Dagens info 💰
Du har ikke et aktivt abonnement
Du må ha et aktivt abonnement av riktig type for å se denne siden. Dersom du mener dette er en feil, ta kontakt med oss.

Til din informasjon
Vi vil starte med å si at dette ikke er økonomisk rådgiving, men kun våre syn av markedet og hva vi tenker. Dette er basert på nyheter og ting vi fanger opp i markedet, og vi anbefaler ingen noen ting. Du bestemmer over dine egne handlinger og vurderinger.
Kurser
Råvarer
Valuta
Innhold
I natt
Krypto

God morgen!
Bitcoin-pris i dag: tilbake til $92k med Trumps kryptotoppmøte, reserve i fokus
Bitcoin steg torsdag, og forlenget et tilbakeslag fra nylige tap midt i økte spekulasjoner over USAs president Donald Trumps planer om en kryptoreserve før et toppmøte i Det hvite hus denne uken.
Risikoappetitten ble også hjulpet av at Trump gjorde noen innrømmelser i sine nylig innførte 25%-tollsatser mot Canada og Mexico, selv om tollsatsene hans mot Kina vedvarte, mens den amerikanske presidenten også flagget planer om flere handelstoller i april.
Likevel handlet Bitcoin godt over 80 000 dollars laveste nivå forrige uke, da risikoappetitten ble rammet av bekymringer over avtagende vekst i USA og en gryende global handelskrig.
Trumps tidligere omtaler av en kryptoreserve hadde også utløst bare flyktige prisstigninger.
Bitcoin steg 6,2 % til $92 532,3 innen 00:46 ET (05:46 GMT). Gevinster i kryptoen kom også etter en bedring i globale aksjemarkeder.
Lutnick sier at Trump skal avsløre Bitcoin-reserveplaner på toppmøtet i Det hvite hus
USAs handelsminister Howard Lutnick fortalte den uavhengige publikasjonen The Pavlovic Today at Trump vil avsløre flere planer for en strategisk Bitcoin-reserve på fredag, når han er vertskap for Det hvite hus sitt første kryptotoppmøte.
Lutnick sa også at Trump ville gi Bitcoin spesiell vurdering under sine kryptoplaner.
Trump forventes å gi mer innsikt i administrasjonens planer for kryptoregulering, spesielt etter at han signerte en rekke utøvende ordrer for å utforske et regulatorisk rammeverk for krypto.
Trumps planer for en regjeringsstøttet kryptoreserve vil være et sentralt fokus under fredagens toppmøte, gitt at han lenge har antydet dannelsen. Den amerikanske presidenten hadde i forrige uke skissert fem krypto-Solana, Cardano, XRP, Bitcoin og Ether, for reserven.
Men Trump har så langt gitt få pekepinner på hvordan reservatet vil bli dannet – gjennom eksekutiv ordre eller gjennom Kongressen. Det førstnevnte alternativet vil sterkt begrense mengden midler som kan distribueres til reservatet, mens det sistnevnte alternativet sannsynligvis vil møte motstand fra beslutningstakere, gitt at å redusere offentlige utgifter er et sentralt mål for Trump og det republikanske partiet.
Denne usikkerheten fikk også kryptomarkedene til å registrere en flyktig positiv reaksjon på Trumps tidligere kommentarer om en reserve.
Kryptopris i dag: altcoins sporer Bitcoin-rebound
Bredere kryptopriser steg i takt med Bitcoin, selv om de også hadde en hakkete ytelse den siste uken.
Verdens nr. 2 krypto-eter steg 6,4 % til $2,319,80, mens XRP steg 3,9% til $2,5276.
Solana og Cardano la til henholdsvis 5,7 % og 2,3 %,
Blant meme-tokens hoppet Dogecoin 9,1%, mens $TRUMP steg 5,6% fra nesten rekordlave nivåer.

Asia
Asia-aksjer hopper når Trump utsetter autotariffer; HK-aksjer stiger på grunn av stimulanser fra Kina
De fleste asiatiske aksjer steg torsdag ledet av en økning i Hong Kong-aksjer, da president Donald Trumps forsinkelse på 25 % biltoll på Mexico og Canada lettet umiddelbar frykt for handelskrig, mens optimismen ble ytterligere forsterket av Kinas nye stimuleringstiltak.
