04 Mars

Images top

Dagens info 💰

Du har ikke et aktivt abonnement

Du må ha et aktivt abonnement av riktig type for å se denne siden. Dersom du mener dette er en feil, ta kontakt med oss.

Til din informasjon

Vi vil starte med å si at dette ikke er økonomisk rådgiving, men kun våre syn av markedet og hva vi tenker. Dette er basert på nyheter og ting vi fanger opp i markedet, og vi anbefaler ingen noen ting. Du bestemmer over dine egne handlinger og vurderinger.

Kurser

Råvarer

Valuta

I natt

Krypto

God morgen!

Bitcoin-pris i dag: faller til 83 000 dollar ettersom Trump-forsterkningen reverserer, tarifrykk veier

Bitcoin raste på tirsdag, og utvidet tapene fra forrige økt som et kortvarig rally, på grunn av hype over USAs president Donald Trumps planer om en kryptovalutareserve, gikk stort sett ut av dampen.

Risikoappetitten ble også raslet av at Trump innførte høye tollsatser på Kina, Canada og Mexico fra tirsdag, og eskalerte en global handelskrig.

Bitcoin falt tilbake i syne av et lavt nivå på fire måneder, mens store altcoins også klokket store tap, og reverserte stort sett alle gevinster som ble gjort på Trumps reservekommentarer.

Verdens største kryptovaluta falt 10,1 % til $83 950,0 innen 00:04 ET (05:04 GMT).

Bitcoin faller når Trump-reserveøkningen viser seg å være flyktig
Bitcoin og bredere kryptomarkeder hadde steget kraftig tidlig på mandag etter at Trump skisserte fem kryptoer, inkludert Bitcoin og Ether, som vil bli inkludert i en nasjonal kryptoreserve.

Men Trump avklarte ikke akkurat hvordan denne reserven vil bli dannet, og hvordan administrasjonen hans vil finansiere kjøp av krypto. Mens den 47. presidenten har signert executive orders for å utforske et regulatorisk rammeverk for krypto, er lite kjent om hva dette rammeverket vil innebære.

Usikkerhet rundt Trumps kryptopolitikk sørget i stor grad for entusiasme rundt løftene hans om en reserve.

Trumps beslutninger om å lansere krypto-tema rundt ham og hans familie har også fått blandede reaksjoner, gitt at kryptoene stort sett har krasjet i verdi. Hans $TRUMP meme-token handles til en brøkdel av toppen etter lanseringen for en måned siden.

Likevel er Trump satt til å være vertskap for det første kryptotoppmøtet i Det hvite hus på fredag, og kan komme med flere signaler om regulering da. Den amerikanske presidenten utpekte også en rekke pro-krypto-utnevnere for sentrale regulatoriske stillinger.

Tariff jitters bulk risiko appetitt
Kryptopriser har vært på en langvarig tapsrekke siden midten av februar, midt i økende angst for Trumps tollplaner. Den amerikanske presidenten innførte tirsdag 20 % toll på Kina og 25 % toll på Canada og Mexico.

Selv om tariffene ikke har noen direkte innvirkning på kryptomarkedene, undergravde de risikoviljen alvorlig blant investorer, og holdt dem motvillige mot spekulative eiendeler. De bredere globale finansmarkedene trakk seg også tilbake, mens trygge havner som japanske yen og gull så kjøp.

Investorer fryktet at en eskalerende handelskrig vil undergrave global økonomisk vekst, spesielt når flere store økonomier fortsatt sliter med høy inflasjon.

Krypto-pris i dag: altcoins faller ettersom Trump-boost forsvinner
Bredere kryptopriser trakk seg stort sett tilbake på tirsdag, og utslettet alle gevinstene de fikk på Trumps reservekunngjøring.

Verdens nr.2 crypto Ether raste 14 % til $2 106,28, mens XRP falt 16,1 % til $2,3597.

Solana og Cardano, som var de to andre kryptoene nevnt av Trump for reserven, falt henholdsvis 18,9 % og 22,7 %. Polygon tapte 15,5 %.

Blant meme-tokens falt Dogecoin 15,2 %, mens $TRUMP falt 22,8 %, og kom tilbake i syne av rekordlave nivåer.

