Dagens info 💰
Du har ikke et aktivt abonnement
Du må ha et aktivt abonnement av riktig type for å se denne siden. Dersom du mener dette er en feil, ta kontakt med oss.

Til din informasjon
Vi vil starte med å si at dette ikke er økonomisk rådgiving, men kun våre syn av markedet og hva vi tenker. Dette er basert på nyheter og ting vi fanger opp i markedet, og vi anbefaler ingen noen ting. Du bestemmer over dine egne handlinger og vurderinger.
Kurser
Råvarer
Valuta
Innhold
I natt
Krypto

God morgen!
Bitcoin-pris i dag: flyndre rundt $67k midt i svak sentiment, altcoins-tap
Bitcoins pris beveget seg lite på fredag, mens bredere kryptopriser trakk seg tilbake da appetitten på risikodrevne eiendeler forble svak midt i usikkerhet rundt et stramt amerikansk valg og høye renter.
Verdens største kryptovaluta var også satt til ukentlige tap etter at den ikke klarte å krysse et nøkkelnivå denne uken, midt i mangel på store positive handelssignaler.
Bitcoin steg 0,4 % til $67 38,7 innen 01:15 ET (05:15 GMT).
Bitcoin-opsjoner verdt 4,2 milliarder dollar er satt til å utløpe på fredag - en begivenhet som potensielt kan øke volatiliteten i kryptomarkedet.
Bitcoin satt for ukentlig tap
Tokenet var satt til å tape rundt 1% denne uken, etter at det stort sett ikke klarte å krysse $70 000, som har blitt et psykologisk viktig nivå for markeder.
70 000 dollar setter Bitcoin rundt 4 000 dollar unna å gjøre nye høyder – en begivenhet som forventes å markere et bullish poeng for kryptomarkeder.
Mens økte odds for en Donald Trump-seier i det kommende presidentvalget i utgangspunktet hadde økt kryptoprisene, løp denne entusiasmen ut av dampen denne uken, da analytikere spådde et tett kappløp mot den demokratiske nominerte Kamala Harris.
Spekulasjoner om et Trump-presidentskap økte også dollaren, og presset kryptomarkedene ettersom handelsmenn satset på mer inflasjonspolitikk i de kommende årene.
Usikkerhet rundt valget holdt handelsmenn på vakt mot risikodrevne eiendeler og i stor grad partisk mot trygge havn som dollar og gull, med sistnevnte på rekordhøye denne uken.
Dollaren ble også støttet av økte spill på at Federal Reserve vil kutte renten i et lavere tempo i de kommende månedene – et scenario som lover dårlig for spekulative eiendeler som krypto.
Kryptopris i dag: altcoins synker, Solana satt til en fantastisk uke
Bredere kryptopriser trakk seg tilbake på fredag, med store altcoins som stort sett beveget seg i et flatt-til-lavt område. Verdens nr.2 crypto Ether falt 2,3% til $2 497,84, med mynten forventet å se økt volatilitet med utløpet av $1 milliard i opsjoner senere på fredag.
Mens de fleste altcoins var på vei mot ukentlige nedganger, var Solana en outperformer, ettersom økt blokkjedeaktivitet – spesielt blant memetokens knyttet til kunstig intelligens – økte tokenet. SOL var satt til å legge til 8,7% denne uken, og overgå de bredere kryptomarkedene.
Andre altcoins {{|ADA}}, MATIC og XRP gikk alle ned på fredag, mens blant memecoins steg DOGE 0,6 %.

Asia
Asia aksjer dempet; Japan aksjer fall midt i valg, yen risikerer
De fleste asiatiske aksjer var avgrenset på fredag midt i mangel på umiddelbare handelssignaler, mens japanske aksjer sank i påvente av et sterkt omstridt stortingsvalg som skal finne sted denne helgen.
Sentimentet mot Japan ble også skranglet av gjentatte advarsler om potensielle valutamarkedsintervensjoner fra regjeringen, da yenen nærmet seg tre måneders laveste nivå. Myke inflasjonsdata presset yenen fredag.
