29 Januar

Images top

Dagens info 💰

Du har ikke et aktivt abonnement

Du må ha et aktivt abonnement av riktig type for å se denne siden. Dersom du mener dette er en feil, ta kontakt med oss.

Til din informasjon

Vi vil starte med å si at dette ikke er økonomisk rådgiving, men kun våre syn av markedet og hva vi tenker. Dette er basert på nyheter og ting vi fanger opp i markedet, og vi anbefaler ingen noen ting. Du bestemmer over dine egne handlinger og vurderinger.

Kurser

Råvarer

Valuta

I natt

Krypto

God morgen!

Bitcoin-pris i dag: stabil på 102 000 dollar midt i Trump-usikkerhet, uroer Fed

Bitcoin falt litt på onsdag da kjøp etter en nylig rute kun ga begrenset støtte, med fokus nå på konklusjonen av et Federal Reserve-møte senere på dagen.

Markedsstemningen forble skjør etter at Det hvite hus gjentok president Donald Trumps planer om å innføre handelstoll på Kina, Canada og Mexico. Traders var også på kanten etter bekymringer over en ny kinesisk modell for kunstig intelligens – DeepSeek-rammede globale finansmarkeder.

Mens oppganger i Wall Street over natten antydet at umiddelbar bekymring over DeepSeek hadde avtatt, så risikodrevne eiendeler fortsatt ut til å være på vaklende grunn. Wall Street-futures trakk seg tilbake i asiatisk handel onsdag.

Bitcoin falt 0,7 % til $102 221,3 innen 00:20 ET (05:20 GMT).

Trumps politikkusikkerhet, Fed ryster presskrypto
Kryptomarkedene forble stort sett usikre på Trumps planer for kryptoregulering.

Den amerikanske presidenten hadde i forrige uke signert en executive order som ba om utforming av et kryptoregulativt rammeverk og potensiell dannelse av en nasjonal digital aktivareserve.

Men han ga knappe opplysninger om hva regelverket ville innebære. Kryptoindustriens største stridspunkt over Trumps ordre var at han ikke nevnte Bitcoin en gang.

I tillegg veide bekymringer over Trumps planer for handelstoll på risikoviljen, ettersom Det hvite hus sa at en 1. februar-frist for tollsatser mot Kina, Canada og Mexico fortsatt var på kortene.

Utover Trump var markedene også stort sett risikovillige før avslutningen av et todagers Federal Reserve-møte onsdag.

Sentralbanken er allment forventet å holde rentene stabile og slå en haukisk akkord midt i bekymringer over klissete inflasjon. Fed-leder Jerome Powell forventes også å presse tilbake mot Trumps krav om dypere rentekutt.

Tsjekkisk c.bank-sjef ønsker å investere i Bitcoin-FT
Tsjekkisk nasjonalbanksjef Aleš Michl sa til Financial Times at han ønsker å investere milliarder av euro av sentralbankens reserver i Bitcoin, som et middel til å diversifisere beholdningen.

Flyttingen kan føre til at CNB investerer opptil 5% av sine reserver i kryptovalutaen, verdt mer enn 7 milliarder dollar.

Enhver investering fra CNB kan potensielt markere et banebrytende trekk for Bitcoin og kryptoadopsjon, gitt at de fleste store sentralbanker direkte har avvist ideen om å investere i krypto.

Michl planlegger å foreslå investeringsplanen for CNBs styre på et møte denne torsdagen.

Krypto-pris i dag: altcoins fall, $TRUMP tilbake i rødt
Bredere kryptovalutapriser trakk seg tilbake i takt med Bitcoin, selv om de handlet over ukens laveste nivå.

Verdens nr.2 krypto-ether falt 2,7 % til $3 127,70, mens XRP stabiliserte seg på $3,1123.

$TRUMP – en memecoin lansert av den amerikanske presidenten tidligere denne måneden – sank 8 % til 27 592 dollar, og gjenopptok den nedadgående trenden etter å ha utslettet rundt 60 % av verdien fra et høydepunkt etter lansering. Tokenet har vært en kilde til økt volatilitet for kryptomarkeder.

Cardano, Solana og Polygon falt mellom 1,6 % og 5 %, mens Dogecoin falt 2,8 %.

