Dagens info 💰
Du har ikke et aktivt abonnement
Du må ha et aktivt abonnement av riktig type for å se denne siden. Dersom du mener dette er en feil, ta kontakt med oss.

Til din informasjon
Vi vil starte med å si at dette ikke er økonomisk rådgiving, men kun våre syn av markedet og hva vi tenker. Dette er basert på nyheter og ting vi fanger opp i markedet, og vi anbefaler ingen noen ting. Du bestemmer over dine egne handlinger og vurderinger.
Kurser
Råvarer
Valuta
Innhold
I natt
Krypto

God morgen!
5 tegn på at Bitcoin Bull Run kommer i september
September regnes som en av de verste månedene for kryptovalutamarkedet og Bitcoin spesielt. Den gjennomsnittlige lønnsomheten til BTC er -6,18% og medianen er -4,43%. Historiske trender er sjelden pålitelige for kryptovalutaer, men tatt i betraktning det faktum at Bitcoin er en verdi på 1,2 billioner dollar med over 11 års handel på børsen, er prishistorien noe å stole på.
Ekspertene hos Spot On Chain nekter imidlertid å bare akseptere den høye sannsynligheten for en negativ september og tilbyr fem hovedgrunner til at denne tiden kan være annerledes for BTC.
Morsomt er et av hovedargumentene basert på historiske mønstre som kanskje ikke alltid er relevante. Dermed påpeker Spot On Chain at nesten 43 % av årene med negative august har blitt fulgt av positive september. Dette tyder på at markedet kan se en oppgang, til tross for den vanlige negative sentimentet.
Selgere ut, holdere inn
En annen stor faktor er at nøkkelaktører har solgt mindre i det siste. Den tyske regjeringen, Mt. Gox og Genesis Trading har allerede solgt mye Bitcoin, med deres samlede salg på over 170 000 BTC i juli og august.
Det er også verdt å nevne at den amerikanske regjeringen fortsatt har over 203 000 BTC, men har vært forsiktig i sine siste bevegelser, og valgt over-the-counter salg som minimerer markedspåvirkningen. Denne reduksjonen i salgspress kan bidra til å holde markedet stabilt.
Videre forblir langsiktige eiere sterke, og legger til 262 000 BTC til sine posisjoner i august. Disse innehaverne kontrollerer nå 75 % av det totale tilbudet, noe som signaliserer tillit til eiendelens fremtid. Topp anonyme lommebøker, som inneholder betydelige mengder Bitcoin, har også vært inaktive, noe som ytterligere reduserer sannsynligheten for plutselige salg.
Bitcoin ETF-inngang forventet
Det er også mulighet for en ny bølge av investeringer i Bitcoin ETFer, noe som bidrar til det bullish tilfellet. Etter en liten nedgang i nettostrømmer i august, kan september se en positiv tilførsel mellom 500 millioner dollar og 1,5 milliarder dollar, basert på historiske mønstre med vekslende positive og negative måneder.
Det er andre ting som også kan påvirke markedet. Med Federal Reserve muligens kutte rentene og FTX betaler tilbake 16 milliarder dollar i kontanter, kan det bli mer etterspørsel etter Bitcoin. Økende politisk støtte for gunstige reguleringer av kryptovaluta i USA kan også gjøre investorer mer selvsikre og gi Bitcoin enda et løft i september.

Asia
En svak kinesisk forbruker er “et problem for alle”
Kina, som lenge har vært hyllet som et kraftsenter som driver global økonomisk vekst, står nå overfor en nedgang i forbrukernes tillit og forbruk, sa analytikere ved Piper Sandler i et notat.
Kreftene bak dette skiftet – alt fra et urolig eiendomsmarked til et tregt arbeidsmiljø – omformer ikke bare Kinas innenlandske økonomi, men kaster også en lang skygge over det globale økonomiske landskapet.
“Mens svake boliger og aksjer presser tilliten og forbruket, er Beijing opptatt av å holde fabrikkene åpne,” sa analytikere ved Piper Sandler.
I årevis har eiendom i Kina vært en hjørnestein i formueakkumulering og økonomisk vitalitet. Men ettersom eiendomsverdiene stuper og aksjeprisene fortsatt er under press, krymper husholdningenes formue, noe som fører til en markant nedgang i forbrukertilliten.