Regionale markeder tok middels signaler fra en mildt positiv over natten stenger på Wall Street, med amerikanske aksjer som fortsatt tapte for uken. U.S.A. aksjeindeksfutures stabiliserte seg i asiatisk handel ettersom fokuset ble vendt mot en bølge av megacap-teknologiinntekter neste uke.
Japanske Nikkei sklir ved valg, yenen ryster
Nikkei 225 falt 1,1 % til et lavpunkt i tre uker, mens TOPIX tapte 0,8 % da investorer ble forsiktige med japanske markeder før et stort valg denne søndagen. Japanske indekser var også de dårligste resultatene i Asia denne uken, og tapte omtrent 3 % hver.
Meningsmålinger fra lokale medier viser at Japans regjerende koalisjon, ledet av det liberale demokratiske partiet, kanskje ikke kan vinne nok stemmer, og potensielt vil måtte søke allianser med mindre, regionale partier.
Et slikt scenario vil sannsynligvis gjøre det vanskeligere for statsminister Shigeru Ishiba å vedta økonomiske og pengepolitiske reformer, noe som skaper mer usikkerhet rundt den japanske økonomien.
Politisk usikkerhet forplumrer også utsiktene for pengepolitikken for Bank of Japan, som er allment forventet å holde rentene stabile neste uke. Investorer tviler også på hvor mye takhøyde BOJ vil ha for å fortsette å øke renten, gitt nylige tegn på svakhet i den japanske økonomien.
Data for forbrukerinflasjon fra Tokyo viste at inflasjonen falt under BOJs årlige 2%-mål i oktober. Den myke inflasjonsavlesningen førte til at yenen trakk seg tilbake på fredag, noe som holdt handelsmenn på kanten over enhver potensiell intervensjon fra regjeringen, spesielt etter verbale advarsler fra tjenestemenn denne uken.
Asiatiske markeder dempet, leder mot ukentlige nedganger
Bredere asiatiske markeder holdt seg til et stramt område på fredag, da usikkerhet rundt det amerikanske presidentvalget og rentene holdt sentimentet dempet. De fleste regionale markeder var også satt til ukentlige nedganger.
Kinas Shanghai Shenzhen CSI 300 og Shanghai Composite-indekser steg litt etter at People’s Bank lot sin ettårige styringsrente stå uendret. Begge indeksene falt rundt 1 % denne uken.
Et møte i Kinas nasjonale folkekongress, som skulle gi flere signaler om finanspolitisk stimulans, så ut til å bli forsinket til november.
Hong Kongs Hang Seng-indeks var den beste ytelsen for dagen, og steg rundt 1 %, selv om den var satt til et tredje ukentlig tap på rad.
Australias ASX 200 steg 0,3 %, det samme gjorde Sør-Koreas KOSPI.
Futures for Indias Nifty 50-indeks pekte på en dempet åpning. En rekke blandet inntjening og utenlandsk kapitalutstrømning førte til at Nifty pleide et tap på nesten 2 % denne uken – dens fjerde uke med tap på rad.


Australia
Australske aksjer er satt til å åpne høyere, etter at amerikanske aksjer stengte for det meste høyere, med Tesla som ledet S&P 500 da investorer applauderte bedre enn forventet resultater.
ASX-futures var opp 0,18 % eller 15 poeng fra klokken 08.00 på fredag, noe som tyder på en høyere åpning.
I USA utløste en overraskende sterk resultatrapport fra Tesla en oppgang i elbilprodusentens aksjer, noe som førte til høyere teknologiaksjer.
Tesla økte med 22 % og økte teknologitunge Nasdaq Composite med 0,8 %, mens S&P 500 tok en tre-dagers tapsrekke og steg 0,2 %. Blue-chip Dow industrials trakk seg tilbake 0,3%, tynget av IBM og Boeing-aksjer.