Asia

Asia-aksjer slutter å følge Wall Streets fall etter Trumps tollbeslutning

Asiatiske aksjer falt på tirsdag som gjenspeiler en nedgang på Wall Street over natten, etter at USAs president Donald Trump bekreftet at 25% tollsatser på Mexico og Canada skulle tre i kraft senere på dagen, og signerte en ordre om å øke avgiftene på kinesiske varer.

Store amerikanske aksjeindekser endte kraftig lavere mandag etter Trumps kunngjøring.

Nikkei faller nesten 2 % ettersom Trumps tollbeslutning raser globale markeder
President Trump bekreftet mandag at 25 % toll på import fra Mexico og Canada vil tre i kraft 4. mars klokken 05:01 GMT.

Han signerte også en ordre som øker tollsatsene på kinesiske varer fra 10 % til 20 %.

De økte tollsatsene på kinesiske varer har ytterligere anstrengt forholdet mellom USA og Kina.

Kina sverget mottiltak mot amerikanske tollsatser for å ivareta sine interesser, mens Canada forberedte sin egen gjengjeldelse, uttalte regjeringene deres tirsdag.

Disse tollsatsene forventes å øke handelsusikkerheten, forstyrre forsyningskjedene og svekke eksportetterspørselen, og skade økonomisk vekst og investortilliten i asiatiske markeder.

Japans Nikkei 225-indeks falt 1,9 % tirsdag, mens TOPIX falt 1,3 % ved 02:40 GMT.

Hong Kongs Hang Seng-indeks falt 1,4 % etter opptur i forrige økt.

Indonesias Jakarta Stock Exchange Composite Index falt 1,1 %, mens Singapores Straits Times Index tapte 0,4 %.

Futures for Nifty 50 indikerte et fall ved åpent.

Sør-Koreas KOSPI var stort sett uendret etter at han kom tilbake fra en ferie.

Australia detaljsalg, RBA-møtereferat i fokus
Data på tirsdag viste at det australske detaljsalget økte med 0,3 % i januar, tilbake fra en nedgang på 0,1 % i desember. Denne veksten ble først og fremst drevet av økte matrelaterte utgifter, spesielt på kafeer, restauranter og takeaway-mattjenester

I andre nyheter ga Reserve Bank of Australia (RBA) ut referatet fra sitt februarmøte, der den hadde redusert den offisielle kontantrenten med 0,25 prosentpoeng til 4,10%.

RBA begrunnet denne avgjørelsen med å sitere en raskere enn forventet nedgang i inflasjonsraten og lavere lønnsvekst. Til tross for denne pengepolitiske lettelsen, uttrykte sentralbanken forsiktighet med hensyn til ytterligere politikkjusteringer, og indikerte at eventuelle ytterligere rentekutt ville avhenge av innkommende økonomiske data og risikovurderinger.

Australias S&P/ASX 200-indeks handlet 0,9 % lavere.

Kinas “Two Sessions”-møte starter senere på tirsdag
Kinas årlige politiske samlinger, kjent som de «to sesjonene», starter denne uken, og består av Chinese People’s Political Consultative Conference (CPPCC) og National People’s Congress (NPC).

CPPCC vil begynne sin sesjon 4. mars 2025, etterfulgt av NPC 5. mars 2025.

Disse nøkkelmøtene vil sette mål for økonomisk vekst, diskutere politiske prioriteringer og ta opp sosiale spørsmål.

NPC forventes å målrette rundt 5 % BNP-vekst midt i eiendoms- og handelsutfordringer. Utenrikspolitikk, militærutgifter og teknologiske fremskritt vil også være nøkkeltemaer, noe som gjør møtene nøye overvåket globalt.

Australia

Australia-aksjer faller ved børsslutt; S&P/ASX 200 ned 0,58 %

Australia-aksjene var lavere etter stengningen på tirsdag, da tap i sektorene energi, verktøy og ressurser førte aksjene ned.

Ved stengetid i Sydney falt S&P/ASX 200 0,58 %.