Asia

Asia-aksjene stabile ettersom DeepSeek-ruten letter; Australia stiger på myk KPI

De fleste asiatiske aksjer drev høyere på onsdag som en alvorlig nedgang i teknologiaksjer, midt i bekymringene over DeepSeek – en ny kinesisk modell for kunstig intelligens, som nå så ut til å bli klar.

De australske markedene var de beste i regionen, og steg til nesten to måneders høye da mykere enn forventet inflasjonsdata for konsumprisindeksen utløste veddemål om at Reserve Bank of Australia vil kutte renten snart.

Asiatiske handelsvolumer ble dempet på grunn av markedsferier i Kina, Hong Kong, Taiwan, Singapore og Sør-Korea, for månenyttåret. Kinesiske markeder vil være stengt resten av uken.

Regionale markeder tok en positiv innledning fra Wall Street, der tungvektsteknologiaksjer tok seg kraftig tilbake etter bratte tap registrert på mandag. Men amerikanske aksjeindeksfutures falt i asiatisk handel, med investorer som forblir forsiktige før avslutningen av et Federal Reserve-møte senere på dagen, hvor sentralbanken er allment forventet å holde kursene stabile og slå an en haukisk akkord.

Fokus er også på inntjeningsrapporter for fjerde kvartal fra flere Wall Street majors som kommer denne uken, med Microsoft Corporation (NASDAQ:MSFT), Tesla Inc (NASDAQ:TSLA), ASML (NASDAQ:ASML) og Alibaba (NYSE:BABA) Group Holding Ltd (HK:9988) skal rapportere senere onsdag.

Asiatisk teknologi kommer seg etter DeepSeek-ruten
Asiatiske teknologiaksjer så en viss lettelse onsdag etter at bekymringer over DeepSeek utløste en to-dagers rute i sektoren. Japanske teknologiske store som Advantest Corp. (TYO:6857), Tokyo Electron Ltd. (TYO:8035) og SoftBank Group Corp. (TYO:9984) stabiliserte seg, mens Renesas Electronics Corp (TYO:6723) økte med 2,7 %.

Sony Corp (TYO:6758) steg 4,1 % etter at teknologi- og mediakonglomeratet utnevnte president Hiroki Totoki til sin nye administrerende direktør, med virkning fra 1. april. Totoki vil etterfølge nåværende administrerende direktør Kenichiro Yoshida, som vil forbli som styreleder.

Gevinster i teknologi bidro til at Nikkei 225 steg 0,5 % fra to dager med kraftige tap. TOPIX-indeksen steg 0,6 %, og har stort sett unngått tap i Nikkei takket være den relativt lavere vekten av teknologiaksjer.

Teknologiske aksjer, spesielt brikkeprodusenter, ble skranglet av utgivelsen av Kinas DeepSeek R1 – et AI-program som så ut til å matche ytelsen til rivaler som ChatGPT, mens de brukte eldre maskinvare og et betydelig mindre budsjett.

Modellen reiste spørsmål om de hundrevis av milliarder av dollar som ble strømmet inn i AI-infrastruktur, når selskaper i stedet kunne ta i bruk slankere og rimeligere modeller.

Australske aksjer nådde nesten to måneder høye på RBA-satsing på rentekutt
Australias ASX 200-indeks steg 0,9 % til det høyeste nivået siden begynnelsen av desember, etter at data viste at KPI-inflasjonen vokste mindre enn forventet i fjerde kvartal.

Lesingen utløste veddemål om at RBA vil ha nok grunn til å begynne å kutte renten fra februar – noe som løsner lokale pengeforhold og forbedrer risikoviljen.

Analytikere ved ANZ sa at KPI-utskriften var nok til at RBA kunne kutte renten med 25 basispunkter neste måned.

Onsdagens data viste likevel at den underliggende inflasjonen holdt seg godt over RBAs 2% til 3% årlige rekkevidde, noe som begrenser omfanget av hvor mye sentralbanken vil være i stand til å kutte renten.

Blant bredere asiatiske markeder pekte futures for Indias Nifty 50-indeks til en flat åpning, da indeksen slet med å komme seg etter et mer enn syv måneders lavt hit denne uken.