I råvaremarkedene var Brent-råolje ned 0,5 % til 74,58 dollar fatet, mens gullet var uendret på 2 736,11 dollar.
Den australske dollaren var på 66,38 amerikanske cent, opp fra forrige slutt på 66,31.

USA Recap av markedet
Detaljhandelsinvestorer blir mindre positive på aksjer, viser AAII-undersøkelse
Privatinvestorer ble mindre optimistiske over de kortsiktige utsiktene for aksjemarkedene, viste en American Association of Individual Investors-undersøkelse torsdag, med nøytrale og pessimistiske følelser som økte.
AAII Sentiment Survey viste bullish sentiment – spesielt at aksjekursene vil stige i løpet av de neste seks månedene – blant individuelle investorer falt til 37,7 % av respondentene fra 45,4 % i forrige undersøkelse.
Nøytral stemning – at aksjekursene forblir uendret – steg litt til 32,4 %, mens bearish sentiment – at aksjekursene vil falle – steg med 4,5 prosentpoeng til 29,9 %.
Spredningen av okser til bjørn falt kraftig til 7,8 % i denne undersøkelsen, selv om den fortsatt holdt seg over det historiske gjennomsnittet på 6,5 %.
AAII er en non-profit organisasjon som består av rundt 150 000 medlemmer, som har som mål å hjelpe individuelle, spesifikt private investorer, med å investere i aksjemarkeder. Sentimentundersøkelsen gjennomføres ukentlig for å måle detaljhandelens sentiment mot aksjer.
Denne ukens undersøkelse kommer midt i svakhet i amerikanske aksjeindekser, da angst for et tett presidentkappløp i stor grad reduserte risikoviljen. Wall Street ble også bulket av økende innsatser om at Federal Reserve vil kutte renten i et lavere tempo i de kommende månedene, på grunn av motstandskraften i den amerikanske økonomien.
En rekke blandede resultater for tredje kvartal tynget også sentimentet, med en rekke mega-cap teknologiinntekter satt til å drive markedene neste uke.

Olje
Olje leder for ukentlig økning ettersom spenningene i Midtøsten holder markedet på kanten
Oljeprisene økte fredag og er på vei mot en ukentlig økning på mer enn 1 %, ettersom spenningene i verdens beste oljeproduserende region, Midtøsten, og en gjenoppstart i Gaza-forhandlingene om våpenhvile i de kommende dagene holdt handelsmenn på kanten. .
Futures på Brent-olje steg 31 cent, eller 0,4 %, til 74,69 dollar per fat innen 0642 GMT, mens US West Texas Intermediate-olje var på 70,48 dollar per fat, opp 29 cent, eller 0,4 %.
“Vi er fortsatt av den oppfatning at den riktige prisen for råolje for øyeblikket er rundt $70 der den er nå, mens vi venter på nye prisdrivere, inkludert resultatet av Kinas NPCs stående komitémøte samt Israels svar på Irans missilangrep 1. oktober, ” IG-markedsanalytiker Tony Sycamore sa i et notat, med henvisning til WTI-priser.
Begge referanseindeksene falt ned 58 cent per fat i forrige økt etter at prisene svingte mot forventningene om økte eller reduserte spenninger i Midtøsten.
Oljehandlere venter på Israels svar på et missilangrep fra Iran 1. oktober som kan innebære å treffe Teherans oljeinfrastruktur og forstyrre forsyninger, selv om rapporter sa at Israel ville angripe iranske militære, ikke atom- eller oljemål.
Amerikanske og israelske tjenestemenn er satt til å gjenoppta samtaler om en våpenhvile og løslatelse av gisler i Gaza i løpet av de kommende dagene. Tidligere forsøk på å komme til en avtale har mislyktes.
USAs utenriksminister Antony Blinken sa torsdag at USA ikke ønsker en langvarig israelsk kampanje i Libanon, mens Frankrike har bedt om våpenhvile og fokus på diplomati.