De beste resultatene for økten på S&P/ASX 200 var Lynas Rare Earths Ltd (ASX:LYC), som steg 2,91 % eller 0,20 poeng til handles til 7,07 ved stengning. I mellomtiden la Healius Ltd (ASX:HLS) til 2,27% eller 0,03 poeng for å ende på 1,35 og Region Re Ltd Unit (ASX:RGN) var opp 2,43% eller 0,05 poeng til 2,11 i sen handel.

Sesjonens dårligste resultater var Mineral Resources Ltd (ASX:MIN), som falt 10,24% eller 2,45 poeng til handles til 21,48 ved stengetid. Zip Co Ltd (ASX:ZIP) falt 7,05% eller 0,17 poeng til 2,24 og Mesoblast Ltd (ASX:MSB) var ned 8,37% eller 0,21 poeng til 2,30.

Fallende aksjer var flere enn stigende på Sydney Stock Exchange med 788 til 298 og 390 endte uendret.

Aksjene i Mineral Resources Ltd (ASX:MIN) falt til 3-års laveste nivå; ned 10,24 % eller 2,45 til 21,48.

S&P/ASX 200 VIX, som måler den impliserte volatiliteten til S&P/ASX 200-opsjoner, var ned 2,39 % til 12,40.

Gold Futures for levering i april var opp 0,06% eller 1,60 til $2 902,70 en troy unse. Andre steder i råvarehandelen falt råolje for levering i april 0,57 % eller 0,39 for å nå $67,98 per fat, mens May Brent-oljekontrakten falt 0,82% eller 0,59 for å handles til $71,03 per fat.

AUD/USD var uendret 0,43 % til 0,62, mens AUD/JPY falt 0,48 % til 92,61.

US Dollar Index Futures falt 0,11 % til 106,55.

USA

Aksjemarkedet i dag: S&P 500 faller på grunn av frykt for handelskrig etter at Trump bekreftet tollsatser

S&P 500 falt mandag, da frykten for en global handelskrig ble gjenopptatt etter at president Donald Trump bekreftet at tollsatsene på Mexico og Canada vil begynne på tirsdag, og også signerte en ordre om å heve tollsatsene mot Kina.

Klokken 16:00 ET (21:00 GMT), Dow Jones Industrial Average falt 648 poeng, eller 1,5 %, S&P 500-indeksen falt 2 %, og Nasdaq Composite falt 2,6 %.

Trump bekrefter at tollsatser på Mexico, Canada skal gå videre; Trump signerer ordre om å implementere ytterligere 10% toll på Kina
President Donald Trump bekreftet mandag at tollsatsene på Mexico og Canada er satt til å gå videre på tirsdag, da begge nasjonene nå har gått tom for rom for å forhandle en avtale.

Trump signerte også en ordre om å implementere en tilleggsavgift på 10 % på import fra Kina, som skal tre i kraft på tirsdag, og tar den totale avgiften pålagt importerte varer fra Kina fra Trump-administrasjonen til 20 %.

Myk ISM PMI gir ytterligere vekstbekymringer
Institute for Supply Managements innkjøpssjefsindeks for produksjon økte med 50,3 forrige måned, ned fra 50,9 i januar, som var den første utvidelsen siden oktober 2022. Økonomer hadde spådd en lesning på 50,6.

Et tall over 50 indikerer ekspansjon i produksjonssektoren, som utgjør litt over 10% av USAs økonomi.

“Den amerikanske produksjonsaktiviteten økte marginalt for andre måneden på rad i februar etter 26 måneder på rad med sammentrekning,” sa Timothy Fiore, leder av ISM Manufacturing Business Survey Committee.

“Etterspørselen ble redusert, produksjonen stabiliserte seg og nedbemanning fortsatte ettersom paneldeltakernes selskaper opplever det første operasjonelle sjokket av den nye administrasjonens tariffpolitikk.”

Dataene kommer akkurat som Atlanta Feds GDPNow-estimat nå spår at den amerikanske økonomien vil trekke seg sammen med 2,8 % i første kvartal. Dette er nesten det dobbelte av forrige ukes spådom om et fall på 1,5 %.

Nvidia glir etter hvert som Kina angivelig bryter USAs eksportforbud; Intel skinner, Capri hopper på potensielt Versace-salg
NVIDIA Corporation (NASDAQ:NVDA) falt mer enn 8%, og dro den bredere brikkesektoren ned etter at The Wall Street Journal søndag rapporterte at kinesiske kjøpere navigerer rundt amerikanske eksportforbud for å bestille selskapets Blackwell-brikker.

