Dagens info 💰
Du har ikke et aktivt abonnement
Du må ha et aktivt abonnement av riktig type for å se denne siden. Dersom du mener dette er en feil, ta kontakt med oss.

Til din informasjon
Vi vil starte med å si at dette ikke er økonomisk rådgiving, men kun våre syn av markedet og hva vi tenker. Dette er basert på nyheter og ting vi fanger opp i markedet, og vi anbefaler ingen noen ting. Du bestemmer over dine egne handlinger og vurderinger.
Kurser
Råvarer
Valuta
Innhold
I natt
Krypto

God morgen!
Bitcoin-pris i dag: stabil på $92k etter nye rekordhøyder
Bitcoin beveget seg lite på onsdag, og holdt seg like under et rekordhøyt treff tidligere denne uken, ettersom sentimentet mot kryptovalutaer holdt seg oppe med utsiktene til vennligere amerikansk regelverk.
Men store altcoins trakk seg tilbake for dagen, da risikoviljen ble bulket av økte spenninger mellom Russland og Ukraina. Bitcoins tempo i de siste gevinstene avtok også ettersom markedene ventet på mer håndgripelige signaler om politikk under påtroppende president Donald Trump.
Bitcoin steg 0,6 % til $92 074,4 innen 00:13 ET (05:13 GMT). Verdens største krypto nådde rekordhøye på nesten $94 000 tidligere på dagen.
Bitcoin underbygget av Trump-handel, MicroStrategy
Bitcoin steg kraftig i løpet av de siste to ukene, med gevinster hovedsakelig utløst av Donald Trumps seier i presidentvalget i 2024.
Trump hadde lovet kryptovennlige reguleringer, og økte håpet om at et slikt scenario vil trekke mer institusjonell kapital inn i krypto. Bitcoin-børshandlede fond så store tilstrømninger siden Trumps seier.
Men fokus var nå på akkurat hva Trumps politikk vil innebære for krypto, med den valgte presidenten til å tiltre om omtrent to måneder.
Sentimentet mot Bitcoin ble også styrket av MicroStrategy Incorporated (NASDAQ:MSTR), verdens største bedriftseier av mynten, som kjøpte rekordhøye 4,6 milliarder dollar av mynten den siste uken. MicroStrategy-sjef Michael Saylor indikerte at selskapet vil fortsette å kjøpe flere mynter og utstede mer gjeld for å finansiere kjøpene.
Kryptopris i dag: altcoins vakler midt i Russland-Ukraina-risikoen
Men til tross for Bitcoins motstandskraft, trakk bredere kryptomarkeder seg tilbake på onsdag, ettersom risikoappetitten ble redusert av økte spenninger mellom Russland og Ukraina, spesielt da Moskva senket terskelen for kjernefysisk gjengjeldelse.
Risikoappetitten i aksjemarkedene ble også sett vaklende, ettersom investorer hunkeret ned før nøye overvåket inntjening fra markedskjære NVIDIA Corporation (NASDAQ:NVDA), som kommer senere på onsdag.
Innenfor krypto har sterke gevinster de siste to ukene også gjort at de fleste altcoins har vært utsatt for noe fortjeneste. Verdens nr. 2 krypto Ether falt 0,8 % til $3 110,35.
SOL, XRP og MATIC falt mellom 0,7 % og 2 %, mens ADA steg med 5 %, om enn i slanke handelsvolumer.
Blant meme-tokens falt Dogecoin 0,4%, selv om den fortsatt var i sikte av en tre år lang hit tidligere i november, etter Trumps seier.
Trump refererte til tokenet med dannelsen av Department of Government Efficiency, ledet av Elon Musk og Vivek Ramaswamy, og bidro til sosiale mediers buzz rundt det populære meme-tokenet.