Dette tapet av tillit oversetter seg direkte til reduserte forbruksutgifter – en bekymringsfull trend for en økonomi som i økende grad har vært avhengig av innenlandsk forbruk for vekst.
Det som forsterker dette problemet er Kinas svake sysselsettingslandskap. Vedvarende arbeidsmarkedsutfordringer gir næring til usikkerhet blant forbrukerne, som reagerer med å spare mer og bruke mindre.
Faktisk har spareratene nådd rekordhøye, en klar indikasjon på den gjennomgripende angsten blant kinesiske forbrukere om deres økonomiske fremtid.
Dette demper den økonomiske aktiviteten ytterligere, og skaper en ond sirkel med lav tillit, høy sparing og svake utgifter.
Konsekvensene av Kinas svake forbrukerbase strekker seg langt utenfor landets grenser, og skaper krusninger over den globale økonomien.
Når kinesiske forbrukere strammer til, merkes ringvirkningene av land og selskaper som har begynt å stole på kinesisk etterspørsel som en nøkkeldriver for vekst.
Reduserte forbruksutgifter i Kina betyr lavere etterspørsel etter import, noe som igjen påvirker global handelsdynamikk og kveler økonomisk vekst i andre nasjoner.
Dessuten står Kina for tiden overfor et lageroverheng i både forbruksvarer og industrivarer.
Dette overskuddet er ikke bare et innenlandsspørsmål; det utgjør deflasjonsrisiko også for globale markeder.
Med overflødig varer som hoper seg opp, er det et økende press for å redusere prisene, noe som kan utløse en deflasjonsspiral i globale markeder, som ytterligere forverrer økonomiske utfordringer over hele verden, sa Piper Sandler.
Luksusmarkedene opplever også belastningen. Kina, som en gang var en viktig kraft i det globale luksusforbruket, ser en tilbakegang i overdådig forbruk.
Den kinesiske appetitten for high-end varer har avtatt, noe som utgjør utfordringer for luksusmerker som tradisjonelt har stolt på det kinesiske markedet for betydelige deler av inntektene.
Etter hvert som kinesiske forbrukere blir mer forsiktige, møter disse globale luksusmerkene fallende salg og økonomisk press, noe som fremhever den vidtrekkende virkningen av Kinas økonomiske nedgang.
Bilindustrien tilbyr et sterkt eksempel på de blandede effektene av Kinas økonomiske nedtur. Mens Kinas robuste portefølje av elektriske kjøretøy (EV) gir litt fart, sliter det bredere bilmarkedet.
Svekket forbruksutgifter, kombinert med en sterk “Kjøp kinesisk”-kampanje, skaper et tøft miljø for utenlandske bilprodusenter.
Denne endringen i forbrukeratferd fører til tap av markedsandeler for utenlandske merkevarer og legger press på deres lønnsomhet.
Den skjønnsmessige forbrukersektoren er et annet område hvor påvirkningen merkes sterkt. Amerikanske selskaper med betydelig eksponering mot det kinesiske markedet har sett sine resultater lide ettersom nedgangen i kinesiske forbruksutgifter tar sitt toll.
Den økonomiske usikkerheten i Kina trekker ned de økonomiske resultatene til disse selskapene, og understreker den sammenkoblede naturen til globale markeder og de spesifikke sårbarhetene til multinasjonale selskaper som er sterkt avhengige av kinesiske forbrukere.
Midt i disse økonomiske utfordringene, lener Kinas politiske miljø mer mot regulering enn stimulering. De siste månedene har den kinesiske regjeringen innført en rekke nye reguleringer, i stedet for å ta aggressive grep for å stimulere til vekst.
Denne regulatoriske vektleggingen, selv om den er rettet mot å opprettholde kontroll, står i skarp kontrast til behovet for økonomisk stimulering i møte med en avtagende økonomi.
Mangelen på betydelige lettelser antyder at Beijing prioriterer stabilitet fremfor aggressiv økonomisk ekspansjon, selv om veksten fortsatt er svak.
I det lange løp står Kina overfor formidable utfordringer. Flere faktorer veier tungt på økonomien, inkludert avviklingen av eiendomsboblen, forverret demografi og en nedgang i utenlandske direkteinvesteringer.