Intel Corporation (NASDAQ:INTC) endte opp 4% lavere etter å ha gitt opp tidligere gevinster, som hadde fulgt en Reuters-rapport om at Nvidia og Broadcom (NASDAQ:AVGO) kjører produksjonstester med Intel.

I deal-making nyheter, i mellomtiden, er Capri Holdings Ltd (NYSE:CPRI) nærmer seg å selge Varsace til Prada (OTC:PRDSY) for nesten €1,5 milliarder euro ($1,6 milliarder), rapporterte Bloomberg, med henvisning til navnløse kilder.

Bitcoin gir opp Trump-drevne gevinster

Bitcoin ga opp intradag-gevinster for å handle mer enn 8 % lavere til tross for optimisme over en amerikansk kryptostrategisk reserve.

Trump gjentok søndag planene sine for en kryptostrategisk reserve, og uttalte at han hadde instruert en utøvende gruppe til å fortsette med prosjektet. Han hevdet at Bitcoin, Ether, XRP, Solana og Cardano vil utgjøre reserven.

Olje

Oljeskred på OPEC+ produksjonsøkning, tollusikkerhet og Ukraina-hjelp pause

Oljeprisene økte tapene tirsdag etter rapporter om at OPEC+ vil fortsette med en planlagt produksjonsøkning i april, mens markedene forberedte seg på virkningen av amerikanske tariffer på Canada, Mexico og Kina, samt Beijings gjengjeldelsestariffer på USA.

Brent-futures falt 57 cent, eller 0,8 %, til 71,05 dollar per fat kl. 0650 GMT, da US West Texas Intermediate (WTI)-olje falt 39 cent, eller 0,6 %, til 67,98 dollar.

“Den nåværende nedadgående trenden i oljeprisen er først og fremst drevet av OPEC+s beslutning om å øke produksjonen og innføringen av amerikanske tariffer,” sa Darren Lim, råvarestrateg i Phillip Nova.

En ytterligere kompliserende faktor var geopolitisk utvikling knyttet til Russland-Ukraina-konflikten, la han til.

President Donald Trump stoppet all amerikansk militærhjelp til Ukraina etter hans sammenstøt med president Volodymyr Zelenskiy i forrige uke.

Organisasjonen av oljeeksporterende land (OPEC) og allierte som Russland, kjent som OPEC+, bestemte seg for å fortsette med en planlagt oljeproduksjonsøkning i april på 138 000 fat per dag, gruppens første siden 2022.

“Selv om denne beslutningen tar sikte på å gradvis avvikle tidligere produksjonskutt, har den reist bekymring for et potensielt overtilbud i markedet,” sa Lim.

Trumps 25 % tariffer på import fra Canada og Mexico trådte i kraft klokken 12:01 EST (0501 GMT) tirsdag, med 10 % tariffer for kanadisk energi, mens importen på kinesiske varer vil øke til 20 % fra 10 %.

Analytikere forventer at tollsatsene vil tynge økonomisk aktivitet og øke etterspørselen, og legge press nedover på oljeprisen.

“Markedsdeltakere sliter med å måle virkningen av flommen av energirelaterte politiske kunngjøringer gitt av Trump-administrasjonen denne måneden,” skrev BMI-analytikere i et notat.

“Men de som veier til nedsiden, spesielt amerikanske tolltiltak, vinner for tiden.”

Da de amerikanske tollsatsene startet på tirsdag, tok Kina raskt gjengjeldelse, og kunngjorde 10-15% økninger for importavgifter som dekker en rekke amerikanske landbruks- og matprodukter, og satte 25 amerikanske firmaer under eksport- og investeringsrestriksjoner.

Ytterligere tyngde på oljen var Trumps stans av militærhjelp til Ukraina, ettersom markedet har sett på den økende avstanden mellom Det hvite hus og Ukraina som et tegn på en potensiell lettelse av konflikten.

Det kan igjen føre til lettelser for sanksjoner for Russland, med mer oljeforsyning tilbake til markedet.