Store amerikanske aksjeindekser steg onsdag, i påvente av at den amerikanske administrasjonen kan være åpen for tollforhandlinger.
Asia-aksjer hopper når Trumps autotollforsinkelse signaliserer mykere holdning
Tirsdag eskalerte president Trump handelsspenningene ved å innføre 25 % toll på kanadiske og meksikanske varer, og økte avgiftene på kinesiske produkter til 20 %.
I sin kongresstale onsdag bekreftet Trump planene for gjensidige tollsatser, som skal tre i kraft 2. april. Dette trekket kan ytterligere eskalere handelsspenningene.
Imidlertid kunngjorde Det hvite hus onsdag en én måneds fritak fra de nylig innførte 25%-tollene på kjøretøyimport fra Mexico og Canada, og tilbyr midlertidig lettelse til globale markeder.
Det hvite hus sa at Trump er åpen for å vurdere flere tollfritak etter at de trådte i kraft tirsdag.
En Bloomberg-rapport viste at Trump planlegger å frita visse landbruksprodukter fra tollsatsene som er pålagt Canada og Mexico.
Japanske Nikkei 225 hoppet 1,1 % torsdag, mens TOPIX gikk opp 1,2 %.
Den indonesiske Jakarta Stock Exchange Composite-indeksen steg 1,4 %, mens den filippinske PSEi Composite-indeksen steg 1,2 %.
Singapores Straits Times Index steg 0,6 %, mens Sør-Koreas KOSPI handlet 0,9 % høyere.
Indias Nifty 50 Futures steg 0,1 prosent.
Mot den regionale trenden falt Australias S&P/ASX 200-indeks 0,6 %.
HK-aksjer stiger på ny stimulans fra Kina; teknologisektoren leder gevinster
Kina kunngjorde nye finanspolitiske stimuleringstiltak på den nasjonale folkekongressen onsdag for å styrke sin avtagende økonomi, og satte et BNP-vekstmål for 2025 på omtrent 5 %.
Premier Li Qiang la vekt på å forbedre innenlandsk forbruk og teknologisk innovasjon, spesielt innen kunstig intelligens (AI). Regjeringen planlegger å øke det offentlige underskuddsforholdet til 4 % for å finansiere forbruksvarerprogrammer og styrke teknologisektoren.
NPC fremhevet AIs viktighet, og nevnte startups som DeepSeek, kjent for sine kostnadseffektive, høyytelses AI-modeller. Denne erkjennelsen styrket investortilliten til teknologisektoren.
Hong Kongs Hang Seng-indeks steg 2,3 %, mens Hang Seng TECH-indeksen steg 3,2 %.
Blant HK-noterte teknologigiganter steg Alibabas (HK:9988) aksje 6,2 %, mens Tencent (HK:0700) aksjer steg 4,7 %.
Kinas Shanghai Composite steg 0,8 %, mens Shanghai Shenzhen CSI 300-indeksen steg 0,9 %.
Til tross for pågående handelsspenninger mellom USA og Kina, inkludert nylige tariffer og sanksjoner, har Kinas forpliktelse til kunstig intelligens og teknologisk innovasjon styrket aksjemarkedene.


Australia
Australia-aksjer faller ved børsslutt; S&P/ASX 200 ned 0,70 %
Australia-aksjene var lavere etter stengingen på onsdag, da tap i sektorene forbrukervarer, energi og forbrukerdiskresjon førte aksjene ned.
Ved stengetid i Sydney falt S&P/ASX 200 0,70 % for å nå et nytt 1-måneds lavpunkt.
De beste resultatene for økten på S&P/ASX 200 var Appen Ltd (ASX:APX), som steg 11,15 % eller 0,14 poeng til handles til 1,45 ved stengetid. I mellomtiden økte Resolute Mining Ltd (ASX:RSG) 6,76% eller 0,03 poeng til 0,40 og Clinuvel Pharmaceuticals Ltd (ASX:CUV) var opp 6,11% eller 0,75 poeng til 13,03 i sen handel.
Sesjonens dårligste resultater var Treasury Wine Estates Ltd (ASX:TWE), som falt 5,59% eller 0,59 poeng til handles til 9,97 ved stengetid. Netwealth Group Ltd (ASX:NWL) falt 4,89 % eller 1,46 poeng til 28,40 og Coles Group Ltd (ASX:COL) falt 4,35 % eller 0,86 poeng til 18,89.