Asia
Asiatiske aksjer dempet foran Nvidia-resultatene, dollaren stabiliserer seg nær 1 ukes laveste nivå
Asiatiske aksjer handlet forsiktig onsdag da investorer så frem til resultatresultater fra kunstig intelligens-kjære Nvidia (NASDAQ:NVDA) hvor risikoen for skuffelse er høy, mens dollaren stabiliserte seg etter tre strake sesjoner med fall.
Verdens mest verdifulle selskap Nvidia vil rapportere resultater for tredje kvartal etter ringeklokken. Aksjene steg 4,9 % på tirsdag, og opsjoner innebærer en bevegelse på nesten 9 % i begge retninger i aksjen på 3,6 billioner dollar som ofte blir sett på som et barometer for teknologisektorens overgang til AI.
Nasdaq-futures steg 0,2 % onsdag på toppen av et hopp på 1 % over natten. EUROSTOXX 50-futures økte med 0,4 %, mens FTSE-futures var flate.
MSCIs bredeste indeks for Asia-Pacific-aksjer utenfor Japan falt 0,1 %, og Tokyos Nikkei falt 0,2 %.
Bitcoin holdt sist over $92.000, etter å ha brutt over $94.000 for første gang over natten på grunn av forventninger om at USAs påtroppende president Donald Trumps administrasjon vil være kryptovennlig. Investorer følger også med på Trumps valg av finansminister, som kan komme så snart som onsdag.
I Kina holdt sentralbanken referanserentene for utlån stabile som allment forventet. Kinesiske fastlandsaksjer ga bedre resultater, med blue chips som steg 0,4 %. Hong Kongs Hang Seng-indeks gikk opp 0,1 prosent.
“(Nvidia) var naturlig nok nøkkelemnet i alles sinn. Stort sett virker en fin beat etterlengtet i morgen,” sa Joshua Meyers, administrerende direktør i JPMorgan, i et notat til kundene.
“FY26-forventningene har blitt ganske sprudlende, en bekymring som dukker opp i økende grad i samtaler,” sa Meyers, og la til at Nvidia-sjef Jensen Huangs kommentar til inntjeningsoppfordringen ville være spesielt viktig for å “nivåsette forventningene (eller ikke).”
Over natten ble investorer skranglet over Ukrainas bruk av amerikanske raketter for å angripe Russland, og Moskva senket terskelen for et mulig atomangrep, selv om denne frykten ser ut til å ha avtatt litt.
Sikker havn-valutaer som den japanske yenen og den sveitsiske francen steg kort, det samme gjorde amerikanske statsobligasjoner. Referanserenten på 10 år var sist opp 2 basispunkter til 4,4041 %, etter å ha falt 4 bp over natten og fortsatt et stykke unna en femmåneders topp på 4,505 %.
Dollaren reverserte også noen av tapene over natten mot yenen og var sist opp 0,2 % til 155,03, etter å ha nådd en ukes laveste nivå på 153,28 over natten.
Mot sine store jevnaldrende, stabiliserte den amerikanske dollaren seg nær en ukes laveste nivå på 106,23, etter tre strake økter med fall for å trekke seg bort fra en nylig topp på 107,07.
Oljeprisen var flat onsdag, etter å ha steget litt over natten. U.S. West Texas Intermediate råoljefutures holdt på $69,39 per fat, etter å ha endt tirsdag bare 0,3% høyere.
Gull klatret for en tredje økt på rad, opp 0,2 % til $2 636,46 per unse.


Australia
Australske aksjer er satt til å åpne høyere, etter at amerikanske aksjer klatret over natten.
ASX-futures opp 13 poeng eller 0,2 % nær 07.15 AEDT på tirsdag, noe som tyder på en høyere åpning.
Amerikanske aksjer steg etter at Telsa fikk 7 prosent på bakgrunn av forslag om at president Trump ville lette på restriksjonene for førerløse biler.
Dow Jones Industrial Average falt 0,21 prosent. S&P 500 og Nasdaq Composite steg hver med S&P opp 0,37 % og Nasdaq med 0,49 %.
Råvarer steg med Brent-råolje som brøt markedet for USD 73, mens gull steg til USD 2000 per unse og jernmalm opp 2,5 % til USD 99,15.
Den australske dollaren steg til 65,06 amerikanske cent.