Australia

Australias inflasjon avtar i Q4, åpner døren for rentekutt

De australske konsumprisene steg i det laveste tempoet på nesten fire år i desemberkvartalet, mens en tilbakegang i boligkostnadene bidro til å kjøle ned kjerneinflasjonen og åpnet døren for et rentekutt allerede neste måned.

Onsdagens godartede prisrapport så markedspriser med 80 % sannsynlighet for at Reserve Bank of Australia ville kutte kontantrenten på 4,35 % med et kvart poeng ved neste møte 18. februar.

Det ville være den første politikkendringen på mer enn ett år og den første lettelsen siden dypet av pandemien. Et fall i lånekostnadene vil også bli ønsket velkommen av Labour-regjeringen som står overfor et tøft valg i år.

Lokale obligasjoner steg som reaksjon, mens den australske dollaren falt 0,3 % til 0,6228 dollar.

Dataene fra Australian Bureau of Statistics viste at konsumprisindeksen (KPI) steg 0,2 % i fjerde kvartal, under prognoser om en økning på 0,3 %. Noe av moderasjonen skyldtes statlige rabatter på elektrisitet og andre subsidier, som vil ha en tendens til å reversere når de utløper.

Den årlige inflasjonen falt til 2,4 %, fra 2,8 % forrige kvartal og en topp på 7,8 % i slutten av 2022, og etterlot den midt i RBAs målbånd på 2–3 %.

Det er avgjørende at et nøkkelmål på kjerneinflasjonen, det trimmede gjennomsnittet, økte med bare 0,5 % i fjerde kvartal, den minste økningen siden midten av 2021. Det årlige tempoet avtok til 3,2 %, hjulpet av en lettelse i kostnadene ved å kjøpe, bygge og leie boliger.

Sentralbanken liker også å se på kjerneinflasjonen over to kvartaler på årsbasis, og den var nede på 2,6 %.

“Hvis trimmet gjennomsnittlig CPI fortsetter å stige i samme tempo som den har gjort i andre halvdel av fjoråret, vil den nå midtpunktet av bandet innen midten av året, mens RBAs nåværende prognoser antar at referanseindeksen ikke vil bli oppfylt til slutten av 2026,” sa Abhijit Surya, økonom ved Capital Economics.

“Resultatet er at vi nå forventer at banken vil begynne sin lettelsessyklus i februar, i stedet for mai.”

Bare forrige måned overrasket RBA-styret mange ved å si at det var mer sikker på at inflasjonen avtok som håpet, og at det kan tillate det å lette politikken på et tidspunkt.

Store sentralbanker rundt om i verden har kuttet renten i noen måneder, noe som har latt RBA ligge etter flokken mens den ventet på at den innenlandsdrevne inflasjonen skulle avta.

Onsdagens data viste at prisene i tjenestesektoren falt noe til 4,3 % i fjerde kvartal, mens inflasjonen for varer falt til det laveste siden 2016 på 0,8 %.

Å argumentere mot behovet for et kortsiktig kutt i rentene er styrken til arbeidsmarkedet, med arbeidsledigheten som holdt seg rundt historisk lave 4,0 % i store deler av det siste året.

Likevel har den høye etterspørselen etter arbeidstakere delvis blitt møtt av en tilstrømning av dyktige migranter, noe som forhindrer en oppadgående lønnsspiral. Regjeringens hovedmål for lønnsvekst har avtatt til 3,5 %, fra en topp på 4,3 %, selv om sysselsettingen galopperte fremover.

USA

Aksjemarkedet i dag: S&P 500 ender høyere på teknologisk opptur; Fed starter møtet

S&P 500 stengte høyere tirsdag, da teknologien kom tilbake fra en rute en dag tidligere, med fokus skiftet til Federal Reserve-beslutningen på onsdag.

Klokken 16:00 ET (21:00 GMT), Dow Jones Industrial Average steg 136 poeng, eller 0,3 %, mens S&P 500-indeksen steg 0,9 %, og NASDAQ Composite økte 2 %.

Nvidia leder tilbake i AI-tilknyttede aksjer
Teknologisektoren har tatt seg opp igjen tirsdag, med AI-brikkeleder Nvidia (NASDAQ:NVDA) som steg oppover, en dag etter at 593 milliarder dollar ble slettet av markedsverdien i det største tapet på en enkelt økt for ethvert selskap. Frykten for at den kinesiske AI-oppstarten Deepseek utgjør en risiko for AI-dominansen til amerikanske selskaper ble bagatellisert av noen på Wall Street, som antydet at billigere AI-løsninger sannsynligvis vil føre til et bredere alternativ.