Pausen fulgte en Reuters-rapport om at Det hvite hus har bedt stats- og finansdepartementet om å utarbeide en liste over sanksjoner som kan lempes for amerikanske tjenestemenn å diskutere under samtaler med Moskva, har kilder sagt.

“Den perfekte stormen for råolje har forsterket seg. Rapporter om at USA har stoppet militærhjelp til Ukraina blir sett på som en forløper for å oppheve sanksjoner mot russisk olje,” sa IG-markedsanalytiker Tony Sycamore.

“Det kommer også samtidig som amerikanske tollsatser på Canada, Mexico og Kina trer i kraft, og vekker frykt for en handelskrig. Råolje kan bare ikke ta en pause for øyeblikket.”

Men Goldman Sachs-analytikere sa i et notat mandag at Russlands oljestrømmer begrenses mer av OPEC+-produksjonsmålet enn sanksjoner, og advarte om at en lettelse kanskje ikke vil øke dem vesentlig.

Banken sa også at høyere råoljetilførsel enn forventet og en etterspørsel på grunn av mykere aktivitet i USA og tariffeskalering utgjør en nedsiderisiko for oljeprisprognosene.

Gull prisene

Gullprisene holder seg fast midt i markedsuroen indusert av Trump-tollsatser

Gullprisene var stort sett uendret i asiatisk handel på tirsdag, støttet av etterspørsel etter trygge havn da USAs president Donald Trumps tariffer på Mexico og Canada trådte i kraft.

Spot Gold var stabil på $2 892,98 per unse, mens Gold Futures som utløper i april økte med 0,1 % til $2 903,87 per unse kl. 00:23 ET (05:23 GMT).

Gull stabil når Trump-tollsatser på Mexico, Canada trer i kraft
Klokken 5:01 GMT tirsdag implementerte president Trumps administrasjon 25 % toll på import fra Mexico og Canada, med sikte på å møte bekymringer rundt ulovlig immigrasjon og narkotikasmugling.

Trump signerte også mandag en ordre om å øke avgiftene på kinesiske varer til 20 % – fra 10 % – som tidligere ble pålagt 4. februar.

Som svar kunngjorde Kina gjengjeldelsestoller på amerikanske varer, og innførte 15% toll på flere landbruksprodukter.

Kinas handelsdepartement la til 15 amerikanske enheter til en eksportkontrollliste og 10 selskaper til en upålitelig enhetsliste, satt til å tre i kraft 10. mars.

Innføringen av disse tariffene har ført til betydelige nedturer i globale aksjemarkeder. Store indekser som japanske Nikkei 225 og Hong Kongs Hang Seng led betydelige tap.

I USA falt Dow Jones Industrial Average 1,5 prosent, mens NASDAQ Composite falt 2,6 prosent og S&P 500 falt 1,8 prosent mandag.

Gull forble stabil, varig appell som en sikker investering i perioder med økonomisk usikkerhet.

Andre edle metaller var også stabile da den amerikanske dollaren ble dempet. Platinum Futures gikk ned 0,1 % til $969,20 per unse, mens Silver Futures tikket ned 0,2% til $32,269 per unse.

Kobber tikker ned; Kinas årlige parlamentariske møte i øynene
Kobberprisene trakk seg litt tilbake tirsdag da Trumps tollpolitikk tynget det røde metallet.

Investorer venter forsiktig på Kinas “Two Sessions”-parlamentariske møter denne uken, og søker innsikt i potensielle økonomiske stimuleringstiltak rettet mot å styrke innenlandsk etterspørsel.

Økt infrastrukturutgifter og industriell aktivitet i Kina, verdens største kobberforbruker, kan øke etterspørselen etter metallet betydelig.

Benchmark Copper Futures på London Metal Exchange ble 0,2 % lavere til $9,395,45 per tonn, mens april Copper Futures var uendret på $4,895 per pund.

Europesike markedet

Amerikanske tollsatser vil sannsynligvis svekke vekstutsiktene i Sentral-Europa, sier S&P Global

USAs president Donald Trumps forslag om å innføre toll på 25 % på import fra EU vil sannsynligvis svekke vekstutsiktene i Sentral-Europa, og forsterke eksisterende finanspolitiske utfordringer, sa S&P Global Ratings til Reuters.

