på regjeringsdata om amerikanske lagre som skal ventes på onsdag for ytterligere handelssignaler.

Gull prisene

Kinesiske brukere henvender seg til kongolesisk kobber utenfor børs for å lette forsyningstettheten

Kina vil importere enda mer raffinert kobber utenfor børsen i år, ifølge analytikere og handelsmenn, ettersom produksjonen fra kongo-konjunkturene og brukerne ser ut til å lindre mangelen og avverge en potensiell forstyrrelse av forsyningen av amerikansk skrap.

Den forventede økningen illustrerer den økende avhengigheten av Kina, verdens største kobberbruker, av raffinert metallforsyning fra Den demokratiske republikken Kongo (DRC), nå verdens nest største kobberprodusent etter år med massiv kinesisk gruveinvestering der.

Forsendelser fra Kongo er typisk kobber av tilsvarende kvalitet (EQ), fordi produsentene ikke har betalt for å registrere det på en børs som Shanghai Futures Exchange, noe som betyr at det ikke kan oppfylle kontrakter i det markedet. Det gjør EQ-kobber relativt billigere enn registrert metall, selv om det oppfyller de samme kvalitetsspesifikasjonene.

Seks analytikere og handelsmenn involvert i det kinesiske kobbermarkedet sa at de forventer at EQ-kobbers importvolum og markedsandel vil vokse igjen i år. EQ-kobber sto for 62 % av Kinas raffinerte kobberimport i fjor, opp fra litt under halvparten i 2022, ifølge Shanghai Metals Market (SMM).

Det raffinerte kobbermarkedet er fortsatt stramt med global etterspørsel som overgår tilbudet på 9 av 12 måneder i 2024, ifølge data fra World Bureau of Metal Statistics. Citigroup (NYSE:C) spår et forsyningsunderskudd på 136 000 tonn i 2025.

Det rimeligere høykvalitets EQ-kobberet er et stort trekkplaster for små til mellomstore kinesiske stål- og stangprodusenter, som blir presset av de høye prisene på raffinert kobber. Prisene på London Metal Exchange (LME) har økt med 9 % siden starten av dette året og er opp 18 % fra et år siden.

“EQ har vært ganske populært i Kina de siste årene. Hovedårsaken bak dette er at kvaliteten på EQ-kobber matcher den til registrerte merker mens den er til en lavere pris,” sa en kobberhandler.

Nesten tre fjerdedeler av Kongos 2 millioner tonn raffinert kobberproduksjon gikk til Kina i fjor, ifølge LSEG og kinesiske tolldata. Hoveddelen av det var EQ-kobber, ifølge SMM.

Raffinert kobberimport fra DRC til Kina i 2024 var syv ganger høyere enn i 2019.

Premien for EQ-kobber med et metallinnhold på minimum 99,9935 % over LME-prisen var $3-$15 per tonn, ifølge Fastmarkets’ data 4. mars. Det sammenlignet med en premie på $50-$80 per tonn for registrert kobber med samme metallinnhold.

Denne rabatten reflekterer fraværet av registreringsavgifter, men også de premieregistrerte kobberkommandoene fordi renheten og kvaliteten er anerkjent av en børs.

Flere handelsmenn sa at de aldri hadde hørt om kvalitetsproblemer med EQ-kobber.

Den økende avhengigheten av kongolesisk forsyning kan oppveie et potensielt tap av amerikansk skrapimport midt i president Donald Trumps tollundersøkelse av kobber, noe som kan føre til høyere metallpriser.

Kina importerte en femtedel av kobberskrap fra USA i fjor, eller nesten 440 000 tonn. Imidlertid forventes importen å falle, og noen handelsmenn har allerede suspendert kjøpene på grunn av bekymring for at handelskrigen kan øke kostnadene.

“Tilbudet av raffinert kobber, inkludert skrap, konsentrat, anode og blister, er fortsatt stramt. Vi forventer derfor høyere import av rikelig raffinert kobber, inkludert EQ-kobber for å delvis kompensere for denne tettheten i andre råvarer,” sa Jonathan Barnes, hovedanalytiker ved metallforskningsselskapet Project Blue.

Europesike markedet

Analyse-Europa står overfor sterke valg når det gjelder beslaglegging av russiske eiendeler

Økende utfordringer for euroens status som reservevaluta i en raskt skiftende global økonomi, forblir foreløpig i hånden til europeiske hovedsteder mens de veier opp konsekvensene av en potensiell beslagleggelse av frosne russiske eiendeler.