“Tenkningen vår om saken har ikke endret seg siden i går; uansett hva dens endelige innvirkning på AI-maskinvareinntektene kan være, kan billigere tilgang til AI-tjenester bidra til å redusere kostnadene for AI-brukere og fremme tidligere adopsjon,” sa Macquarie i et nylig notat.

Returen midt i en stor uke for storteknologi med “Magnificent 7”-medlemmene inkludert Microsoft (NASDAQ:MSFT), Facebook-forelder Meta Platforms (NASDAQ:META), Apple (NASDAQ:AAPL) og Tesla (NASDAQ:TSLA) som kommer til å rapportere kvartalsresultat senere denne uken.

General Motors, JetBlue Airways skuffer på inntjeningsstadiet, Royal Caribbean skinner
General Motors (NYSE:GM)-aksjen falt nesten 9% etter at bilgiganten gikk til tap i fjerde kvartal på grunn av store kostnader knyttet til Kina.

Royal Caribbean (NYSE:RCL)-aksjen steg 12 % etter at cruiseoperatøren rapporterte bedre enn forventet inntjening i fjerde kvartal og ga robuste utsikter for 2025.

Boeing (NYSE:BA)-aksjen steg 1,5 % etter at administrerende direktør Kelly Ortberg hadde detaljerte planer for en snuoperasjon etter at flyprodusenten postet sitt sjette årlige tap på rad, det største årlige tapet siden 2020, da den kjempet med nedfallet fra en langvarig maskiniststreik , gebyrer fra amerikanske regjeringsprosjekter og utgifter knyttet til en rekke nedskjæringer.

JetBlue Airways (NASDAQ:JBLU) aksjer falt nesten 26 % etter at flyselskapet rapporterte et kraftig tap for fjerde kvartal 2024, med veiledning for enhetsinntekter svakere enn forventet.

Investorer avventer Fed-møte
Fokus denne uken var direkte på Federal Reserves kommende to-dagers politiske møte, som skulle starte senere i sesjonen.

Fed er allment forventet å holde lånekostnadene uendret på slutten av møtet onsdag, etter en rekke reduksjoner sent i fjor som la den viktige referanserenten på et område på 4,25 % til 4,50 %.

Feds foretrukne måler for inflasjon – PCE-prisindeksdata og forhåndsanslag for BNP for fjerde kvartal kommer også denne uken.

Data utgitt tidligere tirsdag indikerte at prisene på eneboliger økte moderat i november ettersom høyere boliglånsrenter dempet etterspørselen.

Boligprisene steg 0,3 % på måned-til-måned-basis etter en oppjustert økning på 0,5 % i oktober, og steg 4,2 % i løpet av de 12 månedene til og med november, etter en ikke-revidert stigning på 4,5 % i oktober.

Olje

Oljeprisen tikker lavere på stigende amerikanske varelagre, libysk produksjon

Oljeprisene falt onsdag, og ga opp noen av økningene i forrige økt, ettersom en økning i amerikanske råoljelagre og lette bekymringer over libyske forsyninger veide, selv om potensielle amerikanske tollsatser på kanadisk og meksikansk import hindret tap.

Brent-oljefutures falt 7 cent, eller 0,1 %, til 77,42 dollar per fat innen 0708 GMT, mens amerikanske råoljefutures falt 7 cent, eller 0,1 %, til 73,70 dollar per fat.

“Mens markedene takler presset på etterspørselssiden, veier en lettelse på tilbudssiden like mye over oljeprisen,” sa Priyanka Sachdeva, senior markedsanalytiker hos Phillip Nova i Singapore.

“Markedene er under press med Trumps planer om å øke amerikansk oljeproduksjon og avventer ytterligere klarhet om Trumps energipolitikk.”

USAs president Donald Trump begynte sin periode forrige uke med å utstede flere eksekutive ordrer ment å øke nasjonens allerede rekordhøye olje- og gassproduksjon.