Fallende aksjer var flere enn stigende på Sydney Stock Exchange med 669 til 365 og 443 endte uendret.
Aksjene i Treasury Wine Estates Ltd (ASX:TWE) falt til 3-års laveste nivå; ned 5,59 % eller 0,59 til 9,97.
S&P/ASX 200 VIX, som måler den impliserte volatiliteten til S&P/ASX 200-opsjoner, var opp 1,98 % til 12,64.
Gold Futures for levering i april var opp 0,05% eller 1,34 til $2 921,94 en troy unse. Andre steder i råvarehandelen falt råolje for levering i april 0,84 % eller 0,57 til 67,69 dollar per fat, mens May Brent-oljekontrakten falt 0,31 % eller 0,22 for å handles til 70,82 dollar per fat.
AUD/USD var uendret 0,16 % til 0,62, mens AUD/JPY falt 0,44 % til 93,57.
US Dollar Index Futures falt 0,10 % til 105,58

USA
Aksjemarkedet i dag: S&P 500 hopper ettersom amerikanske bilprodusenter får midlertidig tollfritak
S&P 500 stengte høyere onsdag, etter at Det hvite hus kunngjorde en forsinkelse på én måned for amerikanske bilprodusenter som overholder avtalen mellom USA og Mexico og Canada fra tollsatsene som er pålagt Mexico og Canada, og avkjøler frykten for en handelskrig.
Klokken 16:00 ET (21:00 GMT), Dow Jones Industrial Average steg 485 poeng, eller 1,1 %, S&P 500-indeksen steg 1,1 %, mens NASDAQ Composite økte med 1,5 %.
De viktigste aksjeindeksene stupte i løpet av de siste to øktene, med teknologitunge Nasdaq som falt til innenfor slående avstand fra korreksjonsområdet, etter at Trump innførte 25 % toll på Mexico og Canada, sammen med 20 % avgifter på Kina, noe som førte til raske gjengjeldelsestiltak fra de berørte landene.
Trump gir en måneds tollforsinkelse for amerikanske biler
Trump ga en måneds forsinkelse til de amerikanske bilprodusentene som overholder USMCA fra nylig innførte tollsatser på Mexico og Canada, kunngjorde Det hvite hus onsdag.
Bilaksjer inkludert General Motors Company (NYSE:GM), Ford Motor Company (NYSE:F) og Stellantis NV (NYSE:STLA) var kraftig høyere.
Nyhetene økte håpet om at tollsatsene på Mexico og Canada som trådte i kraft på tirsdag kan bli kortvarige.
USAs handelsminister Howard Lutnick sa i et Fox Business-intervju på tirsdag at president Trump er forberedt på å “møte i midten” med Canada og Mexico angående de nylig innførte tollsatsene.
Tollsatsene, som inkluderer en toll på 25 % på import fra Canada og Mexico, samt en økning til 20 % på kinesiske varer, har skapt bekymring for økonomisk vekst og forbrukerpriser i USA, som allerede sliter med høy inflasjon.
Økningen i private jobber kommer til kort i februar, noe som vekker ytterligere økonomisk bekymring
Data utgitt tidligere onsdag viste at amerikanske private lønnslister økte i det laveste tempoet på syv måneder i februar, noe som vekket ytterligere bekymring for økonomien etter en rekke nylige økonomiske overraskelser til nedsiden.
ADP National Employment Report viste at private lønninger økte med bare 77 000 jobber forrige måned, den minste økningen siden juli 2024, etter en oppjustert økning på 186 000 i januar.
Institute for Supply Managements PMI-indeks for ikke-produksjon, som utgjør en stor del av den amerikanske økonomien, styrket seg uventet i februar, og steg til en lesning på 53,5 fra 52,8 tidligere.
Men som et tegn på at det fortsatt er oppsiderisiko for inflasjonen, steg den betalte komponenten av indeksen til 62,6 fra 60,4, og toppet anslagene for en avlesning på 50.
Dataene kommer bare dager i forkant av lønnsrapporten for ikke-farm for februar som skal sendes fredag.