Disse strukturelle problemene vil sannsynligvis vedvare, noe som gjør det vanskelig for Kina å gjenvinne sitt tidligere økonomiske momentum.
Selv om en finanskrise virker usannsynlig gitt den strenge kontrollen som den kinesiske regjeringen utøver, vil det pågående presset sannsynligvis fortsette å trekke på global vekst, spesielt for multinasjonale selskaper.


Australia
Australske aksjer er satt til å åpne lavere, etter at amerikanske aksjer stengte august på en høy note fredag.
ASX-futures var ned 0,22 % eller 18 poeng fra klokken 08:00 mandag, noe som tyder på en lavere åpning.
Amerikanske aksjer avsluttet en volatil uke på en anstendig tone fredag, da de siste inflasjonsdataene ikke deflaterte håpet om et rentekutt neste måned.
Store aksjeindekser tok dermed opp oppgang fredag. S&P 500 steg 1 % ved den avsluttende klokken, mens Nasdaq Composite steg 1,1 %. Dow-indeksen steg 0,6 % ved dagens slutt.
I råvaremarkedene falt Brent-råolje med 2,4 % til 76,93 dollar per fat, mens gull falt 0,7 % til 2 503,39 dollar.
Den australske dollaren var på 67,62 amerikanske cent.

USA Recap av markedet
U.S.-aksjerallyet utvider seg mens investorene venter på Fed
En økende oppgang i amerikanske aksjer gir et oppmuntrende signal til investorer som er bekymret for konsentrasjon i teknologiaksjer, ettersom markedene venter på nøkkeljobbdata og Federal Reserves forventede rentekutt i september.
Ettersom markedets formuer fortsetter å stige og falle med store teknologiaksjer som Nvidia (NASDAQ:NVDA) og Apple (NASDAQ:AAPL), legger investorer også penger i mindre elskede verdiaksjer og small caps, som forventes å dra nytte av lavere verdier. renter. Fed forventes å starte en rentekuttsyklus på sitt pengepolitiske møte 17.-18. september.
Mange investorer ser på den utvidede trenden, som tok fart forrige måned før den vaklet under et salg tidlig i august, som en sunn utvikling i et markedsoppgang ledet av en klynge av gigantiske teknologinavn. Chipmaker Nvidia, som har dratt nytte av veddemål på kunstig intelligens, har alene stått for omtrent en fjerdedel av S&P 500s års-til-dato gevinst på 18,4 %.
“Uansett hvordan du skjærer og terninger det har du sett en ganske meningsfull utvidelse, og jeg tror det har ben,” sa Liz Ann Sonders, investeringssjef i Charles Schwab (NYSE:SCHW).
Verdiaksjer er aksjer til selskaper som handler med rabatt på beregninger som bokført verdi eller pris-til-inntjening og inkluderer sektorer som finans og industri. Noen investorer tror oppganger i disse sektorene og small caps kan gå lenger hvis Fed kutter lånekostnadene mens økonomien holder seg sunn.
Markedets rotasjon har nylig akselerert, med 61 % av aksjene i S&P 500 som gikk bedre enn indeksen den siste måneden, sammenlignet med 14 % bedre det siste året, viste Charles Schwab-data.
I mellomtiden har den såkalte Magnificent Seven-gruppen av teknologigiganter – som inkluderer Nvidia, Tesla (NASDAQ:TSLA) og Microsoft (NASDAQ:MSFT) – prestert dårligere enn de andre 493 aksjene i S&P 500 med 14 prosentpoeng siden lanseringen av en svakere enn ventet amerikansk inflasjonsrapport 11. juli, ifølge en analyse fra BofA Global Research.
Aksjene har også holdt seg oppe etter at en Nvidia-prognose ikke klarte å møte de høye investorforventningene tidligere denne uken, et annet tegn på at investorer kan se utover teknologien. S&P 500-indeksen med lik vekt, en proxy for gjennomsnittlig aksje, slo en ny rekord denne uken og er opp rundt 10,5 % hittil i år, noe som reduserer ytelsesgapet med S&P 500.
“Når markedsbredden blir bedre, er meldingen at et økende antall aksjer samler seg på forventninger om at økonomiske forhold vil støtte inntjeningsvekst og lønnsomhet,” skrev analytikere ved Ned David Research.