Amerikanske råolje- og bensinlagre steg forrige uke, mens destillatlagrene falt, sa markedskilder tirsdag, med henvisning til tall fra American Petroleum Institute. [API/S]

Energy Information Administration (EIA), den statistiske grenen til det amerikanske energidepartementet, skal offentliggjøre sine ukentlige data klokken 1530 GMT på onsdag. [EIA/S]

Løsningen av forsyningsproblemer i Libya har også økt salgspresset, sa Chiyoki Chen, sjefanalytiker ved Sunward Trading i Tokyo.

Denne frykten ble mindre etter at det statsdrevne National Oil Corp tirsdag sa at eksportaktiviteten gikk normalt etter at de hadde samtaler med demonstranter som krevde stans av lastingen ved en av de viktigste oljehavnene.

Det hvite hus sa tirsdag at Trump fortsatt planlegger å utstede 25% toll på Canada og Mexico på lørdag.

Det er fortsatt uklart hvordan eventuelle nye tariffer kan påvirke oljeimporten til USA fra landene. Canada leverte 3,9 millioner fat olje per dag til USA i 2023, omtrent halvparten av den totale importen for året, mens Mexico leverte 733 000 bpd, ifølge data fra EIA.

Saudi-Arabias energiminister og flere av hans OPEC+-kolleger har holdt samtaler etter Trumps oppfordring om lavere oljepriser og i forkant av et møte neste uke med OPEC+ oljeproduserende land, ifølge offisielle uttalelser og kilder.

Oljereferanser falt til flere ukers laveste nivå denne uken da nyheten om økende interesse for kinesisk oppstartsselskap DeepSeeks lavkostmodell for kunstig intelligens (AI) førte til bekymring over energietterspørselen til å drive datasentre, og raserte den generelle energisektoren, mens svake økonomiske data fra Kina ytterligere surnet etterspørselsutsiktene.

Teknologiaksjer tok igjen terreng tirsdag, en dag etter at DeepSeek raste i markedene.

Gull prisene

Gullprisene holder seg stabile ettersom Fed-rentebeslutningen nærmer seg, Trumps tollbekymringer vedvarer

Gullprisene var stort sett stabile i asiatisk handel på onsdag da markedene forberedte seg på Federal Reserves politiske beslutning midt i økt usikkerhet rundt USAs handelspolitikk under president Donald Trumps administrasjon.

Spot Gold ble dempet til $2 762,64 per unse, mens Gold Futures som utløper i februar steg 0,1 % høyere til $2 796,06 per unse kl. 01:22 ET (06:22 GMT).

Fed møte, Trump toll bekymringer, Kina ferie fører til dempet bullion
Investorer forble forsiktige i forkant av Feds to-dagers møtekonklusjon, der beslutningstakere forventes å holde renten stabil, men kan gi kritisk innsikt i inflasjonsrisiko og tidslinjen for potensielle rentekutt i 2025.

Trumps fornyede fremstøt for aggressive tollsatser på import – inkludert stål, aluminium og legemidler – har forsterket bekymringene for inflasjonspress og eskalering av handelskrig.

Trump forventes fortsatt å implementere en toll på 25 % på import fra Canada og Mexico fra og med 1. februar, med potensielle tilleggstoller på kinesiske varer.

Analytikere tilskrev også de marginale bevegelsene til Lunar New Year-ferien i Kina.

De tror at hvis Fed slår en duetone, kan gull nå nye rekordtopper, hjulpet av etterspørselen til trygge havn midt i tollusikkerhet.

Lavere renter lover godt for golfprisene, da det gjør det gule metallet mer attraktivt sammenlignet med rentebærende eiendeler.

Den amerikanske dollarindeksen steg 0,1 % lavere i asiatisk handel onsdag, etter å ha hoppet 0,5 % på tirsdag.

Også andre edle metaller ble dempet onsdag. Platinafutures var uendret på $958,25 per unse, mens Silver Futures var stabile på $30,848 per unse.

Kobber faller ytterligere ettersom industrielle metaller faller midt i tolltrusler
Kobberprisene trakk seg ytterligere tilbake onsdag da markedene kjempet med Trumps foreslåtte importtariffer på industrielle metaller.

“Tolltrusler vil neppe hjelpe sentimentet med rapporter om at president Trump er satt til å innføre toll på stål, aluminium og kobberimport,” sa ING-analytikere i et notat.