Nedsiderisiko for inntjeningsprognoser
Bedriftenes inntjening har generelt vært positiv i siste kvartal i fjor, men “nedsiderisikoen for våre positive prognoser for amerikanske finansmarkeder har økt,” ifølge Capital Economics. “[T] Trump-handelen og den bredere optimismen rundt den amerikanske økonomien og finansmarkedene har falmet på kort tid.”
Lavere økonomiske tall, “en bredere revurdering av de økonomiske utsiktene på kort sikt i USA,” politisk usikkerhet sammen med svakere tillit blant bedrifter, forbrukere og investorer kombineres for å skape “motvind for aksjemarkedene,” sa Capital Economics.
CrowdStrike (NASDAQ:CRWD)-aksjen falt mer enn 6 % etter at cybersikkerhetsfirmaet spådde inntektene for første kvartal litt under estimatene, på grunn av svake utgifter til cybersikkerhetsproduktene.
Campbell Soup Company (NYSE:CPB)-aksjen falt nesten 3 % etter at pakkematselskapet reduserte sine årlige salgs- og resultatprognoser, noe som signaliserte svak etterspørsel etter snacks midt i intens konkurranse fra billigere private merker.
Foot Locker Inc (NYSE:FL)-aksjen steg over 4 % etter at fottøyforhandleren rapporterte bedre enn forventet inntjening og sammenlignbart salg for fjerde kvartal av regnskapsåret 2025.

Olje
Olje stiger fra lavt på flere år, tariffer og økende tilbud veier
Oljeprisen steg torsdag etter at kraftige salg drev markedet til et lavt i flere år, men usikkerhet i tollsatser og økende tilbudsutsikter begrenset gevinstene.
Brent-futures handlet opp 50 cent, eller 0,72 %, til $69,80 per fat innen 0716 GMT, mens US West Texas Intermediate crude (WTI)-futures steg 48 cent, eller 0,72%, til $66,79 per fat.
Brent stupte 6,5 % i de fire foregående øktene, og falt til det laveste siden desember 2021 på onsdag, mens WTI falt 5,8 % i samme periode til det laveste siden mai 2023.
“Den kraftige nedturen i oljeprisen under nøkkelnivået på $70,00 kan gi en liten pust i bakken i dagens økt, ettersom tekniske forhold prøver å stabilisere seg fra oversolgt territorium,” sa Yeap Jun Rong, markedsstrateg ved handelsplattformen IG.
“Imidlertid er gjenvinningsmomentum fortsatt skjørt, med ugunstig dynamikk mellom tilbud og etterspørsel som et nøkkeloverheng for bullish sentiment,” la han til.
Prisene falt etter at USA vedtok toll på kanadiske og meksikanske varer, inkludert energiimport, samtidig som store produsenter bestemte seg for å heve produksjonskvotene for første gang siden 2022.
Nedgangen avtok da USA sa at de vil frita bilprodusenter fra 25%-tollsatsene, noe som øker optimismen om at virkningen av handelskonflikten kan reduseres.
I tillegg sa en kilde som er kjent med diskusjonene at USAs president Donald Trump kan eliminere 10%-tollen på kanadisk energiimport, som råolje og bensin, som er i samsvar med eksisterende handelsavtaler.
“Trumps handelstiltak truer med å redusere den globale energietterspørselen og forstyrre handelsstrømmene i det globale oljemarkedet. Dette ble forsterket av en økning i amerikansk varelager,” sa Daniel Hynes, senior råvarestrateg i ANZ, i et notat torsdag.
Markedsstemningen er fortsatt bearish fra den doble effekten av tollsatsene og beslutningen fra OPEC+, Organisasjonen for oljeeksporterende land og allierte inkludert Russland om å øke produksjonen.
Råoljelagrene i USA, verdens største oljeforbruker, økte mer enn forventet forrige uke på grunn av sesongmessig vedlikehold av raffinerier, mens bensin- og destillatlagrene falt på grunn av en økning i eksporten, sa Energy Information Administration onsdag.
Råoljelagrene steg med 3,6 millioner fat til 433,8 millioner fat i uken, sa EIA, langt over analytikernes forventninger i en Reuters-måling om en økning på 341 000 fat.
Det er ytterligere tegn på svakhet i amerikansk oljeetterspørsel, med amerikansk vannbåren råoljeimport som falt til et lavt nivå på fire år i februar, drevet av et fall i kanadiske fat sendt til østkysten, ifølge skipssporingsdata, da vedlikehold av raffinerier, inkludert en lang behandlingstid ved det største anlegget i regionen, stoppet etterspørselen.