USA
Aksjemarkedet i dag: S&P 500 stenger høyere ettersom Nvidia driver teknologien foran inntjeningen
S&P 500 stengte høyere tirsdag, da en Nvidia-ledet stigning i teknologi hjalp aksjer med å trekke tilbake tidligere bekymringer om økende spenninger mellom Russland og Ukraina.
Klokken 16.00 ET (2100 GMT), Dow Jones Industrial Average falt 120 poeng, eller 0,3 %, S&P 500-indeksen steg 0,4 %, og NASDAQ Composite økte 1 %.
Nvidia leder teknologien høyere foran inntektene
NVIDIA (NASDAQ:NVDA), verdens mest verdifulle børsnoterte selskap, fikk mer enn 4 % bare en dag foran sin kvartalsvise resultatrapport.
Nvidia regnes som en klokke for AI-etterspørsel, med inntektene som sannsynligvis vil sette kursen for teknologiaksjer i de kommende dagene.
Selskapets aksjer har nesten tredoblet seg i verdi i år, da det registrerte sterk etterspørsel fra den raskt voksende AI-sektoren. Nvidia lager de mest avanserte AI-brikkene på markedet.
Andre steder steg serverprodusenten Super Micro Computer (NASDAQ:SMCI) over 29% etter at den sa at den hadde utnevnt en ny revisor og var på vei til å sende inn sine økonomiske rapporter for året.
Walmart løfter prognoser; Lowes vakler på myk veiledning
Walmart (NYSE:WMT) steg 3 % da detaljhandelsgiganten økte sin årlige salgs- og resultatprognose for tredje gang på rad, med folk som kjøper flere dagligvarer og varer på nett og i butikkene, et tegn på at den kan ta markedsandeler før høytiden.
“Etter vårt syn har Walmarts fortsatte fokus på prisgap, butikkstandarder og bekvemmelighetsalternativer gjort dem i stand til å fortsette å vinne andeler,” sa Truist Securities i et tirsdagsnotat.
Lowe’s Companies (NYSE:LOW)-aksjen falt over 4% da forhandlerens prognose for en nedgang i salget i 2024 oppveide bedre enn forventet Q3-resultater.
Putin endrer terskelen for atomangrep
Russlands president Vladimir Putin utstedte en advarsel til USA tidligere tirsdag, og senket terskelen for et atomangrep bare dager etter at administrasjonen til Joe Biden angivelig tillot Ukraina å skyte amerikanske missiler dypt inn i Russland.
Russland ville nå vurdere et atomangrep dersom det, eller dets allierte Hviterussland, møtte aggresjon “med bruk av konvensjonelle våpen som skapte en kritisk trussel mot deres suverenitet og (eller) deres territoriale integritet”, heter det i den nye doktrinen.
Dette representerte en endring fra forrige iterasjon som sa at Russland kan bruke atomvåpen i tilfelle et atomangrep fra en fiende eller et konvensjonelt angrep som truet statens eksistens.
(Peter Nurse, Ambar Warrick bidro til denne artikkelen.)

Olje
Olje endret seg lite ettersom markedet veier blandede drivere
Oljeprisen holdt seg stabil for en annen dag på onsdag, da bekymring for eskalerende fiendtligheter i Ukraina-krigen potensielt kan forstyrre oljeforsyningen fra Russland og tegn på økende kinesisk råoljeimport motvirket data som viser at amerikanske oljelagre stiger.
Brent-oljefutures falt 5 cent til $73,26 per fat innen 0541 GMT. U.S. West Texas Intermediate råoljefutures var flate på $69,39 per fat.
Den eskalerende krigen mellom den store oljeprodusenten Russland og Ukraina har holdt et gulv under markedet denne uken.
“Vi kan forvente at (Brent) oljeprisen forblir støttet over $70-nivået for nå, ettersom markedsdeltakere fortsetter å overvåke den geopolitiske utviklingen,” sa Yeap Jun Rong, markedsstrateg i IG.
Tirsdag brukte Ukraina amerikanske ATACMS-missiler for å angripe russisk territorium for første gang, sa Moskva. Russlands president Vladimir Putin senket listen for et mulig atomangrep.
“Dette markerer en fornyet oppbygging av spenninger i Russland-Ukraina-krigen og bringer tilbake i fokus risikoen for forsyningsforstyrrelser i oljemarkedet,” sa ANZ-analytikere i et notat til kundene.
På etterspørselssiden steg de amerikanske råoljelagrene med 4,75 millioner fat i uken som endte 15. november, sa markedskilder tirsdag, med henvisning til tall fra American Petroleum Institute.
Det var et større bygg enn økningen på 100 000 fat analytikere spurt av Reuters forventet.
Bensinlagrene falt imidlertid med 2,48 millioner fat, sammenlignet med analytikernes forventninger om en økning på 900 000 fat.
Destillatlagrene falt også, og kastet 688 000 fat forrige uke, sa kildene.
Offisielle data fra myndighetene kommer senere på onsdag.
Som et løft til oljeprisstemningen var det tegn på at Kina, verdens største råoljeimportør, kan ha trappet opp oljekjøp denne måneden etter en periode med svak import.
Data fra skipssporeren Kpler viste at Kinas råoljeimport er på vei til å avslutte november på eller nær rekordhøye, sa en analytiker til Reuters.
Svak import fra Kina så langt i år har trukket oljeprisen ned, og Brent sank med 20 % fra toppen i april på mer enn $92 per fat.