I mellomtiden forskygger Kinas svekkede fabrikkaktivitet og problemer i eiendomssektoren ytterligere etterspørselsutsiktene, med produksjonsnedgang i januar etter tre måneders ekspansjon.

Benchmark Copper Futures på London Metal Exchange falt 0,3% til $8 995,90 tonnet, mens februar Copper Futures falt 0,7% til $4,2197 per pund.

Europesike markedet

Nye boliglånsregler i Europa øker risikoen for långivere, advarer Moody’s

Utrullingen av løsere boliglånsregler i flere europeiske land har økt risikoen for mislighold av lån og er negativt for långiveres kredittprofil på lang sikt, sa kredittvurderingsbyrået Moody’s (NYSE:MCO) tirsdag.

Bankregulatorer i seks europeiske land med noen av regionens høyeste gjeldsnivåer for husholdninger – Storbritannia, Sveits, Nederland, Norge, Sverige og Finland – har alle tatt grep for å lette utlånsgrensene på boliglån siden 2022, sa Moody’s i en rapport delt med Reuters.

Tiltak som er iverksatt inkluderer både Finland og Norge å øke belåningsgrensen på boliglån fra 85 % til 90 %, mens Storbritannia har lettet stresstestkravene på boliglån. Storbritannia konsulterer om ytterligere lempende regler som svar på regjeringens press for vekstfremmende politikk.

«Mens lempelsen av utlånsreglene er beskjeden så langt og støtter boligprisene på kort sikt, kan det øke risikoen for mislighold og påfølgende boliglånstap over tid», heter det i rapporten.

“Den øker derfor langsiktig risiko for ytelsen til boliglån og er kredittnegativ for boliglångivere, obligasjoner med fortrinnsrett for boliglån og visse boliglånssikrede verdipapirer,” la den til.

Publikasjonen kunngjorde ingen kredittvurderingshandlinger.

Oppmykningen av boliglånsreglene kommer etter mer enn et tiår med strammere reguleringer etter den globale finanskrisen i 2007-9, sa Moody’s. Høye misligholdsrater for lån i krisen hadde truet noen bankers levedyktighet.

De siste årene har europeiske banker generelt hatt sterke resultater drevet av høyere renter som har økt inntektene fra utlån, mens tap fra mislighold av lån har holdt seg lave.

Til tross for den økte risikoen fra avslappede utlånsregler, sa Moody’s at de i stor grad ble dempet av bedre utlånsstandarder og større tapsabsorberende kapitalbuffere i bankene.

Avslappede utlånsregler vil ikke nødvendigvis føre til økende boliglån ettersom bankene setter sine egne garantikriterier og risikovilje, la Moody’s til.

I dag ville jeg

Europa-markedene stiger når teknologiaksjer stiger; ASML øker med 11 %

Europeiske markeder åpnet høyere onsdag da investorer i regionen overvåket en rekke selskapsresultater.

Den pan-europeiske Stoxx 600
var 0,4 % høyere kort tid etter åpningsklokken, med sektorer og store børser i blandet territorium.

Den nederlandske produsent av halvlederutstyr ASML
onsdag rapporterte omsetning og resultat bedre enn ventet for fjerde kvartal. Nettobestillinger, en nøkkelindikator for ordreetterspørsel, steg 169 % fra forrige kvartal.

ASML-aksjene var 11,5 % høyere klokken 8:24 London-tid.

Verdens største luksusselskap LVMH overgikk også salgsprognoser i inntjening publisert etter at markedet stengte tirsdag.

LVMHs Paris-noterte aksje ble handlet 5,3 % lavere onsdag morgen.

Sveriges Riksbank offentliggjør sin siste pengepolitiske beslutning senere i formiddag.

Andre datautgivelser inkluderer Tysklands GfK-forbrukertillit, Spanias siste kvartalsvise bruttonasjonalproduktdata og italienske bedrifts- og forbrukertillitsdata.
Europeiske aksjer stengte høyere tirsdag, i kjølvannet av et globalt markedssalg drevet av bekymringer over et potensielt AI-gjennombrudd i Kina. Den fremvoksende og uventede suksessen til den kinesiske AI-oppstarten DeepSeek hadde utløst bekymring over amerikanske teknologigiganters globale lederskap.