Verdiaksjer som har prestert bra i år inkluderer General Electric (NYSE:GE) og midtstrøms energiselskapet Targa Resources (NYSE:TRGP), som er opp henholdsvis 70 % og 68 %. Den small-cap fokuserte Russell 2000-indeksen er i mellomtiden opp 8,5 % fra månedens laveste nivå, selv om den ikke har brutt toppen i juli.
Jobbrapporten “pleier å være en av de mer bevegelige utgivelsene generelt, og akkurat nå kommer den til å få enda mer oppmerksomhet enn normalt.”
Det er usannsynlig at investorer vil snu ryggen til teknologiaksjer, spesielt hvis volatiliteten gir dem en sjanse til å kjøpe billig, sa Jason Alonzo, en porteføljeforvalter i Harbor Capital.
Teknologiaksjer forventes å ha en inntjeningsvekst over markedet hvert kvartal gjennom 2025, med en inntjening i tredje kvartal på 15,3 % sammenlignet med en gevinst på 7,5 % for S&P 500 som helhet, ifølge LSEG-data.
“Folk vil noen ganger ta et dypt pust etter en fin løpetur og se på andre muligheter, men teknologi er fortsatt den klareste drivkraften for vekst, spesielt AI-temaet som er uskyldig inntil det motsatte er bevist,” sa Alonzo.
text_section_type=”notes”>Wall St Week Ahead går hver fredag. For den daglige børsrapporten, klikk [.N]

Olje
Olje forlenger tap på svake Kina-data, utsikter til høyere OPEC+-tilførsel
Oljeprisene utvidet tapet mandag på grunn av forventninger om høyere OPEC+-produksjon fra oktober og som tegn på svak etterspørsel i Kina og USA, verdens to største oljeforbrukere, vakte bekymring for fremtidig forbruksvekst.
Futures på Brent-olje falt 61 cent, eller 0,8 %, til 76,32 dollar per fat innen 0450 GMT, mens amerikansk West Texas Intermediate-olje falt 52 cent, eller 0,7 %, til 73,03 dollar per fat.
Tapene fulgte en nedgang på 0,3 % for Brent forrige uke og en nedgang på 1,7 % for WTI.
Organisasjonen av oljeeksporterende land (OPEC) og deres allierte, en gruppe kjent som OPEC+, er satt til å fortsette med en planlagt oljeproduksjonsøkning fra oktober, sa seks kilder fra produsentgruppen til Reuters.
Åtte OPEC+-medlemmer skal etter planen øke produksjonen med 180 000 fat per dag (bpd) i oktober, som en del av en plan om å begynne å avvikle sitt siste lag med produksjonskutt på 2,2 millioner bpd mens andre kutt holdes på plass til slutten av 2025.
“Det er bekymring for at OPEC vil gå videre og øke produksjonen fra oktober,” sa IG-markedsanalytiker Tony Sycamore.
“Men jeg tror at utfallet er prisavhengig ved at det skjer hvis WTI-prisen er nærmere $80 enn $70.”
Både Brent og WTI har rapportert tap i to påfølgende måneder ettersom bekymringene for USA og kinesisk etterspørsel har oppveid de siste forstyrrelsene i libysk oljeforsyning midt i en strid mellom regjeringsfraksjonene der og spenningene i den sentrale Midtøsten-produserende regionen relatert til Israel-Gaza-konflikten. .
Mens den libyske eksporten forblir stoppet, har Arabian Gulf Oil Company gjenopptatt produksjonen på opptil 120 000 bpd for å møte innenlandske behov, sa ingeniører søndag, etter at konflikten mellom fraksjonene stengte de fleste av landets oljefelt.
Mer pessimisme om kinesisk etterspørselsvekst dukket opp etter at en offisiell undersøkelse lørdag viste at produksjonsaktiviteten der sank til et lavt nivå på seks måneder i august da prisene på fabrikkportene falt og eierne slet med bestillinger, selv om en privat undersøkelse mandag som dekker mer eksportorienterte selskaper viste tegn til en foreløpig bedring i august.
“Den mykere enn forventet Kina PMI som ble offentliggjort i helgen øker bekymringen for at den kinesiske økonomien vil gå glipp av vekstmål,” sa Sycamore.
I USA avtok oljeforbruket i juni til de laveste sesongnivåene siden koronaviruspandemien i 2020, viste data fra Energy Information Administration fredag.