Ikke desto mindre står Europa overfor et stadig mer presserende behov for å hjelpe bankroll Ukrainas overlevelse ettersom president Donald Trump ser ut til å trekke kontakten fra USAs støtte og i stedet forhandle med Russlands Vladimir Putin.

Det setter søkelyset på de rundt 300 milliarder dollar av russiske sentralbankaktiva som ble frosset av Vesten etter at Putin beordret troppene sine inn i Ukraina for tre år siden, hvorav hoveddelen holdes i Europa – hovedsakelig som statsobligasjoner, hvor overskuddet brukes til å garantere lån til Ukraina.

Selv om det kan være veldig fristende å beslaglegge disse eiendelene direkte, har slike handlinger en lang og juridisk fylt historie, og kan skremme andre sentralbanker som ønsker å parkere eiendeler i Europa.

Et tidlig eksempel på en slik handling som ble sitert av europeiske økonomer i forskning i fjor, var den sovjetiske konfiskeringen av gull sendt til Moskva av Romanias nasjonalbank tilbake i 1918. Krigene på 1900-tallet ga flere titalls eksempler.

Men europeiske tjenestemenn som er stolte av regionens respekt for rettsstaten, kjemper for ethvert brudd på den lovfestede immuniteten til suverene eiendeler.

“Dette er ikke opp til Den europeiske sentralbanken å diskutere, men jeg vil absolutt påstå at det folkerettslige grunnlaget som en beslutning tas på vil ha betydning for andre investorer,” sa ECB-president Christine Lagarde forrige uke.

Den endelige avgjørelsen ligger ikke hos ECB, men dens politiske herrer i Berlin, Paris og de andre 18 hovedstedene i eurolandene. Men de vil ikke ta lett på Lagardes argument.

“Ingen har noen interesse i å gjøre ting som vil svekke systemet vårt nå, som også blir mye angrepet andre steder via handel, tariffer, tollpolitikk,” sa den franske forsvarsministeren Sebastien Lecornu forrige uke om trusler fra Trump om å innføre kraftige nye avgifter på europeisk eksport.

DOLLARDOMINANS

Europa har lenge måttet akseptere at euroen neppe vil utfordre dollarens dominans som reservevaluta – kort og godt en ambisjon i de hektiske dagene etter fødselen i 1999.

Faktisk siden 2010, har andelen av globale valutareserver holdt i euro falt fra 25,8 % ved gjeldende valutakurser til 20 % ettersom andre valutaer får gjennomslag. Selv dollaren har falt litt, mens den fortsatt står for 58,4 %.

I en rapport i fjor om euroens internasjonale status, siterte Lagarde utfordringer som spenner fra fremveksten av andre enheter som handelsfaktureringsvalutaer til fornyet interesse for gull som reserveaktiva i urolige tider.

Noen stiller imidlertid spørsmål ved begrunnelsen for til og med å forsøke å posisjonere euroen som en viktig reservevaluta gitt de svake punktene i konstruksjonen, som allerede ble eksponert i gjeldskriser for 15 år siden.

“Hvis vi antar at dette er en politisk ambisjon, så er euroen faktisk handikappet av fraværet av kapitalmarkedsunionen, mangelen på en sikker euro-aktiva og mangelen på fullverdig bankunion,” sa Hans Geeroms, professor ved College of Europe og gjestestipendiat ved EUs tenketank Bruegel.

Disse var blant sviktene identifisert av tidligere ECB-sjef Mario Draghi i en rapport i fjor om hvordan Europa kan unngå den “langsomme smerten” til en økonomi som faller lenger bak amerikanske og asiatiske rivaler. Likevel har det vært liten fremgang på dem selv nå.

STIGENDE REGNING

Men hvis slike skjørheter bidrar til å forklare hvorfor Europa er på vakt mot alt som kan svekke troverdigheten til valutaen, nærmer bredere geopolitiske hensyn seg.

Deltakere på torsdagens toppmøte om å øke europeiske forsvarsutgifter sa at ingen beslutninger om russiske eiendeler ble tatt i samtalene, med en EU-diplomat som bekreftet at Tyskland, Frankrike og Belgia – hjemmet til Euroclear verdipapirdepot hvor mange av eiendelene er parkert – hadde gjentatt sin motstand.