Tirsdag var alle øyne rettet mot Nvidias aksje, som tok fart for å lukke nesten 9% høyere. Brikkeprodusenten tapte 17 %, eller nesten 600 milliarder dollar i markedsverdi, i forrige økt for å oppnå det største verdifallet på én dag for et amerikansk selskap noensinne.

Oppmerksomheten i det globale markedet vender mot den amerikanske sentralbankens første rentebeslutning i 2025 på onsdag.

Futuredata fra Fed Funds gjenspeiler en nesten 100 % sikkerhet for at sentralbanken vil holde renten stabil på et målområde på 4,25 % til 4,50 %, ifølge data fra CME Group. Ikke desto mindre vil avgjørelsen, og Fed-leder Jerome Powells pressekonferanse etterpå, bli fulgt nøye med for flere ledetråder om utsiktene for rentene i år.

Jeg tar inn MPCC men 1/3 inn i porteføljen kurs 18.80

Jeg ser mer og mer på kjernekraft.. Cameco.com

KOA har begynt å røre på seg.. holder den til 4,5

Husk dette er våre tanker og meninger og ikke noen form for råd.

  • MPCC Kjøpt inn 18.80
  • Argeo = solgt 50% 4kr – Kjøpte tilbake 50% på 3,75
  • NHY ville jeg holdt – Selger
  • Gogl  -Solgt 50% 103kr solgt siste post på 140
  • Tgs Solgt
  • PGS Solgt
  • EQNR: Solgt
  • Var: Solgt
  • Yar: Solgt
  • KOG: Solgt
  • Kahoot: villle holdt meg unna
  • Sas: Solgt
  • Akso: holdt
  • Nel: ville jeg KJØPT (long case)
  • KOA: sett litt nærmere på denne nå -KOA kjøpt 10%1,54 + 10% 1,52
  • 2020 Solgt: solgt
  • Pareto Bank, -solgt
  •  ABG Sundal Collier, -solgt
  •  SpareBank 1 SR-Bank, -solgt
  • Gjensidige- solgt
  • Dnb -solgt
  • storebrand-solgt
  • LSG-solgt
  • Mowi : solgt
  • Salme-solgt
  • Salm-solgt
  • Auss -solgt
  • Alt av fisk: Selger ut samtlige

Dette skjer i dag

Resultat pr. 4. kv.

Borregaard: Kl. 07.00, hos Carnegie kl. 08.30, webcast

Europris: Kl. 07.00, hos Carnegie kl. 08.30, webcast

Norwegian Property: Bryggegata 6 kl. 08.30, webcast

Makro:

Australia: Inflasjon desember og 4. kv., kl. 01.30

Japan: Forbrukertillit januar, kl. 06.00

Finland: Bedriftstillit januar, kl. 07.00

Sverige: BNP 4. kv. flash, kl. 08.00

Sverige: Utlånsvekst desember, kl. 08.00

Tyskland: GfK forbrukertillit februar, kl. 08.00

Spania: BNP 4. kv. flash, kl. 09.00

Sverige: Riksbanken rentebeslutning, kl. 09.30

Italia: Bedrifts- og forbrukertillit januar, kl. 10.00

USA: Handelsbalanse varer desember, kl. 14.30

USA: Engroslagre desember, kl. 14.30

Canada: BoC pengepolitisk rapport, kl. 14.45

Canada: BoC rentebeslutning, kl. 15.45

USA: Fed rentebeslutning, kl. 20.00, pressekonf. kl. 20.30

Brasil: Rentebeslutning, kl. 22.30

Annet:

XXL: Ekstraordinær generalforsamling, kl. 10.00

Next Biometrics: Innovasjonsoppdatering, Hotel Continental, kl. 11.00, webcast

Oljefondet: Pressekonferanse om fondets nøkkeltall 2024, kl. 10.00

Norge: SSB lakseeksport, kl. 08.00

Norge: NVE vannmagasin, kl. 13.00

Asia: Flere børser stengt

USA: DOE oljelagre, kl. 16.30

Utenlandske:

Akzo Nobel, Alibaba, ASML Holding, General Dynamics, Hess, IBM, Meta, Microsoft, Nasdaq, SEB, SSAB, Tata Motors, Tele2, Telia, Tesla, Volvo Group, Whirlpool

Kilder: Trading Economics, Euronext, TDN Direkt, selskapene ,finansavisen

29 Januar