Tariffer forblir også gjeldende på amerikansk import av meksikansk råolje, en mindre forsyningsstrøm enn kanadisk råolje, men en viktig for amerikanske raffinerier på Gulfkysten.

Gull prisene
Gullprisene øker etter hvert som dollaren når 4-måneders laveste forventninger til Trumps tolllettelser
Gullprisene økte i asiatisk handel torsdag ettersom amerikanske dollar falt til et lavt nivå på fire måneder midt i tegn på at president Donald Trump kan være åpen for å forhandle om sine nylig pålagte bratte handelstariffer.
Spot Gold økte 0,1 % til $2 921,42 per unse, mens Gold Futures som utløper i april steg 0,1 % til $2 929,49 per unse kl. 01:15 ET (06:15 GMT).
Dollar vakler på Trumps autotollforsinkelse; Amerikanske lønnsdata ventet
Gullprisene økte da US Dollar Index svekket seg med 0,2 % til et lavt nivå på fire måneder etter president Donald Trumps beslutning om å utsette innføringen av biltoll på Canada og Mexico med én måned.
Det hvite hus kunngjorde onsdag at Trump var åpen for å vurdere flere tollfritak etter at de trådte i kraft tirsdag.
Denne utsettelsen blir oppfattet som en potensiell oppmykning av hans handelsholdning, og lindrer umiddelbare bekymringer over eskalerende handelsspenninger.
Dollarens fall mot store valutaer gjør gull, priset i dollar, mer attraktivt for investorer.
I tillegg blir gull ofte sett på som en trygg havn i perioder med økonomisk usikkerhet, og de nylige handelspolitiske justeringene har økt appellen.
I mellomtiden utviste markedsdeltakere forsiktighet i forkant av de kommende amerikanske lønnsdataene, planlagt for utgivelse på fredag.
Denne rapporten forventes å gi innsikt i Federal Reserves fremtidige rentebeslutninger, spesielt i lys av nylige inflasjonsdata som har støttet Feds haukiske holdning.
Andre edle metaller ble blandet. Platinum Futures falt 1,1% til $973,76 per unse, mens Silver Futures steg 0,2% høyere til $33,213 per unse.
Kobber treffer 3 ukers høy på Kina-stimulans, dollarsvakhet
Kobberprisene økte torsdag for å nå et tre ukers høydepunkt da dollaren svekket seg.
I tillegg til den positive stemningen løftet nye økonomiske stimuleringstiltak fra Kina stemningen, med landets årlige parlamentariske møter, kjent som de “to sesjonene”, i gang.
På den nasjonale folkekongressen onsdag avduket Kina en omfattende stimuleringspakke som tar sikte på å styrke økonomisk vekst midt i eskalerende handelsspenninger med USA.
Nøkkeltiltak inkluderte å sette et økonomisk vekstmål på rundt 5 %, øke budsjettunderskuddet til 4 % for å finansiere programmer for forbruksvarer, og utstede 1,3 billioner yuan (179 milliarder dollar) i ultralange spesielle statsobligasjoner.
Investorer forventer potensielle politiske tiltak for å øke infrastruktur og produksjon, nøkkelsektorer for etterspørsel etter kobber.
Benchmark Copper Futures på London Metal Exchange steg 0,3 % til 9 611,05 dollar per tonn, det høyeste nivået siden midten av februar. Copper Futures som utløper i april falt 0,7 % til 4,7718 dollar per pund.

Europesike markedet
Analyse-Spending U-sving setter Tyskland tilbake i Europas drivende hav
Tysklands dristige skritt for å rive opp sin finanspolitiske regelbok kan være en game-changer for Europas hakkende økonomi, og gjenopprette sin største nasjon som kraftsenteret til en sløv blokk som har falt bak globale jevnaldrende.
Står overfor trusselen om å miste sin militære verge og største kunde i USA, annonserte Tyskland en forsvars- og infrastrukturutgiftsbonanza, en av de største politiske endringene siden Berlinmurens fall i 1989.
Flyttingen kom timer etter et forslag fra EU-kommisjonen om å endre EUs budsjettregler for å låne opptil 150 milliarder euro til opprustning og også la land bruke mer på egenhånd.