Mitu Gulati, en ekspert på statsgjeldslov ved University of Virginia, sa imidlertid at Trumps reversering av USAs politikk mot Ukraina hadde sjokkert europeere til å «søke etter å gjøre de tingene de ikke var villige til å gjøre for seks måneder siden.

“De samme personene som sa at vi ikke kommer til å gjøre (fullt beslag) ringer nå for å si at vi er interessert,” sa Gulati, som nektet å utdype hvilke land han hadde snakket med.

En sentralbankmann i eurosonen som ba om anonymitet var enig i at det politiske presset for å vurdere inndragning økte.

“ESBs råd vil ikke endre seg,” sa bankmannen. “Men dette vil kanskje ikke påvirke politikerne. Regningen for Ukraina har nettopp økt mye, og dette gjør disse pengene så mye mer attraktive.”

I dag ville jeg

Europeiske aksjer satt til å dampe frem på åpent på Ukraina våpenhvile håp; Amerikanske inflasjonsdata fremover

Europeiske markeder er på vei mot en kraftig høyere åpning midt i håp om at en våpenhvile kan oppnås for å stoppe krigen i Ukraina.

Storbritannias FTSE 100
indeksen forventes å åpne 25 poeng høyere på 8.512, Tysklands DAX
opp 195 poeng på 22.511, Frankrikes CERT
69 poeng høyere på 7.998 og Italias FTSE MIB
354 poeng høyere ved 38.003, ifølge data fra IG.

Investorer i Europa vil holde øye med inntektene fra klesgigantene Inditex
og Puma
, og fra bilprodusenten Porsche
.

Markedsstemningen i regionen ble styrket tirsdag da samtalene mellom amerikanske og ukrainske tjenestemenn i Saudi-Arabia tirsdag endte med at Ukraina gikk med på en umiddelbar 30-dagers våpenhvile forhandlet av USA hvis Russland godtar planen.

Som en del av planen opphevet USA sin pause med militærhjelp til landet, samt deling av etterretning. USAs utenriksminister Marco Rubio sa at ballen nå var hos Russland med hensyn til om en våpenhvile ville bli oppnådd.

Jeg tar inn MPCC men 1/3 inn i porteføljen kurs 18.80

Jeg ser mer og mer på kjernekraft.. Cameco.com

KOA har begynt å røre på seg.. holder den til 4,5

Husk dette er våre tanker og meninger og ikke noen form for råd.

  • MPCC Kjøpt inn 18.80
  • Argeo = solgt 50% 4kr – Kjøpte tilbake 50% på 3,75
  • NHY ville jeg holdt – Selger
  • Gogl  -Solgt 50% 103kr solgt siste post på 140
  • Tgs Solgt
  • PGS Solgt
  • EQNR: Solgt
  • Var: Solgt
  • Yar: Solgt
  • KOG: Solgt
  • Kahoot: villle holdt meg unna
  • Sas: Solgt
  • Akso: holdt
  • Nel: ville jeg KJØPT (long case)
  • KOA: sett litt nærmere på denne nå -KOA kjøpt 10%1,54 + 10% 1,52
  • 2020 Solgt: solgt
  • Pareto Bank, -solgt
  •  ABG Sundal Collier, -solgt
  •  SpareBank 1 SR-Bank, -solgt
  • Gjensidige- solgt
  • Dnb -solgt
  • storebrand-solgt
  • LSG-solgt
  • Mowi : solgt
  • Salme-solgt
  • Salm-solgt
  • Auss -solgt
  • Alt av fisk: Selger ut samtlige

Dette skjer i dag

Resultat pr. 4. kv.:

Nidaros Sparebank

Årsrapport:

Årsrapport:

Morrow Bank, M Vest Water

Makro:

Finland: Driftsbalanse januar, kl. 07.00

India: Industriproduksjon januar, kl. 11.30

India: Inflasjon februar, kl. 11.30

USA: Inflasjon februar, kl. 13.30

USA: Kjerneinflasjon februar, kl. 13.30

Canada: BoC rentebeslutning, kl. 14.45

Polen: Rentebeslutning, kl. 15.00

Russland: Inflasjon februar, kl. 17.00

Annet:

Opec: Månedsrapport

Norge: SSB lakseeksport, kl. 08.00

Norge: NVE vannmagasin, kl. 13.00

ØMU: ESB-sjef Lagarde tale, kl. 09.45

USA: DOE oljelagre, kl. 15.30

Utenlandske:

Clas Ohlson

Kilder: Trading Economics, Euronext, TDN Direkt, selskapene ,finansavisen

13 Mars