Trump sa i forrige uke at administrasjonen hans snart vil kunngjøre tollsatsene på varer fra EU, som den republikanske lederen sa var opprettet for å “skrue” USA.

EU-kommisjonen har sagt at den vil reagere «fast og umiddelbart» mot hindringer for frihandel, ettersom amerikanske tollsatser på import fra Canada og Mexico trer i kraft på tirsdag.

S&P Global, som svar på spørsmål om den potensielle innvirkningen av tollsatsene, sa at mens Sentral- og Øst-Europas direkte handelseksponering mot USA var begrenset, vil vekstutsiktene sannsynligvis bli rammet av den tyske bilsektoren.

«Dette er spesielt tilfellet med Tsjekkia, Ungarn, Slovakia, Slovenia og Romania», heter det og la til at eksporten av maskiner og transportutstyr til Tyskland utgjorde mer enn en tidel av disse landenes totale eksport.

Sentraleuropeiske nasjoner er blant EUs mest avhengige av utenrikshandel, med eksport som andel av produksjonen som varierer fra 92 % i Slovakia til 69 % i Tsjekkia, basert på 2023 Eurostat-data, med bare Romanias 39 % under EU-gjennomsnittet.

Polen, Sentral-Europas største økonomi, blir sett på som mindre utsatt for svakhet i Vest-Europa på grunn av mindre avhengighet av bileksport, et stort indre marked og mottak av milliarder av euro i EUs utvinningsmidler.

Ungarns forint og den tsjekkiske kronen falt forbi nøkkelnivåer og zlotyen trakk seg tilbake fra et 10-års høyde på fredag ​​da tolltruslene veide.

Capital Economics Emerging Europe-analytiker Nicholas Farr sa at en amerikansk tollsats på 25 % på EU-import ville dempe veksten med rundt 0,5 % av bruttonasjonalproduktet i gjennomsnitt i Sentral-Europa – et større treff enn tidligere antatt i et mer gunstig tollscenario.

Det kan dempe utvinningen i en region der veksten avtok kraftig ettersom inflasjonen økte etter Russlands invasjon av Ukraina i 2022, med svakhet i den store handelspartneren Tyskland som bidro til motvind.

Imidlertid sa S&P Global at fallende kinesisk etterspørsel etter tyske biler sannsynligvis vil ha en større effekt på sentraleuropeisk vekst enn amerikanske tariffer, og peker på Volkswagen (ETR:VOWG_p), Mercedes og BMW (ETR:BMWG) som de sa at Kina-salget utgjorde rundt en tredjedel av totalen, sammenlignet med 10-15 % for USA.

“Svakere vekst i CEE-stater kan forsterke deres eksisterende finanspolitiske utfordringer, som vi lenge har fremhevet som en av de viktigste risikoene i regionen,” heter det.

EU-kommisjonen startet en disiplinærprosedyre mot syv EU-medlemmer på grunn av deres store finansunderskudd i fjor, inkludert Ungarn, Polen og Slovakia, mens Romanias regjering sliter med den største underskuddet i blokken.

I dag ville jeg

Europeiske markeder går mot negativ åpning ettersom Trump-tariffer skal tre i kraft

Europeiske markeder er på vei mot en negativ åpning på tirsdag ettersom USAs president Donald Trumps 25% importtoll på meksikanske og kanadiske varer, og ytterligere tollsatser på Kina, forventes å tre i kraft senere på dagen.

Storbritannias FTSE 100
indeksen forventes å åpne 42 poeng lavere på 8.833, Tysklands DAX
ned 155 poeng til 22.982, Frankrikes cert
48 poeng lavere på 8.165 og Italias FTSE MIB
346 poeng lavere ved 38.789, ifølge data fra IG.

Utsiktene til tariffer har raslet investorer på grunn av bekymring for at de vil gjenopplive inflasjonen i USA og eskalere en global handelskrig.

På mandag falt alle de tre store amerikanske indeksene til negativt territorium etter at Trump på ettermiddagen bekreftet at USAs 25%-toll på Canada og Mexico ville tre i kraft dagen etter, og at det ikke var “ikke rom igjen” for de to nasjonene til å forhandle disse nye importtollene. Trump la også en toll på 10 prosent på kinesiske varer.