Begge trekkene ble drevet av frykt for at Europa, med Donald Trump i Det hvite hus, ikke lenger kan være sikker på amerikansk beskyttelse ettersom Russland truer Europas østlige flanke.
De to grepene er intet mindre enn transformerende, spesielt for Tyskland, hånet som Europas syke mann etter to år på rad med økonomisk sammentrekning og kritisert for regjeringens nektet å bruke til tross for god finansiell kapasitet.
“Alt du trodde du visste om Tysklands økonomiske utsikter for tre måneder siden, eller til og med for tre uker siden, bør rives opp, og du bør starte analysen på nytt,” sa Deutsche Banks Jim Reid. “Dette endrer spillet hvis det går gjennom.”
TS Lombard-analytiker Davide Oneglia sa at det var en historisk finanspolitisk pivot som “vel også kan markere en endring i finanspolitiske holdninger på EU-nivå”, spesielt når det tas i kombinasjon med det større spillerom som den nye kommisjonens holdning gir.
De tyske forslagene – som fortsatt må sikre støtte fra et to tredjedels flertall i parlamentet – vil opprette et infrastrukturfond på 500 milliarder euro, frita forsvarsutgifter over 1 % av BNP fra gjeldsbremsen og tillate Tysklands regionale stater å gå med et lite underskudd.
Gitt at tysk gjeld er like over 60 % av BNP – halvparten av nivået i USA og to tredjedeler av gjennomsnittet i eurosonen – er det liten bekymring for nå at Tyskland er på vei mot en uholdbar bane, selv om gjelden nå kan nå 70 % innen slutten av tiåret.
Bank of America kalte flyttingen stor, dristig og en game changer, som ville katapulte tysk vekst nærmere 1,5-2 % for 2027 og utover, et stort skifte gitt den nåværende stagnasjonen.
POSITIV RESEPJON
Hvis Tyskland vokser, vokser det også i Europa siden dens enorme industrisektor er avhengig av leverandører over hele EU – eller i det minste var det konklusjonen som finansmarkedene nådde onsdag.
Europeiske aksjer steg fra Madrid til Budapest, euroen hoppet og spredningen mellom Tyskland og andre eurosones gjeld ble mindre, noe som tyder på at investorer ser på bevegelsen som en positiv vekst over hele blokken.
De ekstra utgiftene er heller ikke sett på bekostning av høyere lånerenter: investorer forventer fortsatt ytterligere tre rentekutt fra Den europeiske sentralbanken i år med den første på torsdag, noe som tyder på at mer gjeld ikke er en bekymring for øyeblikket.
Dette er sannsynligvis fordi Trump-administrasjonen fortsetter å true EU med toll, noe som sannsynligvis vil utløse gjengjeldelse som vil svekke veksten og holde lokk på inflasjonen.
“De finanspolitiske nyhetene har ikke flyttet nålen på den europeiske sentralbankens politiske forventninger,” sa ING i et notat. “Det er ingen tvil om at dette er en funksjon av den globale tolltrusselen som ser ut til å komme Europas vei neste måned.”
Selv om få EU-stater har plass til å ta opp lån, nyter de også en viss beskyttelse fra ECB som har lovet å beskytte dem mot uberettigede økninger i obligasjonsrentene så lenge de oppfyller EUs budsjettregler.
Endringen i den finanspolitiske regelboken foreslått av Kommisjonen utvider effektivt den beskyttende paraplyen til ECB, som under pandemien beviste at den kan bevege seg med øyeblikkelig varsel for å stanse uordnede markeder.
I dag ville jeg
Europas markeder går mot høyere åpning etter at tyske aksjer har sett den beste dagen på mer enn to år; ECB vil kutte renten
Europeiske markeder er på vei mot en høyere åpning torsdag ettersom investorer ser frem til den siste pengepolitiske beslutningen fra Den europeiske sentralbanken.
Storbritannias FTSE 100
indeksen forventes å åpne 43 poeng høyere på 8 779, Tysklands DAX
opp 75 poeng på 23.185, Frankrikes CAC
52 poeng høyere på 8 249 og Italias FTSE MIB
307 poeng høyere ved 38.905, ifølge data fra IG.