“Vi ser nedsiden i veksten i 2025, drevet av økonomisk motvind i Kina og USA,” sa ANZ-analytikere i et notat.
“Vi tror at OPEC ikke vil ha noe annet valg enn å utsette utfasingen av frivillige produksjonskutt hvis de ønsker høyere priser.”
Antall opererende amerikanske oljerigger var uendret på 483 forrige uke, sa Baker Hughes i sin ukentlige rapport.

Gullprisene faller når PCE-data ruver; Sett til sterk august
Gullprisene falt litt i handelen i Asia på fredag, men holdt seg nær rekordhøye nivåer da markedene ventet på flere signaler om renter fra viktige amerikanske inflasjonsdata som kommer senere på dagen.
Men bullionprisene ble satt for sterke oppganger i august, da en blanding av etterspørsel etter trygge havn og forventninger om rentekutt satte det gule metallet på rekordhøye nivåer.
Spotgull falt 0,3 % til $2 514,55 per unse, mens gullfutures som utløper i desember falt 0,5 % til $2 547,80 per unse innen 01:08 ET (05:08 GMT).
Gull satt til sterk august, PCE-data i fokus
Spotprisene var satt til å øke rundt 2,8 % i august, etter å ha nådd rekordhøye på $2 531,72 en unse tidligere i måneden.
Spenningene i Midtøsten ansporet etterspørselen etter gull i trygge havn, og det samme gjorde en rutt i risikodrevne markeder i begynnelsen av måneden. Tegn på jevne sentralbankkjøp i fremvoksende markeder støttet også prisene.
Men gulls største støttepunkt var forventninger om lavere amerikanske renter, som gir et mer imøtekommende miljø for å investere i det gule metallet.
PCE-prisindeksdata – Federal Reserves foretrukne inflasjonsmåler – kommer senere på fredag og er satt til å gi flere pekepinner på renten.
PCE-dataene forventes å vise at inflasjonen forble klissete i juli, kombinert med nylige tegn på motstandskraft i den amerikanske økonomien, kan gi Fed mindre drivkraft til å kutte renten kraftig. Dollaren styrket seg på denne oppfatningen og var på vei mot en ukentlig gevinst.
Men tradere priser fortsatt et kutt på minst 25 basispunkter i september, viste CME Fedwatch.
Blant andre edle metaller, ble platina og sølv blandet på fredag, men lå sterkt etter gull gjennom august.
Kobber sterk på Kina stimulans håper
Blant industrimetaller steg kobberprisene fredag etter at rapporter om flere stimuleringstiltak i toppkobberimportøren Kina økte sentimentet.
Benchmark-kobberfutures på London Metal Exchange steg 0,5 % til 9 324,50 dollar per tonn, mens en-måneds kobberfutures steg 0,8 % til 4,2447 dollar per pund.
Medierapporter sa at Beijing vurderte å refinansiere boliglån verdt 5,4 billioner dollar – et trekk som sannsynligvis vil gi et skudd for armen for Kinas beleirede eiendomsmarked.
Eiendomsmarkedet er en viktig kilde til kinesisk kobberetterspørsel, med en nedgang i sektoren som har utløst vedvarende bekymringer over avtagende kinesisk etterspørsel etter det røde metallet.

Europesike markedet
Europeiske markeder forventes å starte uken på en uoppgjort tone i blandet territorium
Europeiske aksjer forventes å starte den nye handelsuken på en urolig tone i blandet territorium mandag.
U.K.s FTSE
indeksen er sett åpnet 25 poeng høyere på 8 389, Tysklands DAX
ned 2 poeng til 18.904, Frankrikes CAC 40
ned 12 poeng til 7622 og Italias FTSE MIB
12 poeng lavere ved 34.405, ifølge data fra IG.
Regionale markeder stengte høyere sist fredag, siste handelsdag i august, da investorer vurderte inflasjonsdata fra hele verden og forventningene stiger om at den amerikanske sentralbanken vil starte rentekutt i september.
Data utgitt i forrige uke viste at Feds foretrukne inflasjonsmåler, prisindeksen for personlige forbruksutgifter, steg 0,2 % på månedsbasis i juli og 2,5 % fra et år siden. Resultatet var i tråd med estimater fra økonomer spurt av Dow Jones. Eksklusive mat og energi steg den også 0,2 % fra måneden før. Dataene vil sannsynligvis påvirke beslutningstakeres rentebeslutning i september.