Gull prisene
Gullprisene vinner mer terreng ettersom frykten mellom Russland og Ukraina vedvarer
Gullprisene steg onsdag, og vant mer terreng ettersom etterspørselen etter trygg havn ble styrket av økte spenninger over Russland og Ukraina, selv om motstandskraften i dollaren begrenset den samlede gevinsten.
Det gule metallet tok seg kraftig tilbake fra to måneders laveste nivå denne uken, og tok litt lettelse fra mild svakhet i dollaren. Men dollaren stabiliserte seg fra nylige tap på onsdag, noe som begrenset gullgevinstene.
Spotgull steg 0,2 % til $2 636,28 per unse, mens gullfutures som utløper i desember steg 0,3 % til $2 639,50 per unse innen 23:35 ET (04:35 GMT).
Russland-Ukraina-krigen i fokus etter Moskvas atomtrussel
Økt spenning mellom Russland og Ukraina var det største støttepunktet for gull, ettersom etterspørselen etter trygge havn økte etter at Moskva senket terskelen for kjernefysisk gjengjeldelse over ukrainske angrep.
Flyttingen var et svar på at USA angivelig har godkjent Ukrainas bruk av langdistanseraketter mot Russland, noe Moskva advarte om kunne markere en alvorlig eskalering i konflikten.
Likevel sa Russlands utenriksminister Sergej Lavrov at landet ville gjøre alt det kunne for å unngå atomkrig. Men fiendtlighetene med Ukraina vedvarte, ettersom begge land satte i gang ødeleggende angrep mot hverandre den siste uken.
Dollaren stabiliserer seg, begrenser gull oppside
Men styrken i dollaren begrenset gullets utvinning denne uken, spesielt ettersom dollaren stabiliserte seg fra tre dager med tap på onsdag. Dollaren holdt seg også nær et års høyeste hit forrige uke.
Markedene var fortsatt usikre på hva et Donald Trump-presidentskap vil innebære for den amerikanske økonomien og renten, midt i tvil om hvorvidt Federal Reserve vil kutte renten i desember.
Traders ble sett prise inn en sjanse på 61 % for et kutt på 25 basispunkter, og en sjanse på 39 % vil forbli uendret, viste CME Fedwatch.
Gull hadde falt ned fra rekordhøyder etter Trumps valgseier tidligere i november, selv om denne handelen nå så ut til å avkjøles.
Andre edle metaller stoppet også onsdag etter noen oppganger denne uken. Platinafutures stabiliserte seg på $979,25 per unse, mens sølvfutures var flate på $31,260 per unse.
Blant industrielle metaller økte benchmark-kobberfutures på London Metal Exchange 0,3 % til 9 150,50 dollar per tonn, mens kobberfutures i desember steg 0,1 % til 4,1713 dollar per pund.
Kobber hadde også store tap de siste ukene, spesielt ettersom nylige stimuleringstiltak fra toppimportøren Kina ble underveldet.
Markedene tok middels signaler fra Kina og holdt referanserenten for lån uendret onsdag.

Europesike markedet
Europeiske markeder går mot høyere åpninger ettersom handelsmenn vurderer ulmende geopolitiske spenninger
Europeiske markeder forventes å åpne høyere onsdag ettersom markedene holder øye med en økning i spenningen i krigen mellom Ukraina og Russland.
Storbritannias FTSE 100
indeksen forventes å åpne 4 poeng høyere på 8.106, Tysklands DAX
opp 46 poeng på 19.108, Frankrikes CERT
opp 23 poeng til 7252 og Italias FTSE MIB
opp 118 poeng til 33.567, ifølge data fra IG.
FTSE 100 vil bli fulgt nøye med onsdag etter at data viste at inflasjonen i Storbritannia tok seg kraftig opp til 2,3 % høyere enn ventet i oktober.
Globale markeder falt tirsdag da investorer reagerte på at Russland senket terskelen for et atomangrep, og etter at Ukraina brukte USA-lagde langdistanse ballistiske missiler for å angripe russisk territorium for første gang, og vekket spenningen mellom Russland og Vesten.
Asia-Stillehavsmarkedene var stort sett lavere over natten etter en blandet dag på Wall Street, midt i de økende geopolitiske spenningene. U.S.A. aksjefutures tikket høyere tirsdag kveld, da investorer så mot en nøkkelresultatrapport fra teknologigiganten Nvidia
. Traders leter etter flere detaljer om etterspørselen etter Nvidias Blackwell AI-brikker, som administrerende direktør Jensen Huang forrige måned karakteriserte som «galskap».
Hvordan det går med halvledergiganten – gitt markedsverdien på 3,6 billioner dollar – kan sette tonen for S&P 500 og Nasdaq Composite for resten av uken.