Som gjengjeldelse kunngjorde Kina over natten at de ville innføre ytterligere tollsatser på opptil 15 % på noen amerikanske varer og begrense eksporten til 15 amerikanske selskaper.

Europeiske markeder handlet høyere på mandag, midt i en oppgang i forsvarsaksjer etter at regionale ledere holdt sikkerhetssamtaler som berørte styrket militærutgifter. Andre steder oppmuntret eurosonens inflasjonsdata forventninger om at den europeiske sentralbanken vil kutte renten når den møtes på torsdag.

Inflasjonen i eurosonen falt til 2,4 % i februar, noe over analytikernes forventninger. I mellomtiden viste Euro-sonens innkjøpssjefsindeks at en sammentrekning i blokkens produksjonssektor hadde sunket til det minst alvorlige nivået på to år.

På tirsdag kommer inntektene fra Continental, Thales
og IWG
, og datautgivelser inkluderer de siste europeiske arbeidsledighetstallene.

Europeiske markeder: Her er åpningssamtalene
Europeiske markeder ventes å åpne lavere tirsdag.

Storbritannias FTSE 100
indeksen forventes å åpne 42 poeng lavere på 8.833, Tysklands DAX
ned 155 poeng til 22.982, Frankrikes cert
48 poeng lavere på 8.165 og Italias FTSE MIB
346 poeng lavere ved 38.789, ifølge data fra IG.

Jeg tar inn MPCC men 1/3 inn i porteføljen kurs 18.80

Jeg ser mer og mer på kjernekraft.. Cameco.com

KOA har begynt å røre på seg.. holder den til 4,5

Husk dette er våre tanker og meninger og ikke noen form for råd.

  • MPCC Kjøpt inn 18.80
  • Argeo = solgt 50% 4kr – Kjøpte tilbake 50% på 3,75
  • NHY ville jeg holdt – Selger
  • Gogl  -Solgt 50% 103kr solgt siste post på 140
  • Tgs Solgt
  • PGS Solgt
  • EQNR: Solgt
  • Var: Solgt
  • Yar: Solgt
  • KOG: Solgt
  • Kahoot: villle holdt meg unna
  • Sas: Solgt
  • Akso: holdt
  • Nel: ville jeg KJØPT (long case)
  • KOA: sett litt nærmere på denne nå -KOA kjøpt 10%1,54 + 10% 1,52
  • 2020 Solgt: solgt
  • Pareto Bank, -solgt
  •  ABG Sundal Collier, -solgt
  •  SpareBank 1 SR-Bank, -solgt
  • Gjensidige- solgt
  • Dnb -solgt
  • storebrand-solgt
  • LSG-solgt
  • Mowi : solgt
  • Salme-solgt
  • Salm-solgt
  • Auss -solgt
  • Alt av fisk: Selger ut samtlige

Dette skjer i dag

Resultat pr. 4. kv.:

Nordhealth: Kl. 07.30, webcast kl. 15.00

Cambi: Webcast kl. 10.00

Resultat pr. 3. kv.:

Refuels: Kl. 07.00, webcast kl. 10.00

Årsrapport:

SpareBank 1 Østfold Akershus, Sparebanken Øst, Tietoevry

Makro:

Japan: Arbeidsledighet januar, kl. 00.30

Australia: RBA referat rentemøte, kl. 01.30

Australia: Detaljhandel januar, kl. 01.30

Japan: Forbrukertillit februar, kl. 06.00

Spania: Arbeidsledighet februar, kl. 09.00

Italia: Arbeidsledighet januar, kl. 10.00

ØMU: Arbeidsledighet januar, kl. 11.00

Australia: PMI tjenester februar endelig, kl. 23.00

Annet:

Pryme: Ekskl. 10:1-aksjespleis

Endúr: Ekstraordinær generalforsamling, kl. 11.00

Sparebanken Sør: Ekstraordinær generalforsamling, kl. 17.00

USA: API oljelagre, kl. 22.30

Kilder: Trading Economics, Euronext, TDN Direkt, selskapene ,finansavisen

04 Mars