Asia-Stillehavsmarkedene falt over natten da investorer vurderte Kinas virksomhetstall som ble offentliggjort i helgen. Kinas offisielle innkjøpssjefsindeksdata for august så at PMI for industrien falt til et seks måneders lavpunkt på 49,1, en raskere nedgang enn 49,4 i juli.
Datautgivelser i Europa på mandag inkluderer de siste PMI-verdiene for produksjon fra Spania, Italia, Frankrike, Storbritannia og Tyskland. Det er ingen store inntektsmeldinger.
De amerikanske markedene er stengt på mandag på grunn av Labor Day.
Aksjer i U.K. endte flatt. FTSE 100-indeksen var uendret på 8 376,63.
I Europa stengte aksjene blandet. Tysklands DAX var uendret på 18 906,92, og Frankrikes CAC 40 tapte 0,1 % til 7 630,95.

I dag ville jeg
I september er den amerikanske sentralbanken så godt som garantert å slutte seg til den europeiske sentralbanken, Bank of England, People’s Bank of China, den sveitsiske nasjonalbanken, Sveriges Riksbank, Bank of Canada, Bank of Mexico og andre i kutt styringsrenter.
Analytikere ser på et bredt støttemiljø for aksjer gjennom resten av året og utover, men advarer om flere viktige risikoer.
Valutamarkedene vil fortsette å fokusere på kortsiktige renteforventninger og omfanget og tempoet på pengepolitiske lettelser.
De amerikanske markedene er stengt på mandag på grunn av Labor Day.
Ville gjort som jeg har gjort i det siste .. venter på å få kjøpt inn igjen oil service ,tank,shipping.. sitter bare rolig enn så lenge
Husk dette er våre tanker og meninger og ikke noen form for råd.
- MPCC Solgt
- Argeo = solgt 50% 4kr – Kjøpte tilbake 50% på 3,75
- NHY ville jeg holdt – Selger
- Gogl -Solgt 50% 103kr solgt siste post på 140
- Tgs Solgt
- PGS Solgt
- EQNR: Solgt
- Var: Solgt
- Yar: Solgt
- KOG: Solgt
- Kahoot: villle holdt meg unna
- Sas: Solgt
- Akso: holdt
- Nel: ville jeg KJØPT (long case)
- KOA: sett litt nærmere på denne nå -KOA kjøpt 1,54
- 2020 Solgt: solgt
- Pareto Bank, -solgt
- ABG Sundal Collier, -solgt
- SpareBank 1 SR-Bank, -solgt
- Gjensidige- solgt
- Dnb -solgt
- storebrand-solgt
- LSG-solgt
- Mowi : solgt
- Salme-solgt
- Salm-solgt
- Auss -solgt
- Alt av fisk: Selger ut samtlige
Dette skjer i dag
Resultat pr. 2. kv.
Norge: Obos boligpriser august
Norge: DNB PMI industri august, kl. 10.00
Australia: PMI industri august endelig, kl. 01.00
Japan: PMI industri august endelig, kl. 02.30
Kina: Caixin PMI industri august, kl. 03.45
India: PMI industri august endelig, kl. 07.00
Russland: PMI industri august, kl. 08.00
UK: Nationwide boligpriser august, kl. 08.00
Sveits: Detaljhandel juli, kl. 08.30
Sverige: PMI industri august, kl. 08.30
Spania: PMI industri august, kl. 09.15
Sveits: PMI industri august, kl. 09.30
Italia: PMI industri august, kl. 09.45
Frankrike: PMI industri august endelig, kl. 09.50
Tyskland: PMI industri august endelig, kl. 09.55
Italia: BNP 2. kv. endelig, kl. 10.00
ØMU: PMI industri august endelig, kl. 10.00
UK: PMI industri august endelig, kl. 10.30
Annet:
Schibsted: Ekstraordinær generalforsamling, kl. 13.00
Seacrest Petroleo: Q&A, Teams kl. 14.00
USA: Børsene stengt pga. Labor Day
Ekskl. utbytte:
Awilco LNG, Hafnia, River Tech
Kilder: Trading Economics, Euronext, TDN Direkt, selskapene ,finansavisen