I dag ville jeg
Utsiktene til at USA skal innføre en rekke nye tollsatser under påtroppende president Donald Trump har fått noen økonomer til å forutsi en retur til euro-USA. dollarparitet.
Trumps finanspolitiske plan kan anspore innenlandsk inflasjon og få Federal Reserve til å utvise mer forsiktighet i pengepolitiske lettelser – mens nedgang i eksport øker sjansen for rentekutt i euroområdet.
Svake økonomiske utsikter for eurosonen og en økning i geopolitiske spenninger i Russland er også sett å tynge euroen.
I dag så kommer også NVIDIA med tall dette venter hele verden på. Det som blir spørsmålet her er om de har sterk guiding IKKE om det har en bra revenue.
Olje har begynt å røre på seg.. så jeg er fortsatt på vent her. Russland vil gå i fredssamtaler med USA.Dette meldte de i natt så dette kan være med på å pushe dette noe ned ( olje prisen ) på tross av økt aktivitet
Jeg ser mer og mer på kjernekraft.. Cameco.com
Husk dette er våre tanker og meninger og ikke noen form for råd.
- MPCC Solgt
- Argeo = solgt 50% 4kr – Kjøpte tilbake 50% på 3,75
- NHY ville jeg holdt – Selger
- Gogl -Solgt 50% 103kr solgt siste post på 140
- Tgs Solgt
- PGS Solgt
- EQNR: Solgt
- Var: Solgt
- Yar: Solgt
- KOG: Solgt
- Kahoot: villle holdt meg unna
- Sas: Solgt
- Akso: holdt
- Nel: ville jeg KJØPT (long case)
- KOA: sett litt nærmere på denne nå -KOA kjøpt 10%1,54 + 10% 1,52
- 2020 Solgt: solgt
- Pareto Bank, -solgt
- ABG Sundal Collier, -solgt
- SpareBank 1 SR-Bank, -solgt
- Gjensidige- solgt
- Dnb -solgt
- storebrand-solgt
- LSG-solgt
- Mowi : solgt
- Salme-solgt
- Salm-solgt
- Auss -solgt
- Alt av fisk: Selger ut samtlige
Dette skjer i dag
Resultat pr. 3. kv.
PetroNor E&P: Kl. 06.30, webcast kl. 09.00
Kaldvik: Kl. 07.00, webcast kl. 11.00
Flyktninghjelpens gruppe: Kl. 07.00, House of Oslo kl. 09.00, webcast
Panoro Energi: Kl. 07.00, webcast kl. 09.00
Seacrest Petroleo: Kl. 07.00 webcast, spørsmål og svar kl. 15.00
Eidesvik Offshore: Webcast kl. 08.30
Golden Energy Offshore Services, Nordic Halibut
Resultatpresentasjon:
Ocean Yield: Webcast kl. 09.00
Makro:
Japan: Handelsbalanse oktober, kl. 00.50
Kina: LPR-utleier, kl. 02.15
Danmark: BNP 3. kv. forløpig, kl. 08.00
Tyskland: Produsentpriser oktober, kl. 08.00
UK: Inflasjon oktober, kl. 08.00
Øya: Rentebeslutning, kl. 09.30
ØMU: ESB finansiell stabilitet, kl. 10.00
Annet:
ContextVision: Ekstraordinær generalforsamling, kl. 11.00
Höegh Autoliners: Ekstraordinær generalforsamling, kl. 14.30
Norge: SSB lakseeksport, kl. 08.00
Norge: NVE vannmagasin, kl. 13.00
ØMU: ESB-sjef Lagarde tale, kl. 14.00
USA: DOE oljelagre, kl. 16.30
Utenlandske:
Nio, Nvidia, Target
Ekskl. utbytte:
Atea, Odfjell Teknologi
Kilder: Trading Economics, Euronext, TDN Direkt, selskapene ,finansavisen