Våpenhvilesamtaler har en liten netto negativ innvirkning på oljeprisen, sa Sycamore, og la til at fokuset er mer på konflikten i Libanon og Israels potensielle svar på Iran.
Investorer ser også mer klarhet i Beijings stimuleringspolitikk, selv om analytikere ikke forventer at slike tiltak vil gi et stort løft til oljeetterspørselen fra Kina, verdens nr. 2 forbruker.
Goldman Sachs forlot torsdag sine olje-, naturgass- og kullprisprognoser uendret, og estimerte kinesiske stimulansøkninger til energipriser som er beskjedne i forhold til større drivere som oljeforsyning fra Midtøsten og vintervær for naturgass.
Den anslår Brent i intervallet $70 til $85 for 2025.

Gullprisene faller, men rekordhøyder er fortsatt i sikte
Gullprisene falt litt i asiatisk handel på fredag, og gjensto i sikte av rekordhøye nivåer tidligere denne uken, da forventning om et stramt presidentvalg i USA holdt handelsmenn partisk mot trygge havn.
Mens det gule metallet nådde nye topper, slet det med å holde toppene midt i press fra en sterkere dollar og høyere statsrenter. Likevel var gull satt til milde ukentlige oppganger i sin tredje uke med oppgang på rad.
Etterspørselen etter trygg havn ble også styrket av vedvarende bekymringer over forverrede geopolitiske forhold i Midtøsten.
Spotgull falt 0,4 % til $2 724,55 per unse, mens gullfutures som utløper i desember falt 0,4 % til $2 737,05 per unse innen 00:30 ET (04:30 GMT). Spotgull var satt til å stige rundt 0,2 % denne uken etter å ha nådd rekordhøye $2 758,53 per unse.
Valg, M.East jitters holde gull underbygget.
Trygg havn-etterspørselen etter gull ble styrket av usikkerhet rundt det amerikanske valget, med mindre enn to uker igjen til avstemningen.
Den republikanske kandidaten Donald Trump ble sett få et forsprang på visepresident Kamala Harris, ifølge nylige meningsmålinger og spådommermarkeder.
Men med løpet fortsatt for trangt til å kalle, forble markedene stort sett risikovillige, noe som fremmet etterspørselen etter gull.
Økte spenninger i Midtøsten reduserte også risikoviljen, etter at Israel presenterte en hard retorikk mot Iran denne uken. Markedene venter på et gjengjeldelsesangrep fra Israel mot Teheran etter et angrep tidlig i oktober.
Et spesielt punkt av bekymring er at Israel vil angripe Irans olje- og atomanlegg, noe som kan markere en alvorlig eskalering i konflikten.
Konflikten mellom Israel og Hamas og Hizbollah viste også små tegn til deeskalering, til tross for vedvarende amerikanske forsøk på å formidle fred.
Andre edle metaller falt fredag. Platinafutures sank 1,5 % til $1 022,95 per unse og handlet ulikt for uken, mens sølvfutures falt 0,5 % til $33,635 per unse, men var opp 1,2 % denne uken.
Kobberfall, satt til fjerde uke med tap
Blant industrimetaller falt kobberprisene fredag og var på vei mot en fjerde uke i rødt da press fra dollaren og tvil om kinesiske stimuleringstiltak presset det røde metallet.
Benchmark-kobberfutures på London Metal Exchange falt 0,3 % til 9 535,50 dollar per tonn, mens kobberfutures i desember falt 0,5 % til 4,3457 dollar per pund. Begge kontraktene falt rundt 1 % denne uken.
Et møte i Kinas nasjonale folkekongress, som skulle gi flere signaler om finanspolitisk stimulans, så ut til å bli forsinket til november fra slutten av oktober.
Kina – verdens største kobberimportør – hadde annonsert en rekke store stimuleringstiltak den siste måneden. Men tiltakene gjorde lite for å forbedre sentimentet, ettersom handelsmenn søkte flere detaljer om tidspunktet og omfanget av de planlagte tiltakene.