Hovedfokuset for europeiske markeder på torsdag er ECB, med sentralbanken som er allment forventet å kutte styringsrenten med 25 basispunkter, til 2,5 %, midt i en lettelse i eurosonens inflasjon de siste månedene.
På onsdag, den regionale Stoxx 600
indeksen lukket 0,9% høyere mens Tysklands DAX
indeksen steg med 3,4 %, den beste daglige ytelsen siden november 2022. Gevinsten ble drevet av investorer som satset på sterkere vekstutsikter og betydelig høyere utgifter til infrastruktur og forsvar i Europas største økonomi, etter at politikere inngikk en landemerkeavtale for å prøve å reformere eksisterende gjeldsbegrensningsregler.
Regionale markeder vil følge med på politikernes kommentarer om regionens økonomiske utsikter og inflasjonsutsikter gitt potensialet for at handelstariffer kan pålegges EU av Trump-administrasjonen.
Europeiske ledere møtes i mellomtiden i Brussel for et spesielt toppmøte om forsvar når regionen prøver å opprettholde sin støtte til Ukraina, finne felles grunnlag for hvordan man kan avslutte krigen og hvordan man kan holde USA på side.
Forventninger om høyere forsvarsutgifter i hele Europa har drevet en 34,4 % økning i Stoxx Aerospace and Defence-indeksen hittil i år.
Jeg tar inn MPCC men 1/3 inn i porteføljen kurs 18.80
Jeg ser mer og mer på kjernekraft.. Cameco.com
KOA har begynt å røre på seg.. holder den til 4,5
Husk dette er våre tanker og meninger og ikke noen form for råd.
- MPCC Kjøpt inn 18.80
- Argeo = solgt 50% 4kr – Kjøpte tilbake 50% på 3,75
- NHY ville jeg holdt – Selger
- Gogl -Solgt 50% 103kr solgt siste post på 140
- Tgs Solgt
- PGS Solgt
- EQNR: Solgt
- Var: Solgt
- Yar: Solgt
- KOG: Solgt
- Kahoot: villle holdt meg unna
- Sas: Solgt
- Akso: holdt
- Nel: ville jeg KJØPT (long case)
- KOA: sett litt nærmere på denne nå -KOA kjøpt 10%1,54 + 10% 1,52
- 2020 Solgt: solgt
- Pareto Bank, -solgt
- ABG Sundal Collier, -solgt
- SpareBank 1 SR-Bank, -solgt
- Gjensidige- solgt
- Dnb -solgt
- storebrand-solgt
- LSG-solgt
- Mowi : solgt
- Salme-solgt
- Salm-solgt
- Auss -solgt
- Alt av fisk: Selger ut samtlige
Dette skjer i dag
Resultat pr. 4. kv.:
Spotlio
Årsrapport:
Aasen Sparebank, Pareto Bank, Romsdal Sparebank, SpareBank 1 Sogn og Fjordane, SpareBank 1 Østlandet
Makro:
Australia: Handelsbalanse januar, kl. 01.30
Sveits: Arbeidsledighet februar, kl. 07.45
Sverige: Inflasjon februar, kl. 08.00
Sverige: Driftsbalanse 4. kv., kl. 08.00
Sverige: Boligpriser februar, kl. 08.00
Island: Handelsbalanse februar, kl. 10.00
Island: Driftsbalanse 4. kv., kl. 10.00
ØMU: Detaljhandel januar, kl. 11.00
Tyrkia: Rentebeslutning, kl. 12.00
USA: Challenger jobbkutt februar, kl. 13.30
ØMU: ESB rentebeslutning, kl. 14.15, pressekonf. kl. 14.45
Canada: Handelsbalanse januar, kl. 14.30
USA: Handelsbalanse januar, kl. 14.30
USA: Førstegangssøkende ledighetstrygd, kl. 14.30
Canada: Ivey PMI februar, kl. 16.00
Annet:
Constellation Oil Services Holding: Første noteringsdag på Euronext Growth
Norwegian: Trafikktall februar, kl. 08.00
Argeo: Ekstraordinær generalforsamling, kl. 09.00
ØMU: ESB-sjef Lagarde tale, kl. 16.15
Utenlandske:
Torm
Ekskl. utbytte:
Hafnia
Kilder: Trading Economics, Euronext, TDN Direkt, selskapene ,finansavisen