Europesike markedet
Europeiske aksjer for det meste lavere; Mercedes faller på kinesisk ve
De europeiske aksjemarkedene gikk for det meste ned fredag, med tredje kvartals bedriftsresultater i søkelyset da svak økonomisk vekst tynger sentimentet.
Klokken 03:05 ET (07:05 GMT) handlet DAX-indeksen i Tyskland 0,1 % lavere og CAC 40 i Frankrike falt 0,3 %, mens FTSE 100 i Storbritannia handlet stort sett uendret.
Europeisk stemning svak
Franske forbrukertillit falt litt i oktober, fra måneden før, viste data utgitt tidligere fredag, og satte fokus på Tysklands Ifo-undersøkelser senere i økten.
Økonomien i eurosonen sliter for øyeblikket, med PMI-aktivitetsdata fortsatt godt i nedgangsområde, og dette veier tungt på sentimentet, selv med den europeiske sentralbanken som lettet pengepolitikken og kuttet renten tre ganger allerede i år, alt med 25 basis poeng.
Spekulasjonene øker om at ECBs beslutningstakere vil gå med på et større rentekutt ved neste møte, gitt de svake økonomiske utsiktene, selv om sentralbankhauker har forsøkt å avkjøle denne samtalen.
De årlige IMF-Verdensbankmøtene går inn på nest siste dag senere fredag, og handelsmenn vil se etter eventuelle kommentarer om fremtidig pengepolitikk.
Mercedes rammet av kinesisk ve
Den kvartalsvise inntjeningssesongen for bedrifter er fortsatt i fokus i Europa når uken nærmer seg slutten.
Mercedes-Benz (OTC:MBGAF)-aksjen falt over 2 % etter at den tyske bilgiganten sa at inntjeningen i kjernebildivisjonen stupte i tredje kvartal ettersom kinesiske forbrukere fortsatte å kutte ned på luksusvarer.
Norwegian Air (OL:NAS)-aksjen falt 0,5 % etter at budsjettselskapet senket den øvre delen av 2024-resultatet etter å ha rapportert skuffende kjerneinntjening i tredje kvartal.
Remy Cointreau (EPA:RCOP)-aksjen falt 1 % etter at den franske brennevinsprodusenten rapporterte et verre enn forventet fall i kvartalsvis salg midt i forverrede markedsforhold i Kina.
Sanofi (NASDAQ:SNY)-aksjen steg 2 % etter at den franske legemiddelprodusenten hadde sterkere inntjeningsvekst enn forventet i tredje kvartal, hjulpet av tidligere enn forventet salg av sesongvaksiner.
Eni (BIT:ENI)-aksjen steg 1 % etter at det italienske energikonsernet kunngjorde planer om å øke sitt tilbakekjøpsprogram etter å ha rapportert bedre enn forventet resultater for tredje kvartal.
Over dammen er oppmerksomheten rettet mot neste ukes inntjening, med resultater fra teknologigigantene Alphabet (NASDAQ:GOOGL), Amazon (NASDAQ:AMZN), Apple (NASDAQ:AAPL), Meta (NASDAQ:META) og Microsoft (NASDAQ :MSFT) over en tredagers periode fra tirsdag.
Råolje satt for ukentlige gevinster
Oljeprisene økte fredag, på vei mot en ukentlig oppgang da spenningene i det råoljerike Midtøsten sørget for at en risikopremie forble i markedet.
Ved 03:05 ET, klatret Brent-kontrakten 0,4 % til $74,69 per fat, mens amerikanske råoljefutures (WTI) handlet 0,4% høyere til $70,47 per fat.
Begge kontraktene er på vei til å registrere gevinster på rundt 2% denne uken ettersom handelsmenn venter på Israels svar på et missilangrep fra Iran 1. oktober som kan forstyrre fra verdens beste oljeproduserende region.
Amerikanske og israelske tjenestemenn er satt til å gjenoppta samtaler om en våpenhvile og løslatelse av gisler i Gaza i løpet av de kommende dagene, men forhåpningene er ikke store ettersom en rekke tidligere forsøk på å oppnå en avtale har mislyktes.

I dag ville jeg
Jeg er avventende enda.. men som jeg sa 2 dager siden.. begynner å ta inn olje aksjer
Jeg ser mer og mer på kjernekraft.. Cameco.com
Husk dette er våre tanker og meninger og ikke noen form for råd.
- MPCC Solgt
- Argeo = solgt 50% 4kr – Kjøpte tilbake 50% på 3,75
- NHY ville jeg holdt – Selger
- Gogl -Solgt 50% 103kr solgt siste post på 140
- Tgs Solgt
- PGS Solgt
- EQNR: Solgt
- Var: Solgt
- Yar: Solgt
- KOG: Solgt
- Kahoot: villle holdt meg unna
- Sas: Solgt
- Akso: holdt
- Nel: ville jeg KJØPT (long case)
- KOA: sett litt nærmere på denne nå -KOA kjøpt 10%1,54 + 10% 1,52
- 2020 Solgt: solgt
- Pareto Bank, -solgt
- ABG Sundal Collier, -solgt
- SpareBank 1 SR-Bank, -solgt
- Gjensidige- solgt
- Dnb -solgt
- storebrand-solgt
- LSG-solgt
- Mowi : solgt
- Salme-solgt
- Salm-solgt
- Auss -solgt
- Alt av fisk: Selger ut samtlige
Dette skjer i dag
Resultat pr. 3. kv.
Komplett: Kl. 07.00, Haakon VIIs gt. 2 kl. 09.00, webcast
Norwegian: Kl. 07.00, House of Oslo kl. 08.30, webcast
Schibsted: Kl. 07.00, webcast kl. 09.00
Bonheur: Kl. 08.00, webcast kl. 09.00
Kraft Bank: Kl. 08.00, Teams kl. 08.30
Yara: Kl. 08.00, webcast kl. 12.00, tlf kl. 13.00
Goodtech, Helgeland Kraft
Makro:
UK: Gfk forbrukertillit oktober, kl. 01.01
Japan: Tokyo KPI oktober, kl. 01.30
Danmark: Detaljhandel september, kl. 08.00
Sverige: Utlånsvekst september, kl. 08.00
Sverige: Produsentpriser september, kl. 08.00
Frankrike: Forbrukertillit oktober, kl. 08.45
Spania: Arbeidsledighet 3. kv., kl. 09.00
Spania: Produsentpriser september, kl. 09.00
Italia: Bedrifts- og forbrukertillit oktober, kl. 10.00
Tyskland: Ifo-indeks oktober, kl. 10.00
ØMU: Inflasjonsforventninger september, kl. 10.00
ØMU: Utlån til bedrifter og husholdninger september, kl. 10.00
ØMU: M3 pengemengde september, kl. 10.00
Island: Produsentpriser september, kl. 11.00
Russland: Rentebeslutning, kl. 12.30
Canada: Detaljhandel august, kl. 14.30
USA: Ordrer varige goder september, kl. 14.30
USA: Michigan forbrukertillit oktober endelig, kl. 16.00
Annet:
Tomra Systems: Q&A ifm. C-trace-oppkjøp, kl. 08.30
Cambi: Ekstraordinær generalforsamling, kl. 10.00
Måsøval: Ekstraordinær generalforsamling, kl. 11.00
Awilco Drilling: Ekstraordinær generalforsamling, kl. 12.00
Baker Hughes: Riggtelling, kl. 19.00
Utenlandske:
Aon, Balder, Byggmax, Castellum, Electrolux, Eni, Heimstaden Bostad, Holcim, Lindex Group, Mercedes-Benz Group, NCC, Nimbus Group, Nordnet, PEAB, Porsche, Rémy Cointreau, Sagax og Sanofi.
Kilder: Trading Economics, Euronext, TDN Direkt, selskapene ,finansavisen